Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan : Produk Shaklee merupakan nutrisi kesihatan paling bagus, selamat, berkesan dan dipercayai. Ianya adalah makanan suplemen terbaik yang terbukti melalui kajian saintifik dan testimoni pengguna sejak lebih setengah abad lamanya. Kenapa vitamin shaklee bagus untuk kesihatan?

Setiap persoalan pasti ada jawapannya dan setiap kenapa itu menunjukkan bahawa sel-sel otak sedang berhubung! Oleh itu, untuk mengenali produk vitamin ini lebih dekat, kita perlu memahami konsep dan maksud sebenar yang mendefinasikan sebagai vitamin shaklee adalah produk yang bagus untuk kesihatan.

vitamin-shaklee-bagus-untuk-kesihatan

Vitamin

Pertama sekali, kenali dulu apakah itu vitamin. Vitamin adalah sebatian organik yang diperlukan dalam kuantiti yang kecil untuk mengekalkan kehidupan dan kesihatan tubuh badan. Kita perlu mendapatkan vitamin dari makanan kerana tubuh manusia tidak mampu menghasilkan vitamin yang secukupnya untuk tubuh badan atau mungkin langsung tidak dapat menghasilkannya.

Vitamin terkandung di dalam bahan makanan semula jadi, amat penting untuk metabolisme normal tubuh badan kerana dalam jumlah yang mencukupi dalam diet, ianya dapat mengekalkan kesihatan serta mencegah dan mengawal jangkitan penyakit.

Vitamin kebanyakkannya terkandung di dalam buah-buahan dan sayur-sayuran. Berikut adalah jenis-jenis Vitamin yang diiktiraf iaitu Vitamin A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, C, D, E & K

Kesihatan

Setiap manusia perlukan tubuh badan yang sihat. Dengan badan yang sihat kita mampu untuk bergerak dan melakukan apa sahaja yang kita mahu. Pergerakan kita juga tiada had dan sekatan. Kesihatan yang baik dapat memberi jaminan kepada kehidupan yang berkualiti, bahagia, gembira dan harmoni. Pastinya semua orang tahu betapa pentingnya kesihatan kepada tubuh badan!

Vitamin Dan Kesihatan

Untuk mengekalkan kesihatan, vitamin yang secukupnya amat diperlukan untuk mencegah dan mengawal tubuh badan agar terhindar dari jangkitan penyakit. Oleh itu jelas di sini akan fungsi serta kaitan diantara Vitamin dan Kesihatan.

Berikut adalah senarai fungsi vitamin kepada tubuh badan dan pilihan jenis makanan yang mengandungi vitamin tersebut.

Vitamin A - retinol, retina dan empat karotenoid (termasuk beta karotena). 
  • Kekurangannya boleh menyebabkan rabun dan keratomalacia (gangguan mata yang menyebabkan kornea yang kering) 
  • Sumber yang baik adalah hati, minyak ikan kod, lobak merah, brokoli, kentang manis, mentega, kangkung, bayam, labu, Collard hijau, beberapa keju, telur, aprikot, tembikai tembikai, susu. 
Vitamin B1 - tiamin 
  • Kekurangannya boleh menyebabkan beri-beri, Wernicke-Korsakoffsyndrome 
  • Sumber yang baik adalah yis, daging, bijirin, biji bunga matahari, beras perang, gandum, asparagus, kubis bunga, kentang, jeruk, hati, dan telur. 
Vitamin B2 - riboflavin 
  • Kekurangannya boleh menyebabkan ariboflavinosis 
  • Sumber yang baik adalah asparagus, pisang, bendi, lobak, keju lembut, susu, yogurt, daging, telur, ikan, dan kacang hijau. 
Vitamin B3 - niasin, niacinamide
  • Kekurangannya boleh menyebabkan pellagra 
  • Sumber yang baik adalah hati, jantung, buah pinggang, ayam, daging lembu, ikan (tuna, salmon), susu, telur, avokado, kurma, tomato, sayur-sayuran berdaun hijau, brokoli, lobak merah, kentang manis, asparagus, kacang-kacangan, biji-bijian, kekacangan, cendawan, dan ragi. 
Vitamin B5 - Asid Pantothenic 
  • Kekurangannya boleh menyebabkan paresthesia 
  • Sumber yang baik adalah daging, bijirin penuh (pengilangan boleh mengeluarkannya), brokoli, alpukat, royal jelly, ovari ikan. 
Vitamin B6 - pyridoxine, pyridoxamine, pyridoxal 
  • Kekurangannya boleh menyebabkan anemia, neuropati periferal 
  • Sumber yang baik adalah daging, pisang, biji-bijian, sayur-sayuran, dan kacang-kacangan. 
Vitamin B7 - Biotin 
  • Kekurangannya boleh menyebabkan dermatitis, enteritis 
  • Sumber yang baik adalah kuning telur, hati, beberapa sayur-sayuran. 
Vitamin B9 - asid folik, asid folinic 
  • Kekurangannya boleh menyebabkan kekurangan kehamilan dikaitkan dengan kecacatan kelahiran 
  • Sumber yang baik adalah sayur-sayuran berdaun hijau, kekacang, hati, ibu roti, beberapa produk bijirin diperkaya, biji bunga matahari. 
Vitamin B12 - cyanocobalamin, hydroxycobalamin, methylcobalamin 
  • Kekurangannya boleh menyebabkan anemia megaloblastic 
  • Sumber yang baik adalah ikan, kerang-kerangan, daging, ayam, telur, susu, dan produk tenusu. Sesetengah bijirin diperkaya dan produk soya dan juga diperkaya yis pemakanan. 
sumber-vitamin-shaklee-bagus-untuk-kesihatan
Sumber Vitamin

Vitamin C - asid askorbik 
  • Kekurangannya boleh menyebabkan anemia megaloblastic 
  • Sumber yang baik adalah buah-buahan dan sayur-sayuran. Buah plum dan buah camu camu mempunyai paling tinggi kandungan vitamin C dari semua makanan. Hati juga mempunyai vitamin C. 
Vitamin D - ergocalciferol, kolekalsiferol 
  • Kekurangannya boleh menyebabkan penyakit riket, osteomalacia 
  • Sumber yang baik: adalah melalui kulit selepas terdedah kepada cahaya ultraviolet B dari matahari atau sumber buatan. Juga terdapat dalam lemak ikan, telur, hati lembu, dan cendawan. 
Vitamin E - tokoferol, tokotrienol 
  • Kekurangannya sesuatu yang luar biasa. Boleh menyebabkan anemia hemolitik ringan pada bayi baru lahir 
  • Sumber yang baik adalah buah kiwi, badam, alpukat, telur, susu, kacang, sayur-sayuran berdaun hijau, minyak sayuran tak panas, germa gandum dan bijirin penuh 
Vitamin K - phylloquinone, menaquinones 
  • Kekurangannya boleh menyebabkan pendarahan diatesis 
  • Sumber yang baik adalah sayur-sayuran berdaun hijau, avokado, buah kiwi. Pasli mengandungi banyak vitamin K.

Kenapa Vitamin Shaklee Bagus?

Setelah anda melihat kepentingan vitamin kepada tubuh badan, tidak dapat dinafikan lagi ianya satu nutrisi terpenting untuk mengekalkan kesihatan dengan mencegah serta mengawal jangkitan penyakit. Tapi kita sering bermasalah dan agak sukar untuk mendapatkan vitamin kerana terlalu banyak makanan yang perlu dimakan dan dipilih. Begitu juga untuk mengekalkan kandungan vitamin dalam jumlah yang diperlukan adalah sesuatu yang mustahil dilakukan.

vitamin-shaklee-bagus-untuk-kesihatan
Shaklee Always Works, Safe and Green
Disinilah peranan produk vitamin Shaklee dalam membantu tubuh badan anda untuk mendapatkan vitamin yang secukupnya. Dengan pengalaman melebihi 50 tahun dalam penyelidikan, pembuatan dan pengeluaran, Shaklee begitu arif dan pakar dalam menyediakan vitamin yang sesuai, selamat, berkualiti dan sempurna untuk keperluan kesihatan anda. 

Ianya telah dibuktikan melalui pelbagai testimoni dan anugerah yang telah dicapai oleh Shaklee! Tiada yang mampu menafikannya! Malah produk ini juga diperakui halal untuk umat Islam di Malaysia.

Maka kini, jawapannya sudah jelas...kenapa Vitamin Shaklee amat bagus untuk kesihatan! Jika anda memahaminya bermakna sel-sel otak anda sudah cukup berhubung untuk memilih produk Vitamin Shaklee sebagai suplemen makanan nutrisi untuk kesihatan tubuh badan anda.

Produk Vitamin Shaklee

Berikut adalah beberapa Produk Vitamin Shaklee yang terbukti bagus untuk kesihatanIanya juga didatangkan mengikut set keperluan dan keadaan semasa anda. 
  • Set Vitamin Shaklee Anti-Penuaan : ESP, Collagen Powder, Vivix
  • Set Vitamin Shaklee  Anti-Oksidan : CarotoMax, Vitamin C, Vitamin E, Vivix
  • Set Vitamin Shaklee Skin Care : BComplex, Vitamin C, Vitamin E, ESP, Ostematrix, Collagen, Vivix
  • Set Vitamin Shaklee Kurus Badan : ESP, Herblax, Alfalfa, Lecithin, Cinch Shake Mix, Cinch Energy Tea Mix
  • Set Vitamin Shaklee Mengandung : Vitalea, B Complex, Vitamin C, ESP, Ostematrix, Omega Guard
  • Set Vitamin Shaklee Berpantang : Vitalea, B Complex, Vitamin C, Zinc, Vitamin E, ESP, Omega Guard
  • Set Vitamin Shaklee Breastfeeding : Vitalea, B Complex, Vitamin C, Alfalfa, ESP, Ostematrix, Omega Guard, Performance Drink
  • Set Vitamin Shaklee Kesihatan Lelaki : Vitalea, B Complex, Vitamin C, Vitamin E, Ostematrix, Omega Guard, Performance Drink
  • Set Vitamin Shaklee Kesihatan Kanak-kanak : Chewable Vitalea, Chewable Vitamin C, Omega Guard, Meal Shakes
  • Set Vitamin Shaklee Remaja (12 years ++) : Vitalea, B Complex, Vitamin C, Lecithin, Omega Guard
  • Set Vitamin Shaklee Kencing Manis : GLA Complex, B Complex, Vitamin C
  • Set Vitamin Shaklee Gout : Performance Drink, Omega Guard, Alfalfa
  • Set Vitamin Shaklee Kesihatan Sendi : Advanced Joint Health Tablet, Omega Guard, Ostematrix
  • Set Vitamin Shaklee Immune Booster : Vitalea, NutriFeron
  • Set Vitamin Shaklee Asma, Sinus (Resdung), Allergi, Hives (Gegata), Eczema : Alfalfa, B-Complex, Vitamin C

vitamin-shaklee-bagus-untuk-kesihatan

Mempunyai pakar-pakar dalam penyelidikan nutrisi yang sentiasa memastikan produk Shaklee Sentiasa Selamat, Sentiasa Bekerja, dan Sentiasa Hijau.

Di Shaklee, mereka percaya alam semulajadi adalah jawapan kepada kehidupan yang lebih panjang, sihat dan produktif.

Shaklee adalah Produk Kesihatan, vitamin dan supplement yang bagus untuk pemakanan semula jadi yang mempunyai rangkaian pengedar jualan terbesar di Malaysia.

Jangan lepaskan peluang untuk mencuba produk Shaklee. Sudah ramai yang menggunakan produk Shaklee dan merasai kesannya. Anda Bila Lagi?

Dapatkan produk Shaklee dan khidmat nasihat dari pengedar sah Shaklee iaitu: YatiAdam (Perak), WinaWellness (Pulau Pinang), ElnaOmie (Johor Baharu), BondaSihat (Sabah), IzzyAdlina (Selangor), RanauHealthyVitamins (Sabah), ShanaSharafas (Selangor), VitaminSiCilik (Johor Baharu), IreneVitamin (Sabah), SihatVitamin (Seremban).

Juga ikut Shaklee @ Twitter dan Facebook


Contest Bonus Akhir Tahun - Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

Terima kasih kepada pihak penganjur dan penaja contest. Semoga matlamat dan tujuan anda semua tercapai. Kepada mereka yang berminat untuk sertai Contest Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan ini, sila hantar penyertaan anda sebelum 16 November 2014.

vitamin-shaklee-bagus-untuk-kesihatan
Produk Keluaran Shaklee

p/s : Kesudian anda untuk share G+1 dan share Facebook artikel ini amat-amat dialu-alukan dan dihargai... :)

Terima kasih bersama Relaks Minda

 جَزَاكُمُ اللهُ خَيْرًا كَثِيْرًا وَجَزَاكُمُ اللهُ اَحْسَنَ الْجَزَاء
Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza’
“Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”

Ditulis oleh :

123 comments - "Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan"

Mitos delete icon 12:56 PG

Rasa kena makan semula shaklee ni...selepas baca entri nih

semoga tuan BM berjaya dalam kontes seo ini..

memang bagus...tp itulah BM..harganya agak mahal..Vivix tu terpaksa pikir 4,5,6 kali utk beli hehe

satu ulasan yang bagus..kalau advertorial boleh cecah RM 100 ke atas nie..

all the best BM

muga berjaya..

Denaihati delete icon 1:06 PTG

produk baik boleh guna tanpa was2. .semoga berjaya bro untuk kontes akma ni.

Akma Omar delete icon 2:13 PTG

Assalam...

Terima kasih sudi luang masa join contest saya ni. Semoga berjaya ya :)

wahh entri yang dapat... bagus sekali entrinya

paridah delete icon 4:27 PTG

produk terkenal n berkuaiti tapi mahal sedikit ya...

Satu entri yang bagus ni .... siap ada penerangan sejarah mengenai Shaklee lagi ..

Haha! Elok sangatlah tu... Thanks Mitos

Terima kasih HB... Semoga berjaya juga untuk anda :)

Tidak dinafikan, harganya agak mahal... tapi jika penting untuk kesihatan, kadang kala harga kena tolak ketepi...

Hoho! tapi kalau menang RM600 lagi besar nilainya... :)

Terima kasih KSD... Jgn lupa sertai juga ya!

Terima kasih Kak Nah... InsyaAllah, makbul lah hendaknya...

terima kasih dh krn beri sokongan...amat2 dihargai :)

Tahniah diatas penganjuran kontes... terima kasih krn terima penyertaan ini... Insyaallah, cuba yg termampu...

Terima kasih acik... :) semoga acik juga berjaya!

Selalunya begitulah akak... Alah membeli, menang memakai... :)

Terima kasih tuan... tapi tak lawan kehebatan entri Shaklee tuan yg dipuji ramai dan kuat seo!

Nur Misnan delete icon 8:47 PTG

All d best n gd luck

Khir Khalid delete icon 9:49 PTG

Shaklee sememangnya produk kesihatan yg berkualiti & terjamin kualitinya.. Semoga BM berjaya... all the best!

titan delete icon 10:15 PTG

fuhh..

memang ramai yang suka vitamin shaklee ye..

dah macam baca sejarah Shaklee..All the best, gambatte !!!

Hero Borneo delete icon 12:31 PG

saya baru nak bertatih dan tidak meletakkan harapan yang tinggi..namun saya percaya vitamin shaklee bagus untuk kesihatan

tapi mau tunggu 2 bulan lebih.. :d

Vitamin Shaklee memang product yang terbaik untuk kesihatan kita..Bagus adakan contest macam ni kan..:D

Moga berjaya ya

Vitamin Shaklee adalah semulajadi ..sentiasa selamat sentiasa berkesan dan mesra alam..saya suka semua vitamin ini ..semoga berjaya contest ini ya

Assalammualaikum... BM,

moga BM berjaya dalam contest nie k... all the best friend... good luck.

mselim3

Produk-produk vitamin shaklee sebagai produk kesihatan yang terbaik dan bagus untuk kesihatan memang ramai dah guna dan yakininya.

jaakechik delete icon 8:34 PG


Produk Shaklee memang terbaikkkk.... saya sendiri pun konsume Vitamin Shaklee!!!!

:>)

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan.


Regards,
Jaakechik

Vitamin Shaklee bagus Untuk Kesihatan....produk yang terbuki berkesan untuk kesihatan yang lebih baik. Artikel yang sungguh menarik, ada peluang boleh menang ni. Semoga berjaya buat bro...

Bin Muhammad delete icon 12:04 PTG

Terima kasih... :d

Bin Muhammad delete icon 12:05 PTG

Sesekali KK kena sertai contest SEO - Shaklee bagus untuk kesihatan. Boleh tambah ilmu.
Terima kasih diatas sokongan :d

Bin Muhammad delete icon 12:07 PTG

Tengah musim vitamin shaklee...haha! Ternanti entri tuan pula...

Bin Muhammad delete icon 12:08 PTG

Sejarah itu kan penting... hehe...
Thanks tuty :)

Bin Muhammad delete icon 12:09 PTG

YA...Contest Vitamin Shaklee ini menarik sekali
Semoga berjaya juga buat Hanny :)

Bin Muhammad delete icon 12:10 PTG

Tulis entri jer bergegar2 tapi belum cuba lagi vitamin shaklee ni...hehe...
Terima kasih beri sokongan :)

Bin Muhammad delete icon 12:11 PTG

Waalaikumsalam mselim,
InsyaAllah, semoga doa sahabat2 menjadi kenyataan... Terima kasih :)

Bin Muhammad delete icon 12:13 PTG

Jika itulah kebenarannya...tidak dapat dinafikan lagi vitamin shaklee terbaik untuk kesihatan!

Bin Muhammad delete icon 12:14 PTG

Terima kasih Jaakechik :) Semoga berjaya buat anda juga....

Perkongsian menarik..thanks BM :)

setuju dgn BM.bila kesihatan diutamakan,harga kene tolak tepi.lagipun banyak pilihan vitamin selain vivix yang mampu milik.contoh,ESP yg hot selling dan sedang promo bulan ni(utk ahli shaklee shj )

tak kesalha 2 bulan pun,AA sanggup tunggu.....RM600 dah sama banyak dengan BRIM kot

Cik SIti Rohaida jom lah join,RM600 utk pemenang utama tau

Kak Nah jangan lupa join tau

Tuan Denai Hati,jom cub aSHaklee utk kesihatan

Setuju dgn BM,alah membeli menang memakai.cth,Vitamin C bole tahan 6 bulan sebotol.cuma RM15 sebulan utk bekalan Vita C semualajdi,selamat dan berkesan

AA puji entry pasal vitamin shaklee bagus untuk kesihatan dari tuan BM ni.gambar pon cantik.i loike

jom lah KK join contest vitamin shaklee bagus untuk kesihatan ni.AA belum buat entry lagi.hihi..sedangn susun iddea

maunya tak suka tuan titan.vitamin shaklee memang bagus untuk kesihatan.sebab tulah dah 100 tahun bertahan jenama ni

memnag terbaik entry sejarah ni,tuan BM.vitamin shaklee bagus untuk kesihatan sejak 100 tahun yang lepas

cik puan hanny pun join contest vitamin shaklee bagus untuk kesihatan? semoga berjaya semua

Tuan BM,nanti dah menag contest vitamin shaklee bagus untuk kesihatan ni bole cuba vitamin shaklee yer.RM600 tu dah bole dapat free keahlian.hihi

Tuan HH pun dah cuba Shaklee.ahlamdulillah..jgn lupa belikan anak2 meal shakes bulan ni.tengah promo hebat tu.Vitamin shaklee mmg bagus untuk kesihatan kanak2,dewasa dan warga tua

Vitamin shaklee memang bagus untuk kesihatan kan,cik Jaakechik.semoga anda berjaya dalam contest ni

Ye,tuan kamil.vitamin shaklee memang bagus untuk kesihatan.Tuan kamil jangan lupa join contest ni ye

Kathy R'bain delete icon 10:24 PTG

pernah juga try shaklee ni...

All the best bro BM yer. :)

Fiza Rahman delete icon 3:13 PTG

Good luck. Saya salah seorang dealer berdaftar shaklee. Tapi shaklee memang best ☺

entri yang bagus bro..semoga berjaya

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan kita bersama.. Good luck :)

Vee Sandi delete icon 12:45 PG

terbaiklah ... semoga berjaya .

Apk Baru delete icon 7:43 PG

best lah,,, semoga berjaya

BM punya entry vitamin shaklee bagus untuk kesihatan ni terus melekat kat first page...Ada harapan menang lagi ni..he..he

Yana Yani delete icon 1:09 PTG

saya tak pernah gunakan brand ni walau menyedari kewujudan dia
apapun all the best BM
saya dah share di Google+ =)

Nice blog and good article :) Walaupun saya satu - satunya orang Indonesia yang akan menyertai Contest SEO Vitamin Shaklee Bagus Untuk kesihatan ini, saya harap artikel saya juga boleh diterima saudara-saudara saya di sini, minta maaf jika bahasa saya masih kurang,

Sila semak artikel saya ini: Vitamin Shaklee Bagus Untuk kesihatan

ummu hanan delete icon 6:18 PG

Wah, bagus ni siap ada sejarah Shaklee lg..Vitamin Shaklee memang bagus untuk kesihatan. Saya sekeluarga dah amalkan, memang nampak perbezaan.. Good luck BM!

Shah PK delete icon 1:37 PG

Saya Shah..
Selamat berkenalan tuan :)
Semoga tuan Bin Muhammad berjaya! :)

Lynn Munir delete icon 8:14 PG

Shaklee,branding name yang memang sudah kuat di pasaran.

Gud luck semoga berjaya dalam contest seo ini

Shah delete icon 6:32 PTG

Gudluck bro..

Shah delete icon 7:43 PTG

Dah naik rankingnya..semoga berjaya BM :)

adarain delete icon 1:25 PTG

Post penuh maklumat tentang vitamin shaklee. Smoga berjaya buat mereka yang menyertai contest ni. :D

Perghh makin naik ke atas dah entri ni dalam SERP ... tahniah .. keyword vitamin shaklee bagus untuk kesihatan mula menerjah sana sini ...

Wan Zawawi delete icon 12:33 PG

Selamat berjaya bro di dalam contest hebat ini

Wan Zawawi delete icon 12:33 PG

Selamat berjaya bro di dalam contest hebat ini

Sekarang ni bunda pun dah makan shaklee...

Rossa Calla delete icon 12:47 PTG

Semoga berjaya dalam kontes seo ini...Vitamin Shaklee bagus untuk kesihatan

Adib Site delete icon 10:43 PTG

blog ni duk kt top 10 google.. hebat2.. Moga berjaya bro dalam contest Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan ye?

Vitamin Shaklee memang best sangat. Tak rugi membeli..

Ketika saya komen ni .. entri ini berada top carian Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan .. terbaiklah.

Salam bro... vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan seisi keluarga. Semoga berjaya bro...BM.

Yalah... blog ini dah naik top 1 di SERP. Moga terus beraing ke akhir tahun.

Nys Anis delete icon 12:14 PG

Benar tu hasrul hassan , saya di page ke lima . hahaha
Bagus entri
Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan ni

onlajer delete icon 4:45 PTG

semoga berjaya dalam contest anjuran akma omar

Entri BM nhe memang terbaik... Berada di Top carian vitamin Shaklee bagus untuk kesihatan... semoga berjaya BM..

wow..first page, no 1, confirm menang nih..tahniah in advance bro

Dunia Farisya delete icon 12:27 PTG

Penulisan yang sangat berinformasi mengenai Shaklee.
Tak terlawan saya.Hehe
Semoga berjaya insyaAllah :)

HASRUL HASSAN delete icon 10:11 PTG

In Sha Allah, dengan teknik dan kerajian tertentu boleh je dapat lawan entri vitamin shaklee bagus untuk kesihatan ni

jaymiee delete icon 12:00 PTG

meletop shaklee skrg ni......

jaymiee delete icon 12:37 PTG

teras tenang baca blog ni...hihi

Semoga berjaya… Memang shaklee best sangat..ia dah membantu saya dan keluarga untuk hidup lebih sihat

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan seisi keluarga. Saya memang dah join pun untuk menguji SEO saya yang sentiasa tidak konsisten bila berada di page 1.

Assalammualaikum... Datang daripada segmen yang sama, : Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

mselim3

Ramai yang dah guna dan dah yakin dengan shaklee..

Bagus-bagus sebuah penulisan mengenai kontes Vitamin Shaklee yang teratur dan terbaik dari segi teknikal. Semoga berjaya bro

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

Dah extend due date BM..panjang lagi ni..he..he

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

Apabila terbaca entry blog BM nhe pasti ramai orang yang mahu merasai produk shaklee ini....

maria s delete icon 7:22 PG

thorbaiklah BM, artikel anda lebih lengkap dan penerangan yang sangat jelas. Semoga berjaya BM..

All the best.. Moga maju jaya..

penerangan yang cukup menarik dan diakui Vitamin Shaklee sememangnya Bagus Untuk Kesihatan.. Aku sendiri pun dah banyak beli produk shaklee dan rasa akan perubahannya

encikarman delete icon 12:40 PTG

Kesihatan memang kena jaga,
vitamin shaklee bagus untuk di cuba.

Zie Fauzi delete icon 8:33 PTG

Penerang ringkas dan padat.. keyword Vitamin Shaklee bagus Untuk Kesihatan ni pun makin hot.. semoga berjaya...

Semakin meletop... Semoga berjaya berada di first page sampai masa tamat.

mselim3 delete icon 8:45 PTG

Assalammualaikum... BM,

semoga anda berjaya dalam contest seo vitamin shaklee terbaik untuk kesihatan... Amin

mselim3

Bin Muhammad delete icon 10:18 PTG

Ye ke... Macam tak percaya jer, hehe

Bin Muhammad delete icon 10:20 PTG

InsyaAllah... Tapi saingan sgt sengit, masing2 belum tunjuk taring lagi tu. Tunggulah di minggu terakhir nanti. Semoga berjaya juga buat CP

Bin Muhammad delete icon 10:26 PTG

Pengguna Shaklee pasti lagi mudah dan hebat jika beri penerangan... :)
Terima kasih Saudara Ismail

Bin Muhammad delete icon 10:28 PTG

Waalaikumsalam mselim,
Semoga berjaya juga buat sahabat.. :)

kucha lana delete icon 11:11 PTG

agak sukar dah sebenarnya nak cabar BM dalam keyword nie..hu3

Memang ramai betul suka sangat vitamin shaklee sekarang ini

nampaknaya anda bertahan sehingga kini. semoga anda berjaya dalam contest ini..

kucha lana delete icon 11:55 PTG

itulah yang merisaukan aku...selalunya orai-otai SEO akan tunjukk skill di penghujung contest

Kontes Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan semakin hampir untuk tamat. Semoga berjaya untuk anda.

Ummi Hanie delete icon 4:28 PTG

shaklee jenama yg dah utuh...

gudluck ya

huda delete icon 11:07 PG

terbaik entry ni, tahniah tuan :)

lalu lalang terserempak related post ,terlepaas contest... cuma nak puji penulisan! well - remarks!!! nice sharing indeed

Syahirah Kay delete icon 12:23 PTG

saya suka Article ni..INFO yang sangat bagus

I'm agree with this post Shaklee vitamin is good for health but beside i think that if we listen music at night very good for emotion and health after a day work heard and all stress in the life lagu

Coretan anda amat-amat dihargai. Terima kasih bersama 'Relaks Minda - ilmu dikongsi bersama' - “Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza”

 
Copyright © 2015 Relaks Minda - Ilmu Dikongsi Bersama - All Rights Reserved - About Me - Policy - Disclaimer - Sitemap