Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

September 2013 Yang BersejarahBulan September 2013 sudah berlalu. Bulan yang cukup istimewa buat Blog Relaks Minda. Bulan yang mencatat pelbagai sejarah dan rekod baru buat blog ini.

Terima kasih diatas kunjungan Sahabat dan Tetamu yang sentiasa memberi sokongan dan menikmati entri di sini. Kehadiran anda walaupun seketika amat-amat saya hargai. Respect kepada anda semua!


Catatan Bersejarah di Bulan September

1. 9 Sept 2013 Blog ini mencatat Pageview sebanyak 500,000 PV
2. 10 Sept 2013 Blog ini genap berusia setahun.
3. 18 Sept 2013 Merupakan hari di mana jumlah Unique Visitor tertinggi iaitu sebanyak 1,790 UV
4. 24 Sept 2013 Merupakan hari di mana jumlah Pageview tertinggi iaitu sebanyak 4,774 PV 
3. Bulan September 2013 Merupakan bulan catatan tertinggi Pageview iaitu sebanyak 115,833 PV
4. Bulan September 2013 Merupakan bulan catatan tertinggi Unique Visitor iaitu sebanyak 35,547 UV

Saya tidak pernah menjangkakan yang blog ini mampu mencatat PV melebihi 100K sebulan tapi dengan sokongan dari anda semua, ianya menjadi realiti. 

September 2013 Yang Bersejarah
Graf pengunjung Relaks Minda, September 2013 dari Google Analytic

September 2013 Yang Bersejarah
Data Summary Relaks Minda, September 2013 dari Google Analytic

Setahun blog ini beroperasi, saya cuba perlahan-lahan untuk mempelajari teknik SEO kerana target saya untuk mendapatkan sumber utama trafik dari enjin carian. Kini ianya terbukti, sumber kedatangan trafik utama blog ini adalah dari enjin carian Google.

September 2013 Yang Bersejarah
Selain dari Google, Perkhidmatan Ping juga penyumbang besar kepada jumlah trafik

September 2013 Yang Bersejarah
Ini adalah keyword utama carian di blog Relaks Minda

September 2013 Yang Bersejarah
Senarai entri paling popular di Relaks Minda

September 2013 Yang Bersejarah
Lokasi visitor Relaks Minda datang dari seluruh dunia

September 2013 Yang Bersejarah
Ranking Alexa masih kekal di sekitar 131K manakala di Malaysia sedikit penurunan. Sukar untuk meningkatkan ranking kerana saya hanya mampu menerbitkan satu entri sehari, itupun kadangkala tercicir.

Terima Kasih

Sekali lagi ucapan terima kasih dan setinggi-tinggi penghargaan buat anda semua yang sudi menjadi penyumbang kepada statistik di atas. Semoga Bulan September 2013 menjadi titik tolak kearah yang lebih cemerlang, Insyaallah. 

Syukur Alhamdulillah... diatas segala nikmat dan kurniaan dariNya. Ampun dan maaf juga ku pohon andai ada sebarang salah silap, kekhilafan dan gurauan yang mengguris hati anda semua. Semoga anda semua beroleh keberkatan dan kebahagiaan.

Dengan ikhlas hati saya memohon dan memberi peluang buat sahabat semua untuk review blog ini. Titipkanlah segala apa yang terpendam di hati, komen, kritikan, pendapat dan pandangan anda terhadap blog Relaks Minda diruangan komen ini. Saya sedia menerimanya demi untuk mempertingkatkan dan memperbaiki kekurangan.

September 2013 Yang Bersejarah

Sejarah Untuk Dikenang, Terima Kasih bersama Relaks Minda...."Semoga bulan ini lebih baik dari bulan lepas...Insyaallah"


Admin...

44 comments - "Bulan September Dalam Sejarah..."

Khir Khalid delete icon 10:40 PG

Wah.. complete. Sy terkesan dan amat menghormati dgn cara saudara BM berblogging.. penuh disiplin. Semoga hari yg mendatang memberi kejayaan yg lebih baik & semoga terus sukses.. amin.

kakiblog delete icon 10:56 PG

saya baru lepas review blog BM..ternyata bro seorang yang hebat dan tahniah!

Jom baca entri terkini saya bertajuk Segmen Review Blog : Relakssminda

hebatnya. icon mama BM!!.....semoga terus berjaya...

terbaik lah... semoga terus menghasilkan karya yang terbaik untuk tatapan dan rujukan kami semua.. :)

Kathy Rbain delete icon 2:43 PTG

hebatlah BM..kathy pun tak mampu macam ni...

Tahniah BM, hadiah ulang tahun blog Relaks Minda...

S.K.A delete icon 3:00 PTG

Alhamdulillah =) smoga bro BM dan blog relaks minda ni terus maju jaya..hdiah yang bermakna hasil usaha yang tak jemu2..

lizz delete icon 4:56 PTG

tinggi rangkingnyer tu...tahniah yer..

Liza Yati delete icon 5:10 PTG

Tahniah BM..org cemerlang tidak gentar menerima kritikan sepeti BM. Respect!

ANIM delete icon 6:04 PTG

baru setahun dah mencanak naik begini BM,tahniah...

Nao Mei delete icon 6:07 PTG

wah banyak...boleh belanja cik akak makan kalau cam nie...hahaha...
tahniah

Yumida Huda delete icon 7:38 PTG

wah bgsnye alexa rank BM
tahniah
mmg blog BM ade niche..moga sukses berblog ye BM
yumida isi tabung Nuffnang sini...selamat menabung :)

sangat positif perkembangannya..tahniah

Raudzah Z delete icon 9:42 PTG

Tahniah BM..satu pencapaian yang membanggakan..Blog BM ada advantage coz subject matter tak ramai yang buat. So less competition. Then you have the SEO knowledge yang bagus, Combination of both surely give a great advantage...So.Keep up the good work..

Terima kasih Khir... semoga anda juga akan terus sukses. Insyaallah

Belum layak utk menerima tahap hebat...hanya bersyukur. Terima kasih Hanafi

Oh..Mama juga hebat, 4 bulan tapi mcam dah bertahun...
Semoga Mama juga akan terus berjaya

Insyaallah...Andalah yang terbaik sebenarnya, menyumbang kpd statistik tersebut
Terima kasih ya

Kathy lagi hebat...Ada 2 blog yg aktif, bukan mudah tuuu...

Ye la...hadiah dari anda semua. Terima kasih bunda :)

Alhamdulillah...hadiah terbaik dari anda semua. Terima kasih Fais

Memang betullah tinggi sebab tu angkanya banyak...hehe
Thx lizz

Respect untuk Liza dan semua sahabat kerana menjadikan statistik spt diatas...

Terima kasih kepada Kak Anim yg sentiasa support.

Oh boleh ajer...hehe
Terima kasih cik akak krn sentiasa bersama dan support RM

Terima kasih Yumida...anda pun hebat juga!

Bin Muhammad delete icon 10:00 PTG

Terima kasih...andalah juga yg menyumbang kepada perkembangan ini :)

Bin Muhammad delete icon 10:06 PTG

Saya pun rasa begitu juga...mungkin krn kurangnya persaingan memberikan blog ini byk kelebihan. Blog santai perlu bersaing sengit krn byk blog niche spt anda tapi anda berjaya memberi saingan...tahniah buat anda, semoga kita saling membantu. Terima kasih diatas sokongan anda selama ini :)

Cara BM blogging sangat hebat! Saya kagum dan rasanya perlu berguru dengan BM ni.Tahniah ya.

Zawiah delete icon 11:24 PTG

tahniah ! bulan yang cemerlang bagi RM . setakat ni saya x de jumpa blog yg sama mcm blog RM . tu yg jadikan blog RM monopoli dalam genre nya ...

tahniah di atas pencapaian yang memberangsangkan sepanjang bulan September 2013.. aiza percaya blog ini akan terus maju ke hadapan jika BM mengekalkan niche ini.. macam blog aiza entri rojak, macam-macam tulis.. semoga BM terus maju dalam dunia blogging ini.. :D

MaMa Rey delete icon 12:08 PG

tahniah BM..mengkagumkan pencapaian blog BM ni..teruskan berblog dan semoga terus maju jaya..:)

tahniah BM.. semoga terus sukses :)

ZazaMyMoon delete icon 8:21 PG

Congrats BM.. complete statistic blog Rileks Minda..keep it up & we need more entry yang best dari BM =)

ececeh...mentang mentang le dah glemer , traffik blog dah mencanak naik... mengeja 'genap' pun dah jadi 'genab'...... hehe....ingat itu bukan nama Zainab yeh! hehe....
Perhatian....Statement ini bukan statement iri hati ye.... saja sesuka menyakat! hehe....
Tahniah BM moga terus maju, biarlah mak sorang je yg mundur! huhu....

tahniah dan semoga blog ni terus menyajikan entri bermanafaat...

tak sangkakan,blog yang baru setahun ini sudah mencapai tahap sebegini...insyallah akan datang lebih lagi dari ni...mendoakan agar satu hari nanti blog ini akan menjadi inspired pada blogger lain

Shark Kay delete icon 11:24 PG

tahniah BM.
terus suksess untk bulan oktober:)

ini pencapaian yg sgt2 baik tau BM , tahniah

waauu dashat..kagumlah dengan BM.. sy xsempat nak belajar lebih lanjut lagi skrg.. ehem2..dekorasi ruang tamu..hadiah untukku..aww bangganya.. bangga dgn pencapaian BM.. TAHNIAH..:))

Nampaknya September bulan bersejarah untuk blog BM.. Saya pula 2009 tahun bersejarah..penentu masa depan.

baby comel delete icon 8:16 PTG

Tahniah Tuan BM, serius teruja sgt dgn kehebatan mu.. hebat hebat. Tak tau nak komen pe, rasa mcam ohsem sgt blog relakssminda ni. Serius, jeles pun ada. Sebab anda memang hebat. Tahniah, keep up the excellent movement, the great achivement. Respect sama ini blog!

Cik Tieka delete icon 9:45 PTG

Assalamualaikum tuan blog, sy bru follow sbbnampak blog awk ne penuh dgn informasi.. keep it up BM..huhu

Dja@Sishaza delete icon 8:55 PTG

Salam ziarah,
Sangat kagum dengan pencapaian BM.. sangat berbeza dengan blog saya :(

Coretan anda amat-amat dihargai. Terima kasih bersama 'Relaks Minda - ilmu dikongsi bersama' - “Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza”

 
Copyright © 2015 Relaks Minda - Ilmu Dikongsi Bersama - All Rights Reserved - About Me - Policy - Disclaimer - Sitemap