Wordless Wednesday #31

assalamualaikum

mudahnya mendapat pahala


ibu bapa ku
Ibu Bapa

al quran
Al-Quran

lautan
Lautan

kaabah
Kaabah


Admin...

40 comments - "Cara Mudah Mendapatkan Pahala"

Awanama delete icon 3:26 PTG

yup betul tu ! setuju ..

Awanama delete icon 3:26 PTG

done nuffng !

BinMuhammad delete icon 3:59 PTG

Mudah kan..!

BinMuhammad delete icon 3:59 PTG

Terima kasih KA :)

boni kacak delete icon 5:45 PTG

thanks bro sebab berkongsi artikel ni. sangat bermanfaat.. :)

Unknown delete icon 6:49 PTG

Peringatan yang baik BM. Perkara senang mungkin akan jadi susah kalau kita tak berusaha melakukakannya..yang simple selalunya terlepas pandang

Unknown delete icon 7:00 PTG

Mudahnya nak dpt pahala..tp pasti ada yg susah nak buat..

OKje delete icon 8:25 PTG

Perkara senang pun susah nak membuatnya kan BM....
Atas tu cuma satu je yg dekat dgn Okje... Quraan...

pkra mudah y org suka complicated kan :)

Fais-SKA delete icon 9:15 PTG

tak thu plak tgok lautan dpat phala..trima kasih atas prkgsian =) mmg sng utk dpt phala..

BinMuhammad delete icon 9:15 PTG

Sama2...semoga kita sama2 mendapat pahala

BinMuhammad delete icon 9:16 PTG

Betul tu...sibuk sgt dgn perkara yang rumit hingga terlupa dgn yg mudah...

BinMuhammad delete icon 9:21 PTG

Ini hanya pahala kecil...utk mendapatkan lebih perlukan tindakan selanjutnya.

1. Sayangi ibu bapa dan selalu berdoa utk mereka.
2. Baca A-Quran dgn betul dan fahami serta amalkan.
3. Melihat lautan dan alam ini...tanda kekuasaan Ilahi, berzikir dan bersyukur.
4. Melihat Kaabah...lakukan ibadah haji atau umrah

BinMuhammad delete icon 9:22 PTG

Perkara mudah tapi sebenarnya dalam maksudnya...

BinMuhammad delete icon 9:23 PTG

Benar tu...jangan di rumitkan tapi majulah kearah seterusnya...

BinMuhammad delete icon 9:27 PTG

Melihat keindahan alam yang memberi ketenangan hati dan minda, itulah tanda kekuasaan penciptanya, Maha Agung...Allah SWT yg satu.
Maha pemurah...dgn melihat sahaja pun di eri ganjaran. Syukur Alhamdulillah...

Sukma delete icon 10:35 PTG

nice info...

BinMuhammad delete icon 11:17 PTG

Semoga memberi manfaat buat anda

ANIM delete icon 11:55 PTG

teringat rumah arwah tok dulu...
tergantung gambar kaabah (kain dibeli di mekah) dan ayat-ayar suci quran.
masa kecil2 kita tengok saja..tanpa memahami pahala yang diterima..

Teena Tna delete icon 12:13 PG

Selama ni pernah jugak dengar, tp hari ni baru jumpa hadisnya..
Terimakasih atas peringatan@perkongsian.

senangkan je kan nak dapat,,, antara nak or tak je

BinMuhammad delete icon 12:30 PG

Yelah kak anim, kat umah di kampung pun ada. Melihat kaabah dan Masjidilharam menimbulkan perasaan dan semangat untuk menjejakkan kaki ke sana. Tarikannya amat kuat...

BinMuhammad delete icon 12:32 PG

Hanya memanjangkan apa yang telah di kongsi...semoga yg membuat text tersebut mendapat amal jariah berpanjangan.

BinMuhammad delete icon 12:35 PG

Betul tu Acik...Lihat saja dah dpt pahala...kalau di lanjutkan lagi, berganda-gandalah ganjarannya.

Bunda_nora delete icon 5:36 PG

Assalam,

mudahnye kan nak dapat pahala..cuma kita saja yg terlepas pandang dan lalai...

Bunda BW pagi ni dari Blog S.K.A..

miss yatie delete icon 8:54 PG

sobhanallah...

mselim3 delete icon 8:56 PG

Allahuakbar...tersentuh pulak hati ini...tgk ibu ayah yg nak gi haji tu... maklum aje mselim3 tgl mak aje...bila nak ajak mak gi haji...

mselim3

pls: suka entry nie....BM.. terima kasih atas peringatan...

Unknown delete icon 9:12 PG

islam mmg mudah...kita yg memberatkan...

Unknown delete icon 9:13 PG

Salam manis di hari Khamis...

Menadah tangan di Subuh pasti,
Jauhkan bala dekat di minda;
Beribadah dengan bersungguh hati,
Ganjaran pahala berlipat-ganda.

Unknown delete icon 9:14 PG

Terimakasih BM... :D

Unknown delete icon 10:15 PG

Terima kasih BM..∩__∩

BinMuhammad delete icon 11:36 PG

Sama2...semoga kita bergerak kehadapan, jgn setakat tengok aje ye...

BinMuhammad delete icon 11:37 PG

Waalaikumsalam Bunda,
Awal pagi bw nya...semoga kita sama2 beroleh pahala :)

BinMuhammad delete icon 11:38 PG

Alhamdulillah...kita sama2 telah beroleh ganjarannya

BinMuhammad delete icon 11:41 PG

Sama lah kita...Itu gambar arwah ayah yang pergi menunaikan haji bersama mak. Pulang dari haji, adalah dalam 40 hari ayah, meninggal dunia. Emak pun xberapa sihat sekarang ni...

Terima kasih mselim...

BinMuhammad delete icon 11:42 PG

Islam itu mudah bagi mereka yang benar-benar beriman.

BinMuhammad delete icon 11:51 PG

Salam di sambut manis juga, waalaikumsalam :)

Leka mengilat mata pahat,
Angin membelai matapun berat,
Mata melihat pahala dapat,
Jangan terlalai semoga berkat...

BinMuhammad delete icon 11:52 PG

Saya yg sepatutnya mengucapkan terima kasih kerana kesudian Ummi dan semua yg sudi berkunjung ke sini... Terima Kasih! :)

Unknown delete icon 7:40 PG

asalam..sejuk hati ke blog relex minda ni..copy yang 4 perkara ya nak share dalam fb.ok nak link jg ya

BinMuhammad delete icon 12:05 PTG

Waalakumsalam,
Saya amat mengalu-alukan jika ada yg nak berkongsi dan memanjangkan perkara yg baik. terima kasih cikgu

Coretan anda amat-amat dihargai. Terima kasih bersama 'Relaks Minda - ilmu dikongsi bersama' - “Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza”

 
Copyright © 2015 Relaks Minda - Ilmu Dikongsi Bersama - All Rights Reserved - About Me - Policy - Disclaimer - Sitemap