Assalamualaikum.... Kini masa untuk anda mencari ketenangan seketika. Dari satu blog ke satu blog anda telah kembara. Pelbagai rupa dan cerita telah anda nikmati. Pelbagai isu dan ilmu telah anda dapat. 

Di Relaks Minda... Saya hanya ingin anda berehat dan bertenang beberapa minit  disini sambil memberi anda santapan mata, minda dan hati.

Relaks sambil menjamu mata dengan warna warni makhluk ciptaan Ilahi. 

Warna Beri Ketenangan

warna warni hidupan ketenangan

warna warni hidupan ketenangan

warna warni hidupan ketenangan

Sambil anda menatap keagungan ciptaan Ilahi ini... Tarik nafas anda dalam2 dan lepaskan perlahan-lahan beberapa kali agar oksigen dapat sampai kepada otak untuk menyegarkan rohani dan jasmani anda. 

warna warni hidupan ketenangan

warna warni hidupan ketenangan

warna warni hidupan ketenangan

Dapatkan juga kesegaran dengan segelas air untuk membasah tekak. Amat bagus juga jika anda bergerak seketika dari tempat duduk anda untuk memberi pergerakan buat sendi-sendi kerana ia dapat 
membetulkan dan melancarkan kembali aliran darah anda...

warna warni hidupan ketenangan

warna warni hidupan ketenangan

warna warni hidupan ketenangan

Keindahan warna warni hidupan dan alam memberi santapan mata untuk menenangkan minda. Minda yang tenang memberi kerehatan buat jasad anda. Degupan jantung anda menjadi stabil dan pengaliran darah menjadi lancar. 

Kini masa untuk beri santapan buat hati untuk ketenangan jiwa... Lafazkanlah kalimah-kalimah ini...

zikir

Teruskan menyebut kalimah-kalimah ini sambil anda meneruskan kembara anda ke blog-blog lain... Insyaallah anda akan beroleh ketenangan hati dan keberkatan.

Terima kasih kerana mencari ketenangan seketika bersama Relaks Minda >__<

Admin...

28 comments - "Cari Ketenangan Seketika Di Sini"

Kakzakie delete icon 10:10 PG

Betapa kurniaanNya memberi keindahan dari corak dan warna utk kita. Lady bird tu cantik bila dipotretkan tapi hakikatnya bila banyak habis pokok rosselle bapak kakak dikerjakan dia...

Rama-rama dgn bunga laaaagi menawan mata kakak.

tenang skit masuk blog nie..sungguh indah ciptaan Allah..penuh dengan warna warni yang mendamaikan..

Hasri Anis delete icon 10:35 PG

subhanallah.. betapa indahnya ciptaan Ilahi..
cukup2 mempesonakan..

indah sungguh alam ciptaan Ilahi...berwarna warni, menyejukkan mata memandang..Subhanallah..

KY delete icon 11:26 PG

subhanallah...tiada apa yg mampu dikatakan, KY paling suka rama-rama tu, cantik sangat, nak bela boleh heeee, tempah dengan BM ok huhuh

Nama dan rupa sgt cantik...ladybird, tapi perosak tanaman...hehe
Terima kasih akak :)

Fairul Azmi delete icon 11:39 PG

Banyak ilham disekeliling kita. Perlu guna akal saja untuk lihat kekuasaan allah swt

Terima kasih kerana mendapat ketenangan di sini walau seketika :)

Alhamdulillah...ciptaan ilahi, itulah yg paling indah dan sempurna

Semoga kita sentiasa mensyukuri nikmat dari Ilahi.

Tak susah...Copy dan Paste je gambar tu...bela di blog KY, tataplah ia selalu

Bin Muhammad delete icon 12:03 PTG

Setiap ciptaan Allah itu ada fungsinya. Cukup indah dan sempurna... hanya kita perlu tahu bagaimana utk menghargai dan melihat ia sebagai satu tanda kebesaran Ilahi.

Nao Mei delete icon 3:43 PTG

subhaAllah...hihi...so beautiful...hihi...
mula-mula tadi nak kata wow....tapi......BM jawab ler sendiri...hihi..

encik cool delete icon 4:21 PTG

Alhamdullah...bersyukur mampu melihat kecantikan ciptaan Allah

sangat memepersonakan ...subhanaALLAH...

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

Cantiknya burung..colourful..

relex minda bla lepak cni...

Fairul Azmi delete icon 10:53 PTG

Sebab tu kita di sarankan bermusafir dan berkelana. Banyak bukti tinggalan lampau yang boleh membuka minda. Blogwalking pun buka minda juga (Haha.. walaupun tak boleh lawan musafir sebenar)

bunda ada TAG anda, sila keteratak bunda... http://norazis2908.blogspot.com/2013/05/11-tentang-bunda_19.html

sesuai dengan nama blog ni relax minda...memang relax...santai je...tak berat sangat isunya....

my notes delete icon 4:27 PTG

warna rama2 tu mempesonakan ...

S.K.A delete icon 7:06 PG

subhanallah..cantik ciptaan ALLAH..b'warna-warni

Ibu Amirul delete icon 10:27 PG

Subhanallah.....

menarik sungguhlah BM

MargeGoh delete icon 1:10 PG

Tengok gambar2 ni fikiran kusut pun jadi tenang.

Rampok delete icon 10:05 PG

benar juga ya

Subhanallah..Maha Besar ALLAH yang tiada bandingannya...berwarna warni kehidupan itu begitulah warna-warna kehidupan kita juga....

Coretan anda amat-amat dihargai. Terima kasih bersama 'Relaks Minda - ilmu dikongsi bersama' - “Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza”

 
Copyright © 2015 Relaks Minda - Ilmu Dikongsi Bersama - All Rights Reserved - About Me - Policy - Disclaimer - Sitemap