بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Honda Malaysia telah melancarkan sebuah lagi kenderaan terbaru mereka iaitu Honda HR-V Baru. Kenderaan dalam segmen B, SUV kompak atau lebih dikenali sebagai 'Urban SUV Concept' menggabungkan rekaan terbaik dan menarik masa kini.

Model yang juga dikenali sebagai sebagai Honda Vazel di sesetengah pasaran luar ini telah mendapat perhatian dan sambutan yang sangat hebat diseluruh dunia. Tarikan utamanya adalah dari sudut rekabentuk yang sangat mempersonakan. Ianya mampu memikat hati sesiapa sahaja yang memandangnya.

Model Urban SUV Honda HR-V Baru
All New Honda HR-V
Menggunakan platform yang sama dengan Honda City dan Jazz, sudah tentulah ianya bukan sebuah SUV yang mampu memberi kepuasan dari sudut keluasan serta keselesaan dalaman. Sasaran pembeli sudah tentulah kepada executive muda yang inginkan gaya dan perhatian ataupun keperluan bagi sebuah keluarga kecil yang berkemampuan.

Honda yang dikenali sebagai pengeluar kenderaan yang bermutu, berteknologi tinggi serta pemanduan yang stabil dan menyeronokkan telah menjadikan Honda HR-V Baru ini sebuah kenderaan yang sangat praktikal dan menawan bagi pemanduan dikawasan bandar. Jelas sekali bahawa kenderaan SUV kini semakin digemari ramai.

Model Urban SUV Honda HR-V Baru

Setiap variant Model Honda HR-V Baru ini dikuasakan oleh enjin 1.8 litre SOHC i-VTEC four-pot, berkuasa 142 PS at 6,500 rpm dan 172 Nm pada 4,300 rpm, dipadankan bersama transmisi automatik G-Design Shift CVT. Menariknya juga apabila Honda HR-V ini didatangkan dengan kawalan pemanduan 'A fuel-saving ECON Mode' untuk penjimatan minyak bagi semua varian.


Harga, Variant Dan Spesifikasi

Honda HR-V Baru ini didatangkan dengan tiga varian yang menawarkan spesifikasi serta harga yang berbeza.

Honda HR-V 1.8 CVT Grade S
  • Harga : RM99,800 (harga OTR + Insuran)

Honda HR-V 1.8 CVT Grade E
  • Harga : RM108,800 (harga OTR + Insuran)

Honda HR-V 1.8 CVT Grade V
  • Harga : RM118,800 (harga OTR + Insuran)

Model Urban SUV Honda HR-V Baru


Varian Honda HR-V Baru

Berikut senarai lengkap spesifikasi dan eksesori bagi setiap varian model Honda HR-V Baru:
ModelsHonda HR-V 1.8L SHonda HR-V 1.8L EHonda HR-V 1.8L V
     Exterior
HeadlightsHalogenHalogenLED
Auto Headlights
Daytime Running LightsHalogenHalogenLED
Front & Rear Fog Lights
Side Mirrors with Turning Lights
LED Rear Combi Lights
Outer Door HandleBody ColourBody ColourChrome
Shark Fin Antenna
     Interior & Control
Keyless Entry
Smart Entry with Push Start Button
Cruise Control
Multi-Angle Rearview Camera
Tilt & Telescopic Steering Wheel
ECON Mode
Day/Night Rear View Mirror
Foot Rest
Rear WiperIntermittentIntermittentIntermittent
Front WiperIntermittentIntermittentIntermittent Variable
UpholsteryFabric (Black)Fabric (Black)Half Leather (Black)
High Deck Center Console
Steering Wheel & Gear KnobUrethaneUrethaneLeather
Power Adjustable & Retractable Door Mirrors
Air ConditioningManualSingle AutoSingle Auto
2nd Seat Dive Down, Reclining & Tip-Up
Sunvisor Ticket Holder
Vanity Mirror (Driver & Assistant Driver Side)With Illumination
Coat Hanger
Manual Height Adjustable Driver Seat
     Safety & Security
Reverse Sensors
Dual Front SRS Airbags
Side Airbags
Side Curtain Airbags
Emergency Stop Signal (ESS)
One Touch Lane Change
Hill Start Assist (HSA)
Vehicle Stability Assist (VSA)
Electronic Brake Distribution (EBD)
Anti-lock Braking System (ABS)
Electric Parking Brake (EPB)
Automatic Brake Hold
Brake Assist (BA)
Immobiliser
Security Alarm System with Ultrasonic Sensor
Rear Seat ISO Fix
Front Seat Pretensioner Seatbelt with Double Load Limiter
Rear Seatbelt 3-Point ELR (X3)
     Audio
Accessory Socket111
Audio System with CDStandard Audio5” Monitor Audio7” Display Audio
Speakers446
AUX Socket11
USB Socket122
HDMI Socket1
Hands-Free Telephone (HFT) Steering Wheel Switch Control
Voice Recognition Steering Wheel Switch Control


Perkhidmatan Selepas Jualan :
  • Jaminan 5 tahun tanpa had perjalanan
  • Servis setiap 10,000km
  • 6 kali servis percuma
Panduan lengkap jaga kereta

Eksesori Tambahan - Set Package Honda HR-V Madulo untuk lebih sporty dan ranggi
  • Harga set dari RM1550.00 ~ RM3950.00
  • Lihat detail di link berikut ; Honda HR-V Modulo

Model Urban SUV Honda Modulo HR-V Baru


Galeri Gambar Honda HR-V Baru

Model Urban SUV Honda HR-V Baru - Harga-varian-spesifikasi

Model Urban SUV Honda HR-V Baru - Harga-varian-spesifikasi

Model Urban SUV Honda HR-V Baru - Harga-varian-spesifikasi

Model Urban SUV Honda HR-V Baru - Harga-varian-spesifikasi

Model Urban SUV Honda HR-V Baru - Harga-varian-spesifikasi

Model Urban SUV Honda HR-V Baru

Model Urban SUV Honda HR-V Baru
Honda HR-V Baru


Terima kasih bersama Relaks Minda

 جَزَاكُمُ اللهُ خَيْرًا كَثِيْرًا وَجَزَاكُمُ اللهُ اَحْسَنَ الْجَزَاء
Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza’
“Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”

Ditulis oleh :

19 comments - "Model Urban SUV Honda HR-V Baru"

Kakzakie delete icon 9:00 PG

Kakak baca specifications dia pun bukan faham BM. Tapi tengok exterior dan interior dia kakak sukalah - cantik. Dapat warna gelap pun menarik juga ni. Tapi tak ada duit lebih jadi tengok ajelah:)

paridah delete icon 9:25 PG

hebat sgt honda suv hr-v baru ni...kalau mampu mmg angkut sebuah bawa balik rumah

nice review... tapi saya suka kereta saya sekarang... tak begitu mengejar teknologi lah... terima kasih

salam jumaat

saya tak minat kete..tapi saya minat motor besar..ntah kenapa ntah..

Aretikz delete icon 3:55 PTG

Pergh ~ mantap.. tapi lebih berminat dengan jenis sedan.. hehe

Mantap! Rekaan Honda HR-V baru ni memang sunggoh menawan.

Satu lagi kereta idaman terbaik dari Honda. Cuma harga terlalu 'murah' bagi kebanyakan peminat SUV.

pergh memang mengancam model terbaru nie

AZENI AHMAD delete icon 11:13 PTG

Nampak lebih compact design dia.
Seakan CR-V la.
Menarik.

Kathy R'bain delete icon 11:39 PTG

smartnyer la...mengancam..

Menggunakan platform yang sama dengan Honda City dan Jazz - Yang ni ramai yang nak tau.

Salam,

bersua lagi...salam hujung minggu...

Akif Imtiyaz delete icon 11:18 PTG

Ok bawak sini satu ..Dah teruja tahap gaban tgk nie..Hahaha mmg menarik..Rasa cam nak g beli jer beli tengok dan baca pengolahan entri BM yang ni..Menarik dan Terbaikk ..

tgk body jer dah terpikat . bila tgk rm ... berpinar2 trus mata ... heeeee

Menarik... nampak sempoi tetapi bergaya.. mmg best lah...

Fiza Rahman delete icon 10:03 PG

Cantiklah. Tapi mampu tengok jer.

Honda hr-v delete icon 3:27 PTG

cantik...harga pun cantik...:)

Cik Rus delete icon 10:21 PTG

assalamualaikum...
admin.. boleh sya tnyakan ttg maintanance utk kereta hr-v??
adakah service hr-v mengjangkau ribuan ringgit??

boleh email kpd saya fairusidrus@ymail.com

tq

Bin Muhammad delete icon 10:33 PTG

Saya syorkan anda sertai forum komuniti honda hrv di link berikut: http://www.hrvforum.com/

Anda boleh dapat segala informasi dan bertanyakan soalan tentang honda hrv dgn orang yg tepat!

Coretan anda amat-amat dihargai. Terima kasih bersama 'Relaks Minda - ilmu dikongsi bersama' - “Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza”

 
Copyright © 2015 Relaks Minda - Ilmu Dikongsi Bersama - All Rights Reserved - About Me - Policy - Disclaimer - Sitemap