Zoo Relaks MindaAssalamualaikum dan salam sejahtera. Semoga anda semua sihat dan gembira dengan apa jua yang anda lakukan. Anda sukakan binatang? Mesti seronok apabila sesekali dapat beriadah bersama keluarga dengan melawat Zoo.

Dinegara kita terdapat beberapa Zoo yang menarik untuk kita lawati. Diantaranya yang terkenal adalah Zoo Negara, Zoo Taiping dan Zoo Melaka.

Melawat zoo bukan sekadar melihat aksi binatang yang mencuit hati tetapi juga dapat menambahkan ilmu pengetahuan. Binatang juga sebahagian dari makhluk yang bernyawa menjadi penghuni alam ini bersama dengan kita. Menghargai dan menghormati mereka yang menjadi rantaian makanan dan keseimbangan kehidupan didunia ini.

Berehat seketika dengan melawat Zoo di Relaks Minda. Entri santai untuk persinggahan seketika anda di sini disamping menenangkan hati dan fikiran. Santapan mata, hati dan minda...

Zoo Relaks Minda

Zoo Relaks Minda

Zoo Relaks Minda

Zoo Relaks Minda

"Subhanallah"

Zoo Relaks MindaZoo Relaks MindaZoo Relaks Minda\

"Alhamdulillah"

Zoo Relaks Minda

Zoo Relaks Minda

Zoo Relaks Minda

"Walailahailallah"

Zoo Relaks MindaZoo Relaks MindaZoo Relaks Minda

"Allahuakbar"

Zoo Relaks Minda

Zoo Relaks Minda

Zoo Relaks Minda

"Laahaulawalaquatailabillah"

Zoo Relaks MindaZoo Relaks MindaZoo Relaks Minda

"InsyaAllah

Zoo Relaks Minda

Zoo Relaks Minda

Zoo Relaks Minda

Terima kasih kerana sudi membuat lawatan seketika di Zoo Relaks Minda. Semoga anda tenang dan ceria menikmati keistimewaan ciptaan Maha Pencipta. Sayangilah sesama makhluk kerana alam ini bukan kepunyaan kita...

sayangi binatang


p/s: sedikit sibuk...semoga entri santai dan ringkas ini tidak mengecewakan anda...
Author by Bin Muhammad

30 comments - "Melawat Zoo Relaks Minda"

Assalammualaikum... BM,

terpegun mselim3 melihat kecantikan dan keindahan alam semualjadi di releks minda.. moga terus dapat releks minda di sini selalu..

mselim3

pls: suka pada pepatung .. indah sekali... subhanallah..

Khir Khalid delete icon 1:39 PTG

Subhanallah walhamdulillah.. Allahuakbar.. gambar kuda tu nampak macho & harimau tu mcm romeo pulak.. romantis & bunga2 hehee.. perkongsian yg menarik BM.. :)

Assalamualaikum.. Salam Ukhwah Fillah ..
Subhanallah Walhamdulillah Allahuakbar Laahaulawalaquatailabillah InsyaAllah
Indahnya Ciptaan Yang Maha Kuasa ...
Hayatilah Keindahan Ini Bersama ..
Nice Sharing ,Insyaallah Singgah Lagi Nanti ..

Assalamualaikum... subhanallah. lawanya zoo camni. sheila tak pernah masuk zoo. hehehe ~~~

sejuk mata melawat zoo relaks minda nie

ZazaMyMoon delete icon 2:01 PTG

comel2 & kaler2 je semua binatang di Zoo relaks minda..
berapa agaknya RM entrance yer ;P

mengkarung berwarna warni...comel sgt...

Zoo... tempat yg sering jadi permintaan anak2 setiap kali cuti sekolah... tak jemu2 melihat makhluk ciptaan Allah SWT.. Subhanallah...

Ayu azmir delete icon 2:29 PTG

wah... warna and gambar gambar yang cukup menarik dan menenangkan minda saya... menarik menarik menarik...

paridah delete icon 2:58 PTG

melawat zoo relaks minda memang relaks sekali...jarang jumpa semua ni kat zoo biasa...

ANIM delete icon 3:58 PTG

suka gambar swan kat bawah sekali. beza warna dengan anak2nya..

cantik gambar2 ni.. kalau yg real mesti lagi tenang

Yumida Huda delete icon 4:13 PTG

subhanallah..semua gambar cantik2...
berbagai warna..harmoni
pic last tu kiut je, teringat kucing kat umah. mcm tu gaya yumida sembang ngan kucing. sebijik!

subhanaAllah cantik-cantik gambar ini.. ambil gambar sendiri ?

acik idah delete icon 5:18 PTG

Errmmm.. memang sangat rileks minda ini buat seketika.. :)
Thanks BM..! :D idah paling suka lion tu mcm manjaa jerr... hehehe.. dan kucing tu juga..

subhanallah.. menarik semua haiwan di zoo rilaks minda.. :D

cantik sungguh..hingga tak terkata.

Alam ciptaan Allah SWT sesungguhnya hebat dan unik. Kombinasi warna yang pesona amat memikat. Banyak haiwan peliharaan BM ya.

RDZ Z delete icon 8:44 PTG

Semua gambar comel..comel. Memang boleh merelaxkan mindalah....Salam Isnin BM..

Assalamualaikum dan salam singgah malam BM..putih gebu nya kucing BM pakai shampo apa lah agak nya...:P

Sis Vee delete icon 9:54 PTG

saya juga taksub dengan keindahan ciptaan Allah . ptg jumpa imej yg menarik , mesti nak save . sekarang dah jadi koleksi pula . cuma blum ada peluang nak bidik sendiri ... insha Allah , satu hari nanti ...

Pha Is delete icon 10:36 PTG

subhanallah.. kalau betol la ada zoo yg ada haiwan macam tu, kan best..

suka tengok dua ekor kucing tu.....macam tingkah laku kanak2 jer...comel...nakal..

Cantik2 nya gambar kat zoo RM nih. Terpengun jap ☺☺

Comelnya haiwan dalam zoo minda ni..

hainom OKje delete icon 10:03 PTG

Lama tak melawat kengkawan....ada entri ni sekurang kurangnya jadi pengubat rindu ...hehe....

Wafi Remli delete icon 1:34 PG

Unik betul haiwan-haiwan ni...dan comel. Saya tertanya-tanya, tu kuda apa ek? Cam pelik je...

yana yani delete icon 2:25 PTG

cantiklah gambar dekat blog BM ni, geram saya!
entah bila berpeluang bawa budak pergi zoo =)

baby comel delete icon 10:06 PG

Subhanallah, cantiknya..

masya allah, subhanallah... comel sungguh kucing bermata biru tu..

Coretan anda amat-amat dihargai. Terima kasih bersama 'Relaks Minda - ilmu dikongsi bersama' - “Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza”

 
Copyright © 2015 Relaks Minda - Ilmu Dikongsi Bersama - All Rights Reserved - About Me - Policy - Disclaimer - Sitemap