Wordless Wednesday #52
Model Kereta Kompak Terbaharu Proton P2-30A (GSC - Global Small Car )

Lakaran proton P2-30A GSC (Global small car)
Lakaran dari Blog Funtasticko

New Proton Global Small Car
Lakaran dari Blog Funtasticko

New Proton Global Small Car
Kereta sebenar yang masih 'berkoyok' - spyshot dari Blog Paultan

New Proton Global Small Car
Contoh bagaimana lakaran dilakukan oleh theophiluschin

New Proton Global Small Car
Lakaran belakang oleh theophiluschin

proton P2-30A GSC (Global small car)
Rupabentuk dalaman Proton GSC - Spyshot Paultan

Proton Small Car - GSC
ProtonSmall Car - GSC

Proton Small Car - GSC
Proton Small Car - GSC

Proton Terbaru - Global Small Car (GSC) P2-30A
Teaser official oleh Proton dalam iklan raya Proton 2014

Jurutera Proton kini sedang giat untuk merealisasikan model kereta global terbaru mereka iaitu sebuah kereta kompak atau lebih dikenali dengan nama Proton Global Small Car (GSC) dengan kod P2-30A.

Model kereta terbaru Proton GSC P2-30A ini dijangka akan dilancarkan pada suku keempat tahun ini atau selewat-lewatnya hujung tahun ini juga. Ianya merupakan satu model kereta yang diharapkan akan membawa imej dan produk Proton kesatu tahap baru dimana ianya mengutamakan standard kualiti yang tinggi dalam semua aspek

Sama-sama kita nantikannya. Adakah ianya akan melonjakkan kembali jualan dan jenama Proton serta berjaya memasuki pasaran Global atau hanya menjadi satu lagi model kereta Proton yang gagal seperti Tiara dan Savvy.


Author by Bin Muhammad

31 comments - "Proton Terbaru 2014 - Global Small Car (GSC) P2-30A"

Macam penah tgk je design kete luar cmni...

Bila nak kuarnya ni BM?

Unknown delete icon 7:28 PG

errmm.... cantik ker tu?..

Awanama delete icon 8:03 PG

nice
singgah...follow

Unknown delete icon 8:15 PG

Mcm honda stream versi kecik

Unknown delete icon 8:19 PG

Hye, saya suka bace blog awk, baru2 ni saya baru buat blog hope awk boleh follow dan singgah la blog saya :) http://awksweetgitu.blogspot.com

ayunidati delete icon 8:58 PG

macam savy kan.... sikit sikit....

Awanama delete icon 9:09 PG

ini bukan proton, ini kereta Perodua Myvi, yang diciplak. Nampak sangat Proton dah nak bangkrap!

kalau anak sorg dua..boleh la keta kecik mcm ni..

Assalamualaikum. keciknya kereta. sheila tengah fikir2 nak cari kereta baru..

Awanama delete icon 10:10 PG

oklah... not bad !

Unknown delete icon 10:52 PG

kalau dapat free best gak ni..hahah..ada ke benda yg free sekarang ni..

mcm savy di tokok tambah sikit je....

Unknown delete icon 12:36 PTG

tapi best lagi viva kot.. sebab kecik dan sangat praktikal bila kat bandar.. senang parking.. nie kecik cam tu gak ker,,tapi ok gak ynag nie.. :D

blogging...blogwalking

Awanama delete icon 2:25 PTG

aduhai...

Wafi Remli delete icon 3:02 PTG

Ganas gak Proton skang...

ANIM delete icon 3:20 PTG

kak nak cari kereta kecik tapi dah melepas le gamaknya..

Unknown delete icon 4:19 PTG

macam rekabentuk perodua je kereta ni BM.. berapa la agaknya harga model ni ya..

Kepada yang berminat boleh milikinya selepas ni.

shamyheart delete icon 11:11 PTG

style!

OKje delete icon 11:30 PTG

Kecik kecik keta pun kalau yg tengoknya mcm okje yg tanam anggur ni, tahun depan pun tak tentu boleh beli lagi huhu...

kakiblog delete icon 1:05 PG

macam proton savvy je..

Unknown delete icon 8:41 PG

This is cute...macam kancil je...

Nampak menarik & ada gaya.. stylo juga ni.. :)

Aimacomel delete icon 10:06 PG

Dia rebuild balik eh savvy tu.. erm, pilihan ada di tangan pengguna

Unknown delete icon 12:33 PTG

Errmmm.. kurang berminat... nampak macam savvy jerr...

Awanama delete icon 2:39 PG

Bentuk tak berapa cantik , sekali pandang di bahgian belakang macam viva....harga mesti lah kompetitif , baru boleh laku ...jangan jadi macam Tiara , Savvy.....hancus..!!

suka juga buat keluarga kecil

Cutenye kete nie ;)

Awanama delete icon 10:13 PTG

minat lagi design perodua.lgi cntik

Coretan anda amat-amat dihargai. Terima kasih bersama 'Relaks Minda - ilmu dikongsi bersama' - “Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza”

 
Copyright © 2015 Relaks Minda - Ilmu Dikongsi Bersama - All Rights Reserved - About Me - Policy - Disclaimer - Sitemap