Contest SEO Eridy

Contest SEO Eridy
Contest SEO Eridy - blogger kecil berjiwa besar
"Contest SEO Eridy" merupakan satu contest yang mencabar blogger untuk bersaing kata kunci atau keyword untuk berada dimuka hadapan enjin carian. Contest yang dianjurkan oleh Blog Eridy ini bukan sekadar menawarkan hadiah yang lumayan tetapi dapat menyerlahkan kemahiran blogger untuk mengadaptasikan teknik SEO dalam artikel.

"Contest SEO Eridy"  ini juga memberi peluang terbaik kepada blogger untuk menyerlahkan kreativiti, mencabar minda serta menilai ilmu dan bakat seseorang blogger dalam penulisan SEO di blog agar lebih mesra enjin carian.

Berikut adalah informasi ringkas mengenai "Contest SEO Eridy" ini:

Syarat-syarat 'Contest SEO Eridy'...

  • Peserta bertandingan atas keyword ” Contest SEO Eridy ” .
  • Entri mengikuti kreativiti tersendiri .

Hadiah 'Contest SEO Eridy'...

Hadiah untuk contest SEO ini berupa wang tunai yang berjumlah RM500.00
  1. Tempat pertama : RM200 x 1
  2. Tempat kedua : RM 100 x 1
  3. Tempat ketiga : RM 80 x 1
  4. Saguhati : RM 20 x 6
(Pemenang akan ditentukan melalui blog yang berada di kedudukan muka surat pertama carian Google bagi keywordContest SEO Eridy” . Carian dibuat di Google.com menggunakan private browsing.)

Tempoh 'Contest SEO Eridy'...

  • Tarikh mula pendaftaran / penyertaan  : 1.12.13 .
  • Tarikh pendaftaran ditutup : 11.12.13
  • Contest bermula : 12.12.13 ~ 30.12.13

Belajar Ilmu SEO Melalui "Contest SEO Eridy"

Jika anda seorang blogger yang sukakan cabaran, seronok bersaingan serta dahagakan ilmu, "Contest SEO Eridy" merupakan satu contest SEO yang amat sesuai untuk anda. Bagi blogger baru pula, inilah peluang untuk anda belajar serta menambah ilmu pengetahuan dalam mempelajari SEO.

Contest SEO Eridy

Apa itu SEO dan kenapa teknik SEO itu penting dalam sesebuah artikel? SEO atau Search Engine Optimization  merupakan ilmu yang penting untuk anda mempertingkatkan kualiti artikel dan blog agar mudah di indeks dan berada di muka hadapan enjin pencari. Bagi seorang blogger yang pentingkan trafik, ilmu SEO adalah satu kemestian kerana enjin pencari adalah lubuk peningkatan trafik yang paling utama yang mesti dikuasai. Oleh itu "Contest SEO Eridy" dapat menilai pengetahuan anda dalam teknik SEO ini.

Mencabar Diri dan Menilai Ilmu SEO Melalui "Contest SEO Eridy"

Selain dari tawaran hadiah yang menjadi rebutan, "Contest SEO Eridy" juga dapat menjadi kayu ukur terbaik untuk anda menilai tahap ilmu pengetahuan dan teknik SEO dalam artikel sama ada ianya berjaya atau perlukan lagi penambahbaikan agar anda berupaya meningkatkan diri untuk menjadi seorang blogger yang berjaya!

Contest ini di anjurkan oleh oleh eridy.com dan sekiranya anda berminat, mahukan cabaran, suka bersaing serta ingin menilai sejauh mana keupayaan artikel SEO anda, Contest SEO oleh Blog Eridy ini memberi anda peluang keemasan ini disamping tawaran hadiah yang lumayan.

Contest SEO EridySyarat penyertaan Contest SEO oleh Eridy ini amat mudah dan ringkas juga memberi ruang dan peluang yang tidak terhad untuk anda mengolah mengikut kreativiti dan kemahiran untuk menghasilkan sebuah artikel yang tinggi nilai SEO.

Jangan berlengah lagi...  Sertai contest ini disini - "Contest SEO Eridy"


p/s : orang kata blogspot kurang berjaya dalam contest SEO...ye ke? tunggu dan lihat pd 30.12.13...

Author by Bin Muhammad

70 comments - "Contest SEO Eridy - Mencabar Blogger"

selamat mencuba...

hairi02 delete icon 5:40 PTG

Contest yang menarik...semoga berjaya!

sohoque delete icon 6:35 PTG

gud luck bro...

baby comel delete icon 6:59 PTG

menarik nampaknya ni. tapi rasa mcm saya ni tak layak je nak bermain seo ni. Tuan BM rasa camne? Patut ke saya mencuba? InsyaAllah.

Saya tak sabar nak tunggu apa yang hendak dibuktikan oleh BM. Saya sokong Bm.

News Job delete icon 7:06 PTG

moga berjaya...

selamat bersegmen,menambah ilmu...

Woah, nampak memang sangat mencabar. Macam perlukan strategi jugak ya. :)

Raudzah Z delete icon 10:44 PTG

Good Luck Bm..Nanti kita join sekali...

hijau zamrud delete icon 10:48 PTG

segmen yg mencabar

kay killua delete icon 11:15 PTG

Nampak macam blog bro ada can nak menang ni. Hehe. Best luck!

titan delete icon 11:22 PTG

wah, ramai juga yang join yek.

hainom OKje delete icon 12:25 PG

Alahhhh...Relx Minda dah mesra seo dengan Kreativiti Kitar Semula....apa ada hal!

Terima kasih MKL :)

Terima kasih hairi02...jointlah sekali.

Thanks sohoque...good luck 2U too!

Tak rugi mencuba...dapat juga menilai teknik seo artikel sendiri.

Bukan nak buktikan apa pun, sekadar ingin cuba melihat mampukah blogspot bersaing dengan domain berbayar yg lebih mesra SEO

Terima kasih, semoga kejayaan utk anda juga.

Terima kasih akak...Ya, ilmu itu matlamat utama :)

Sukakan cabaran? Sertailah...ianya bagus untuk blogger untuk mempertingkatkan ilmu, kualiti artikel dan blog.

Bagus! Mari sama2 kita memberi saingan kpd domain berbayar yg mesra SEO... Jgn lupa pula ye.

Sekadar mencuba...suka bersaing, kalah dah tentu...hehe

Masih terlalu awal...Biasanya penyertaan yg last2 tu lebih berpotensi dan blogspot kurang mesra SEO. Cuba sajalah...
Terima kasih...semoga anda pun berjaya!

Cuba menyekat pengusaan Titan, hehe...tapi mcm sukar jer.
Good luck bro!

Payah OKje...Blogspot spt kita kurang mesra SEO berbanding domain berbayar. Hanya dengan teknik yg betul dan ilmu SEO yg mendalam sahaja mampu menewaskan mereka.
Ilmu pun ciput lagi...Sekadar mencuba utk menilai kemampuan artikel sendiri..

Anarm delete icon 2:12 PG

Sengit jugak rasanya Contest SEO ni.. Ramai yang join berentap.. Semoga berjaya..

Salam...sangat bagus contest ini untuk disertai. Saya pun turut terkena piasannya. Dah join baru sebentar tadi. Ada masa jengoklah juga blog saya ye. Semoga berjaya.

mrhanafi delete icon 4:23 PG

semoga berjaya tuan...lama juga tak join kontes ini..


p/s: Salam blogwalking dari admin kakiblog

Wahh,BM pun join contest ni.suka.suka.heee..usah risaukan domain apa dan siapa yang join contest, sebab manfaat dan pengalaman yang kita dapat selepas contest itulah yang lebih bermakna.Semoga berjaya BM..:)

gd luck in shaa Allah mana tau ada rezeki yer

semoga BM berjaya.. :D

Jie Susanos delete icon 10:41 PG

ramai yg join ni..gud luck bm

wahh join juga ,selamat bersegmen BM ..all the best

Bin Muhammad delete icon 12:24 PTG

Sambutan hangat nampaknya!...persaingan yg sihat.
Semoga anda berjaya juga...

Bin Muhammad delete icon 12:27 PTG

Menimba ilmu sambil bertanding...
Semoga anda berjaya juga...

Bin Muhammad delete icon 12:30 PTG

Tak berminat nak sertai juga ke? Bagus untuk mengukur tahap pengetahuan SEO. Salam kembali...

Bin Muhammad delete icon 12:33 PTG

Ya...manfaat darinya adalah lebih utama.
Semoga ck juga berjaya!

Bin Muhammad delete icon 12:34 PTG

Terima kasih KA...minat pula nak sertai, mancuba ilmu :)

Bin Muhammad delete icon 12:34 PTG

Terima kasih Aiza, join le sekali...

Bin Muhammad delete icon 12:35 PTG

Nampaknya sambutan hangat, kena bersaing dgn blogger2 otai..

Bin Muhammad delete icon 12:36 PTG

Sekadar mencuba...menilai pengetahuan SEO. Thanks Acik...

Khir Khalid delete icon 12:45 PTG

Wahh.. berlainan sungguh segmen ni.. sy belum layak lagi ni. Semoga berjaya BM.. :)

semoga berjaya BM..

akubiomed delete icon 12:51 PG

Selamat berjaya dengan penyertaan contest SEO.

Hafiz Rahim delete icon 10:08 PG

Contest SEO medan perang bagi blogger..jom uji skill masing2. Good luck ye bro. :)

Irwan Alessa delete icon 12:48 PTG

gud luck bro.. pun join sama contest ni..

kakiblog delete icon 1:59 PTG

minat tu ada dan tak lah mengharap sangat kejayaannya nanti


p/s: Salam blogwalking dari admin kakiblog

Salam sejahtera... ramai yang join contest ini. Tak tahulah boleh menang ke tidak . Walau apaun kita sama2 bertanding secara sihat. Semoga berjaya.

Saya yakin BM mampu lakukan yang terbaik.

Bin Muhammad delete icon 11:13 PTG

Terima kasih Khir :)

Bin Muhammad delete icon 11:15 PTG

Insyaallah...terima kasih Kathy

Bin Muhammad delete icon 11:16 PTG

Insyaallah...terima kasih tuan.

Bin Muhammad delete icon 11:25 PTG

Berperang di Google itu sihat! Kalah bukan bererti tewas...
Semoga anda juga berjaya!

Bin Muhammad delete icon 11:30 PTG

Thanks Irwan
Good luck 2U tooo...

Bin Muhammad delete icon 11:36 PTG

Kejayaan itu bonus tapi mendapat ilmu lebih bernilai...
Semoga anda berjaya!

Bin Muhammad delete icon 11:45 PTG

Waalaikumsalam,
Nampaknya contest ini mendapat sambutan. Bersama kita berjuang!

Man delete icon 12:05 PG

Ya! Cabar diri tu..g stdy seo..jgn malas...hehe

suffer8zine delete icon 10:23 PG

Gud luck, saya pun join juga http://goo.gl/nt2J2O :D

Pha Is delete icon 10:33 PTG

smoga berjaya..

mrhanafi delete icon 5:05 PTG

satu cubaan yang menarik saya perhatikan..MKL dan BM berentap dalam contest SEO ini.

Khalid Kyle delete icon 7:25 PTG

Nice entry :) Datang BW dari contest yang sama :D

Jom Terjah : Siapa Sebenarnya Eridy?

puteri singgah dari contest yang sama..good luck ye :)

Liniey Nor delete icon 8:21 PTG

good luck :)

http://iamliniey.blogspot.com/2013/12/contest-seo-eridy.html

wazy delete icon 9:05 PTG

Selamat berjaya bro

Semoga berjaya untuk awak. Saya datang ke mari kerana kita sama-sama join contest seo eridy yang tengah top sekarang ini. Sekian, terima kasih.

Hi...salam kunjungan...saya dari contest yang sama...good luck!

singgah sini,klik2, baca2, hehe..

jom http://tiny.cc/jengukblogsayapula :)

Entry terbaru saya, TEMPAH LOGO MURAH : http://tiny.cc/tempahlogomurah

Salam kenal antara blogger.

Good luck bro all the best for this Contest SEO Eridy - ramai yang hebat-hebat join :)

kamil salleh delete icon 11:12 PTG

Salam sejahtera.... Datang kemari ingin memberi sokongan agar ianya lebih hebat dan meriah lagi. Saya juga datang pada contest yang sama. Semoga berjaya.... \o(^_^)o/ ..... Jom terjah entri saya :

Contest SEO Eridy

Pasti BM antara yang terbaekk..

Coretan anda amat-amat dihargai. Terima kasih bersama 'Relaks Minda - ilmu dikongsi bersama' - “Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza”

 
Copyright © 2015 Relaks Minda - Ilmu Dikongsi Bersama - All Rights Reserved - About Me - Policy - Disclaimer - Sitemap