Masa Berhenti Seketika...


Tiba Masa Berhenti SeketikaMasa berhenti seketika...
Termenung menikmati
Mencari dan menanti
Termanggu bersendiri.

Matlamat mengaburi
Persoalan tiada henti
Harapan tinggal sepi.
Semangat gugur bertaburan
Berderai perlahan lalu berterbangan.
Mampukah tertawan semula
Disaat masa berhenti seketika?

Mencuba untuk kembali
Tiba Masa Berhenti SeketikaMenangkap sinar mentari.
Menghela nafas kesegaran hari
Menikmati keceriaan mimpi.
Semoga hitam menjadi putih berseri.

Masa berhenti seketika...
Biarkan aku sendiri
Detik indah kekuatan diri
Sayangmu tetap di hati...

Air...tetap akan mengalir kebawah...


Terima kasih bersama Relaks Minda.
Admin...

28 comments - "Tiba Masa Berhenti Seketika"

yana yani delete icon 3:51 PTG

lain macam aje bunyinya ni
moga everything's doing well =)

Aittt...sy ingt skrin tab ni digerak gerak...rupanya mmg air terjun tu bergerak..cntik tu.:-)
X berani nak lalu jmbatan tu...seriau..!

Liza Yati delete icon 3:56 PTG

Semoga BM sihat-sihat selalu dan semoga dipermudahkan urusan. Mak di kampung sihat?

everything's ok BM? anyway, take care dan jaga diri ok?

ZazaMyMoon delete icon 4:16 PTG

xoxo ini cuma sekadar madah atau ada maksud tersiat disebalik poem ni BM??

assalamualaikum , adakah saudara BM dalam keadaan baik2 sahaja ? semoga Allah permudahkan urusan

BM..akak jugak mood nak berblog ke laut...takde idea langsung walau berjam2 mengadap pc..tepu..beku...

Shark Kay delete icon 4:43 PTG

manfaatkan segala apa yang ada ketika masa berhenti,

Assalammualaikum...BM,

mood mselim3 nie pun dah ke laut jugak nie.. hehhehe

pls: kena kuat utk gagah berdiri ... jugak

suri delete icon 5:46 PTG

cantik air itu jatuh ke bawah kuasa pecipta

Yumida Huda delete icon 5:57 PTG

pandai BM berpuisi..andai masa berhenti seketika
moga kita memanfaatkan apa yg ada di sekeliling kita di samping rasa syukur atas kenikmatanNYA
cantik air terjun tu..terasa terpercik airnya kat muka ni

Vee delete icon 6:53 PTG

itulah kehidupan ... tak tahan tgk air terjun tu ...

Like!

ANIM delete icon 8:57 PTG

relaks kan minda....bukankah itu yang patut dilakukan bila kita dalam keserabutan..
kak pun 2x5, serabut nak berkemas kat rumah, serabut selesai kerja kat sekolah..
kak relaks kan minda dengan main SUDOKU..hee

Pha Is delete icon 9:59 PTG

waa.. cantik gambar air terjun gif tu..

semoga semuanya baik...

PakcikLie PCL delete icon 11:45 PTG

berhenti seketika utk dapatkan semangat baru, tenaga baru..sebelum meneruskan kembara dlm dunia sementara ini. ..yeah semoga semuanya baik2 saja

hainom OKje delete icon 12:47 PG

????.....
Tak de hujan tak de angin nape nak berhenti pulak ni?....Yang bestnya nak berhenti pun diiringi dgn sajak.....Kena tinggal dgn Jin ke fren hehe.....
Nampaknya nanti zirafah lamalah tak dpt nak sembang ni...

Berundur bukan bermakna mengalah, maju x semestinya berjaya, berhenti bukan bermaksud menyerah... semoga diberi kekuatan & semangat yg tinggi.. dipermudahkan segala urusan dengan pertolongan Illahi, dengan ukhwah silaturrahim insan kekal abadi.
Semoga BM terus berjaya... aamiin.

Ummi Kami delete icon 8:38 PG


Assalamu'alaikum BM.... ^^,

Usah rasa terkalah dalam dunia fantasi kerana realiti adalah lebih solid dan bernilai....apapun pandai BM bersajak dan berseloka....memang minda kreatif bijak bermain madah......usah mudah merasa bosan...jadilah rentetan kehidupan sebagai pengajaran.....umpama mengarang sebuah pantun....

Pantun berkembar panjang bersingkap,
Kisah dijamu seindah warisan;
Pantun selembar kajang berangkap,
Usahlah jemu dan mudah bosan.

mama_ka0ri delete icon 10:33 PG

alamakk...akak mmg susah nak faham bahasa puisi ni..ade problem apa2 ke BM?

alahai..pusisi yang indah,namun seolah menggambarkan sesuatu..namun,harap BM ceria selalu hendaknya..

ada sesuatu yg terjadi ke... hopefully semuanye ok ye BM.. done nuffnang !

Nao Mei delete icon 5:40 PTG

uncle kenapa....uncle sihat....
lama tak tengok uncle...

ambil masa untuk bertenang seketika.. semoga BM ok saja..

baby comel delete icon 6:03 PTG

Take ur time BM, dahulukan mana yg penting. U r most welcome

Masa tidak mampu berhenti kecuali kematian. Kita haruslah bijak memanfaatkan masa.

Coretan anda amat-amat dihargai. Terima kasih bersama 'Relaks Minda - ilmu dikongsi bersama' - “Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza”

 
Copyright © 2015 Relaks Minda - Ilmu Dikongsi Bersama - All Rights Reserved - About Me - Policy - Disclaimer - Sitemap