Assalamualaikum dan salam sejahtera. Selamat menikmati hujung minggu yang indah bersama insan-insan tersayang. Semoga anda semua dalam keadaan sihat dan diberkati Allah swt. Kehadiran anda di alam siber ini telah membawa anda singgah seketika disini. Selamat datang...

Keindahan alam semulajadi Santapan Mata Dan Hati

Jangan risau, saya hanya ingin mencuri sedikit masa anda untuk menikmati santapan mata, hati dan minda. Perkongsian santai dihujung minggu. Semoga anda mendapat sedikit ketenangan dan ketenteraman walaupun hanya seketika. Nikmatilah...

Mutiara Kata Imam Al Ghazali

Keindahan alam semulajadi Santapan Mata Dan Hati
"Hadapi kawan atau musuhmu dengan wajah yang menunjukkan kegembiraan, kerelaan dan penuh kesopanan serta ketenangan. Jangan menampakkan sikap angkuh dan sombong."

Keindahan alam semulajadi Santapan Mata Dan Hati
"Kebahagiaan terletak pada kemenangan memerangi hawa nafsu dan menahan kehendak yang berlebih-lebihan."

Keindahan alam semulajadi Santapan Mata Dan Hati
"Menuntut ilmu adalah taqwa. Menyampaikan ilmu adalah ibadah. Mengulang-ulang ilmu adalah zikir. Mencari ilmu adalah jihad."

Keindahan alam semulajadi Santapan Mata Dan Hati
"Yang paling besar di bumi ini bukan gunung dan lautan, melainkan hawa nafsu yang jika gagal dikendalikan maka kita akan menjadi penghuni neraka."

Keindahan alam semulajadi Santapan Mata Dan Hati
"Bersungguh-sungguhlah kamu dalam menuntut ilmu, jauhilah kemalasan dan kebosanan kerana jika tidak demikian kamu akan berada dalam bahaya kesesatan."

Keindahan alam semulajadi Santapan Mata Dan Hati
"Barangsiapa yang menghabiskan waktu berjam-jam lamanya untuk mengumpulkan harta kerana takut akan miskin, maka dialah sebenarnya orang yang miskin."

Keindahan alam semulajadi Santapan Mata Dan Hati

Terima kasih bersama Relaks Minda dan semoga kehadiran anda seketika disini tidak sia-sia. Semoga juga hari ini kita akan menjadi lebih baik dari semalam. 


Author by Bin Muhammad

24 comments - "Santapan Mata, Hati Dan Minda"

sangat bermotivasi

Bahrain delete icon 10:50 PG

qoute dari Imam Ghazali sangat memberi makna dan bermotivasi,

orang yg paling berkuasa adalah org yg berjaya menguasai dirinya sendiri....
selamat berhujung minggu BM...

Assalammualaikum...BM,

visit sini.. insaallah jangan malas menuntut ilmu.. bagus ingatan nie, pesanan daripada imam al-Ghazali.

mselim3

pls: mana BM dapat gambar2 menarik nie.. nak cuba google gak lah.. tp x berjumpa. Jumpa pemandangan menarik di blog BM nie...
nak cari gmbar menarik nie pakai keyword apa yer..

mselim3

BUNDA delete icon 11:20 PG

Assalam...

salam hujung minggu....

Khir Khalid delete icon 12:32 PTG

Assalamualaikum wbt, salam hujung minggu... salam ceria selalu.. :) :)

Abe Kie delete icon 12:38 PTG

sejuk mata memandang foto2 di atas..

Waalaikumsalam sahabat,
Gambar ini foto peribadi...hehe, xdelah... Gambar2 ini semuanya dari facebook. Banyak sekali page yang berkongsi gambar2 pemandangan yg menarik. Sebab tu mselim3 xkan jumpa bila di google.
Saya xsuka ambil gambar di google sebab ia biasanya hak milik peribadi berbanding di facebook yg bebas utk dikongsi bersama.

Zawiah delete icon 4:22 PTG

selamat berhujung minggu ... keindahan yg memberi ketenangan .

Kata2 mutiara yang penuh makna

Pha Is delete icon 9:36 PTG

nice picture, dan nice words..

santapan minda yang banyak manfaat. terima kasih atas perkongsian yang penuh bermakna. :)

Kathy R'bain delete icon 10:11 PTG

salam hujung minggu buat BM..pilihan quote yang baik..

Assalamualaikum BM..salam hujung minggu...

Amaliena Ros delete icon 11:25 PTG

kata-kata penuh hikmah dan maksud..btw, gambar2nya..subhanallah..indah.

Salam ujung minggu..subhanallah..indah Nya ciptaan mu...

Oh, baru saya tahu. Selama ni saya ingatkan BM ambil dari google. Memang gambar dari google tak berapa nak menarik. Kena pandai cari. Rupa-rupanya dari FB ya.

Santapan minda mengenyangkan jiwa.

Fiza Rahman delete icon 11:05 PG

AS salam BM. Thanks untuk santapan mata dan hati ni. Suka tgk gambar2 tu.

Nurul delete icon 12:42 PTG

Memang santapan mata & hati yang menenangkan... Indah pemandangan , indah mutiara kata Imam Al Ghazali... ^__^

Fizi Zaidi delete icon 3:30 PTG

terima kasih BM, sesungguhnya ilmu perlu dipelajar, diulangi, disampaikan agar tidak hilang..

kata-kata yang cukup mendalam maksudnya BM.. gambar pemandangan pun cantik, sedap mata memandangnya.. :D

RDZ Z delete icon 8:42 PG


Salam Selasa BM..
"Bersungguh-sungguhlah kamu dalam menuntut ilmu, jauhilah kemalasan dan kebosanan kerana jika tidak demikian kamu akan berada dalam bahaya kesesatan."

Tuntutlah ilmu hingga ke akhir hayat.






yana yani delete icon 11:33 PG

saya suka mutiara kata yang pertama tu
sungguh mendalam maksud dia
gambar of course favourite saya, suka betul gambar dekat sini
macam biasa saya "curi" untuk wallpaper desktop saya =)

Coretan anda amat-amat dihargai. Terima kasih bersama 'Relaks Minda - ilmu dikongsi bersama' - “Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza”

 
Copyright © 2015 Relaks Minda - Ilmu Dikongsi Bersama - All Rights Reserved - About Me - Policy - Disclaimer - Sitemap