Tambah Pendapatan Nuffnang Anda
Hanya dengan satu iklan Nuffnang melekat dalam beberapa minggu di blog, mampu menjana pendapatan sehingga RM540.00!! Mesti semua blogger mahukan pendapatan sebegini. Itu baru satu iklan... Wah! Tidakkah ianya sangat lumayan!

Mesti anda tidak sabar untuk mengetahui bagaimana dengan hanya satu iklan Nuffnang sahaja mampu menjana pendapatan di blog dengan banyak.

Tapi janganlah terlalu ghairah...tiada jalan yang mudah untuk mendapatkan wang yang banyak melalui iklan di blog. Anda perlulah rajin dan berusaha.

Anda juga perlulah kreatif dan menggunakan teknik serta cara yang betul agar ianya tidaklah hanya menjadi satu usaha yang sia-sia dan akhirnya membuatkan anda kecewa dan hampa! Sudah sedia untuk menambah pendapatan iklan Nuffnang anda? Ikutlah teknik dan cara-cara berikut :

Teknik Tambah Pendapatan Iklan Nuffnang

1. Status Glitterati
Pastikan anda mendapat status Glitterati. Ianya penting kerana selain daripada mendapat layanan istimewa dari nufnang, anda juga boleh menjana lebih pendapatan melalui iklan kempen CPC. Setiap satu klik iklan CPC bagi anda yang berstatus Glitterati bernilai RM0.25 berbanding RM0.15 bagi mereka yang berstatus Ordinary. Oleh itu jangan sesekali menduakan nuffnang anda...

2. Masa Iklan Keluar
Apabila anda mendapat iklan CPUV, inilah masa untuk anda meningkatkan trafik kerana iklan ini dibayar mengikut jumlah unique visitor anda. Oleh itu anda perlu meraih trafik. Caranya adalah dengan update entri! Tapi bukan main update jer... anda perlu tahu bilakah masa kebiasaannya iklan-iklan CPUV ini keluar, pada masa itulah anda perlu update entri untuk menggalakkan trafik masuk dan melakukan promosi entri melalui Ping atau share di FB, Twitter dan sebagainya. 

Bilakah masanya iklan CPUV ini akan keluar? Biasanya ianya akan dipaparkan pada Jam 8 pagi, 10 pagi, 12 tengah hari, 2 petang, 8 malam, 10 malam, 12 tengah malam, dan jam 6 pagi. Anda pasti tahu bilakah masa trafik anda tinggi kan... maka cepatlah bertindak kerana iklan-iklan ini tidak dipaparkan dalam jangkamasa yang lama. 

3. Kempen Blogbuster
Jika anda ditawarkan kempen blogbuster, sahutlah cabaran ini. Sebenarnya disinilah lubuk pendapatan tertinggi yang boleh anda dapat dengan nuffnang. Buktinya...lihatlah!

Cara buat duit dengan Nuffnang
kempen Blogbuster (Switch 2 U) RM540.00 – tempoh berlangsung 3 minggu
Cara buat duit dengan Nuffnang
kempen Blogbuster (Ambi Pur) RM401.00 – tempoh berlangsung 2 minggu

Tidak mustahil jika anda boleh dapat lebih dari ini jika anda punya trafik yang tinggi. Ha! Lain kali jangan pandang sebelah mata kalau anda dapat tawaran kempen blogbuster...rebutlah peluang!

Segmen Komen Entri

10 Cara Tambah Pendapatan Iklan Nuffnang
Iklan di blog - sumber wang tambahan
Eh...Kenapa tiga cara sahaja yang diberikan? Nak dapat ilmu kenalah bersabar...hehe.

Untuk cara dan teknik yang lebih lengkap dan seterusnya, anda perlulah ke entri ini : Cara Buat Duit Dengan Nuffnang. Entri ini merupakan Entri Pilihan Terbaik Yumida bagi Segmen Komen Entri

Memang terbaik segala cara dan teknik Yumida. Bukan sekadar omong kosong atau sebagai tarikan pembaca tetapi telah dibuktikan oleh beliau bahawa iklan Nuffnang juga mampu memberikan anda jumlah pendapatan yang tinggi!

Terima kasih diatas perkongsian anda semoga ianya dapat memberi manfaat buat mereka yang memerlukan. Ada banyak lagi perkongsian berilmu oleh Yumida pemilik http://umikasum.blogspot.com. Jangan lupa dapatkannya!

Beriklan Dengan Nuffnang

Tidak dinafikan, pendapatan melalui iklan di blog adalah salah satu cara untuk anda beroleh wang sampingan sambil anda melakukan aktiviti blogging seperti biasa. Sekurang-kurangnya dapat juga menampung membayar bil internet anda. Jika dapat lebih dari itu...ianya adalah bonus atau rezeki sampingan buat anda.

10 Cara Tambah Pendapatan Iklan Nuffnang
Kalau kaya jangan buat macam ni ye... Jeles wey!
Ramai juga yang kecewa dengan nuffnang ni kerana hasilnya yang ciput. Kadangkala nak dapat iklan kempen CPUV pun susah. Ada yang setia bertahun-tahun pun masih tidak dipandang nuffnang.

Namun ada pula yang menjadi kesayangan nuffnang kerana dalam satu-satu masa 4~5 iklan kempen CPUV aktif (on going) di blog. Maka anda juga perlu tahu bagaimana untuk meraih perhatian nuffnang.

Jika anda punya matlamat dan target maka anda perlulah tahu bagaimana untuk mendapatkannya dengan cara yang betul dan tepat kerana usaha secara melulu akan pasti sia-sia dan akhirnya anda kecewa. Belajarlah dan dapatkan panduan dari mereka yang telah berjaya. Praktikkan dengan sabar dan berterusan...InsyaAllah pasti anda berjaya. 


Author by Bin Muhammad

71 comments - "10 Cara Tambah Pendapatan Blog - Iklan Nuffnang"

Dah buang iklan nuffy sdg mncari iklan yg bilsh jana income blof lagi... Tahniah BM. Teruskan ^__^

Abe Kie delete icon 10:43 PG

duit nuffnang cuma rm17.17 je...so sad..

paridah delete icon 10:44 PG

SALAM PAGI Bagus sekali perkongsiannya...kak ni baru saja join nuffnang walau lama juga blogging...baru duk cari tahu serba sedikit iklan nuffnang yg memberi hasil kpd blog...tq

Nao Mei delete icon 10:51 PG

hihi...cik akak saja letak mula-mula dulu...
bukan tau apa2 pun.....mula2 dapat RM1.00 je...
biar lah RM1.00 yang penting rezeki....
berkat kesabaran kita....Alhamdulillah banyak gak blogger yang membantu....
Tak jemu-jemu klik...hinggakan cik akak dah cashout untuk jumlah RM190.00
Teruja dan bersyukur...sebab hasil berblog...selain belajar menulis...mampu meningkatkan pendapatan sampingan....:)

Hero Borneo delete icon 10:57 PG

iklan Nuffnang merupakan cara untuk mendapat pendapatan dari blog..bagus perkongsian ini..

Cik Hanizk delete icon 11:12 PG

bagus sgt perkongsiannye.. baru lagi dalam nuffnang ni :)

tak pandai sgt nak buat blockbuster iklan tu mcm mane??dah la dlm bi..

Menarik sangat entry ni.. nak cari info lebih pasal ni la.. Terimakasih BM :)

info yg menarik bg blogger baru mcm sy..

Kalau dapat RM500 sebulan dari Nuffnang tu dah kira orait jugak tu. Nak dapatkan RM500 setahun pun kena tunggu BR1M. Haha

Fiza Rahman delete icon 11:38 PG

Dah beberapa kali dapat blogbuster campaign. Tapi tak reti nak buat. sebab kena buat video kan....huhuhu...Tapi BC ni masyuk.

Anda kena korek ilmu ini dari Yumida...terus ke blog beliau melalui link yg diberikan di atas.

Khir Khalid delete icon 12:29 PTG

Menarik.. ilmu yg perlu dipelajari & dipraktikkan secara berterusan. T kasih atas perkongsian ini BM...

yangbaik delete icon 12:29 PTG

memang banyak manfaat jika setia dengan nuffnang, yang penting sabar dan rajin berusaha... kan.

Ain Eddihar delete icon 12:39 PTG

Assalamualaikum cik akak . seronoknya. . kita pun baru bermula masih sikit lagi . . kita nak biarkan je dulu . . huhu . . ^^

Kakzakie delete icon 12:47 PTG

Kalau yang alert, rajin dan bijak tidak mustahil boleh dapat itu semua. Macam kakak ni memang semua tak ada itu yg tak dpt apa-apa..

MyCherita delete icon 12:58 PTG

terima kasih diatas tips ini.. .ada steps2 yg sebelum ini tak pernah buat..akan di praktiskan selepas ini.

amirulfaiz delete icon 1:12 PTG

Wow, masyuk, tahniah!. :)

Bagus entry nie... Teman dah apply tips nie dan siap reduce weight lagi... ada rezeki, harap lepas nie boleh masyuk... :)

salam. laaa..yke..kalau tahu da sambut kempen blogbuster hari tu uhuk..takpa harap lain kali dapat peluang lagi untuk kempen blogbuster :)

terima kasih,, sekarang nie dah berubah hati ^_^

Wafi Remli delete icon 1:56 PTG

Dah lama x kisah pasal nuffnang, nampaknya kena start kisah balik

kalau letak ruangan utk disewa kat blog,status nuff bertukar ya..???ada yg arif..??

sikit2 lama2 jadi bukit abe kie...:)

Perkongsian yang amat berguna, moga lepas nie dapat income lebih :)

Dah kira banyak tu. Saya dulu RM17.10 jer.

Iklan sewa diblog tidak mengubah status nuffnang.

Assalammualaikum...BM,

nice entry... wahh.. byk tips yang boleh dipraktikkan utk menarik perhatian nuffnang ni.. kan.

mselim3

Assalamualaikum BM
Tahniah...murah rezeki dapat iklan blogbuster tu..

Yumida Huda delete icon 5:07 PTG

Thanks BM coz sharing artikel yumida. Suka yumida membacanya. Ulasan yg baik! Kagum dgn cara BM mengulas sesuatu. Punya cara tersendiri. Moga artikel ni bermanfaat buat mereka yang nak jana income melalui nuffnang.

Yumida Huda delete icon 5:13 PTG

iklan blogbuster berbentuk video. video tu kita buat sendiri. sekitar 10 saat-13 saat. aah, arahan dlm bi. kena baca berulang2 kali baru faham. bila kita dah faham sikit apa yg dia nak. kita cuba create video. ikut arahan yg diberikan. klo follow arahan dia dari a sampai z. insha Allah..approve la video tu.

Yumida Huda delete icon 5:18 PTG

yumida dulu..3 tahun berblog rm3 je duit nuffnang dlm tu. x berganjak. lepas belajar dari pengalaman org baru tahu ada tips tingkatkan earning nuff. kini, alhamdulillah...dah lebih rm1k cashout. beli gajet..beli modem broadband..

acik idah delete icon 5:20 PTG

OOOooooo... gituuu... :D tq BM 4 sharing the good info...

nice sharing....masih belajar ...

Tahniah Yumida Huda....nice entri. Nice income also.

Menarik..thanks BM..

ZazaMyMoon delete icon 7:33 PTG

x pernah dpt pn offer blogbuster.. lagi sedeyhhh..
x apa nnt Cik Jah singgah blog yumida.. thx BM

perkongsian yang menarik. saya hampir 2 tahun berbelog ni alhamdulillah murah rezeki, walaupun x banyak mana tapi yang bestnya tetiap bulan dapat cpuv baru :) tapi yang blogbuster tu xpenah try pon, ermmm macam xtau nak buat video bagai. rugi betul..

Gud sharing BM..
Betul tu..kena rajin benarnya...tp sy ni dah tahap apa punya malas pun x tau la...huhuhu...
Hari tu dpt utk kempen blockbuster...tp nuff suruh antar video..malas sy nak buatnya...

See..! Malas...malas! Cmne nak maju ye tak...huhuhu...

MaMa Rey delete icon 11:22 PTG

sm la..x pdi buat benda ni..tk tau buat video mcmna..

ooo terimakasih...menyediakan ruang utk disewa pun boleh tambah pendapatan jugak..

yana yani delete icon 11:09 PG

saya pun masih kurang faham benda ni
main letak aje =)

Zawiah delete icon 5:24 PTG

alhamdulillah , wpun baru masuk thn ke dua berblog , dah ada hasil cuma blm berhajat nak cashout .

Entah bila saya hendak mula memasang iklan di blog saya. Tertarik juga dengan promosi, panduan dan tarikan ini.

Pha Is delete icon 10:28 PTG

perkongsian yg menarik, terutamanya pasal masa iklan keluar tu...

bestlah bila BM buat segmen komen entri ni..sebab kupasannya panjang dan mantap..

kalau ada usaha pasti ada jaya kan BM !

RDZ Z delete icon 11:37 PTG

Nice selection of entry BM..Kena belajar buat video macam ni...

Kete Baru delete icon 3:58 PTG

salam..tuan n puan..sy nk belajar boleh?

CikLa Shahril delete icon 12:55 PTG

Salam. Good sharing bg org yg xtau mcm sya ni.. tambah ilmu.

bedak delete icon 8:35 PG

Terima kasih bro. Saya baru nak berjinak-jinak.

Tanpa Nama delete icon 10:47 PTG

cik yumida....macam mana nak dapatkan wang..saya dah 5 tahun ngan nuffnang..dpat ciput jer..kurang pada RM10 :(

Alhamdulillah, terima kasih atas perkongsiannya Tuan. Saya sudah lama dengan Nuffnang sejak 2011 tapi sampai sekarang belum dapat cash out. :3

serai wangi delete icon 10:58 PG

terima kasih atas perkongsian..berguna sangat..sebelum ni tercari-cari tips nak menjana pendapatan dari blog

Noah Iman delete icon 4:45 PTG

Terima kasih..banyak info yang boleh saya pelajari.. saya masih baru dalam dunia bloh ni..
harap dapat tunjuk ajar.. http://electricalsembangkosong.blogspot.com

FazMas delete icon 7:17 PTG

Menarik! Tak pernah tau pun yang ada kempen blogbuster... kena tuntut ilmu lagi nampaknya..!

Hafiza delete icon 9:35 PG

thank u for the good info..semoga kawan2 semua sucsess

misscrafter delete icon 2:25 PTG

tq sharing :)

nuffnang selalu kedekut dgn sy.. innity gak dpt byk ;)

Hukhuk. Hasil nuffnang saye da sringgit dlm tmpoh seminggu.. Kene byk bsabar... Sikit-sikit lame2 jadi bukit.. heheh..

Mahathir delete icon 9:16 PTG

Baru je reg nuffy tadi..boleh buat duit rupanya..Actually dia ni pasif income kan..Kena kerja keras le kalau nak lebih..harap boleh dapat banyak korek ilmu di sini..Hehe

dah 2 tahun sy tulis blog tp income sy RM0.50 je sampai skarang ni..tak tau la bila blh merasa cpuv dgn blockbuster tu..nak update entry hari2 xsempat la plak..blh tak tolong ajar sy personally mcm mne nk dpt kn income dr nuffnang ni..sobsob..

yattts delete icon 9:44 PG

Hai sy orang baru yang nak berjinak dengan nuffnang ni.. Alhamdulillah baru seminggu join dan earning RM2.50.. Hihi. follow la blog sy if sudi.. kite saling tolong menolong.. www.hatibungasakura.blogspot.com.. Terima kasih

saya dah join nuffnang ni setahun lebih tp sekali pon x berjaya nak cashout.
moh singgah blog enovel saya. http://enieysuryani.blogspot.com/

Salam....info yg sgt berguna utuk semua


http://revolusiasia.com/roslanmajid

Afis Kecik delete icon 8:42 PG

Cantek info terbaik. Singgah la di http://afisawisbuatduit.blogspot.com

redlomo delete icon 10:48 PTG

buat duit dengan www.kakigosip.biz ...adsense dan nuffnang alternative

emma delete icon 12:58 PTG

Saya earning rm 0.25 sen je..tak tahu bila nak naik...singgah la blog saya
al-fatma.blogspot.com

rahmat mrd delete icon 9:56 PTG

Thanks BM di atas perkongsiannya. Saya pun baru berjinak-jinal dengan iklan Nuffnang ni.Boleh lah singgah ke blog saya mohammadrahmatderise.blogspot.my

Ingin ketahui hukum haram dan halal dgn meletakkan iklan nuffnang ni...saya dh pernah cash out..

Etuza Etuza delete icon 9:16 PTG

Saya masih terus belajar rai rezeki kat blog..tqvm informasi ini ya BM

Coretan anda amat-amat dihargai. Terima kasih bersama 'Relaks Minda - ilmu dikongsi bersama' - “Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza”

 
Copyright © 2015 Relaks Minda - Ilmu Dikongsi Bersama - All Rights Reserved - About Me - Policy - Disclaimer - Sitemap