Wordless Weekend #6

Jumlah kandungan Blog ini yang telah di Copy dalam tempoh satu bulan (6 Jun ~ 5 Jul 2014)

Kandungan Blog Relaks Minda yang telah di Copy setiap bulan tidak kurang dari 3 ribu malah pernah melebihi 5 ribu kandungannya di copy. Bagaimana perasaan anda jika ianya berlaku pada blog anda?
Data kandungan blog yang di copy ini boleh anda dapat melalui tynt.com

Hmmm... Apakah perasaan anda kalau ianya berlaku di blog anda?
Adakah anda Bangga, Seronok, Suka, Geram, Marah, Kecewa, Tak Kesah atau ......... 


p/s: Satu sahaja yang diharapkan... apa sahaja yang di copy, digunakan untuk perkara yang baik dan tidak memberi kesan negatif kepada sesiapa sahaja yang mengaplikasikannya.
Ditulis oleh :
________________________________________________________________________________

16 comments - "Apakah Perasaan Anda Jika Kandungan Blog Di Copy?"

tak kesah..janji memberi manfaat kepada mereka..

Kalau zumal, zumal bangga kalau info kat blog zumal ada yang nak copy sebabnya mesti maklumat kita beri tu banyak manfaat ^_^

Fizi Zaidi delete icon 12:10 PG

salam bro, kalau fizi ocoz fizi suka..backlink yang penting :) heheh lain2 rasa kurang senang pun ada..huhu

Kalau beri backlink tak APA... Hihi

kalau nak mencopy boleh tapi biar la dengan cara yg betol.. minta izin ke. sabar ya BM

perasaan tu bercampur2..semua ada..haha..ok je klu memberi impak positif kat pembaca

marah kot..

Vee Sandi delete icon 9:58 PG

saya satu minggu 60 copies ... adeh .

Assalammualaikum.. BM,

perkongsian BM sentiasa terbaik untuk pembaca blog nie.. sebb tu mereka copy utk sebarkan pada jalan baik... insaalllah...

mselim3

Phat delete icon 2:21 PTG

x kisah janji dpt memberi manfaat pd yang lain..sbb phat pun antara peng copy terhebat hehe

Pha Is delete icon 2:57 PTG

banyaknya..

entri yg di copy adalah entri yang hebat dan terbaik.tapi seeloknya bagilah backlink pada si penulis asal..

titan delete icon 10:47 PTG

kalau blogspot, aku report aje. kalau yang wordpress berbayar nih..aku hantar malware je. haha..

Fiza Rahman delete icon 11:46 PG

Wah...byk tu entry di copy paste. Kalau buat backlink tak per lah. Kalau tak buat tu yg sakit hati.

Saya marah jika ia dibuat utk kepentingan mengejar rating atau keuntungan dunia & peribadi. Tak 'win-win' langsung. Klu betul kaki copy tu nak berdakwah, takkan dia sanggup melanggar etika sunnah. Meletak rujukan atas sesuatu pernyataan yg bukan miliknya. Tapi apakan daya, takkan nak heret kat mahkamah pulak hal2 yg kecil tetapi besar sentapannya mcm ni. Berdoa jelah agar Allah kurniakan lebih kejayaan atak perbuatan yg tak beretika spt itu.
Sungguhpun begitu, mmg kena ada caralah utk tidak menggalakkannya sbb klu berleluasa akan menimbulkan budaya yg tak sihat... wallahualam.

yana yani delete icon 2:27 PTG

banyak kena copy ye BM
saya termasuk dalam statistik sebab suka ambil gambar dekat blog ni
jangan marah arrr =)

tapi kalau saya, saya marah kalau hasil tulisan di copy
penah memerah idea, orang lain ambil pula

Coretan anda amat-amat dihargai. Terima kasih bersama 'Relaks Minda - ilmu dikongsi bersama' - “Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza”

 
Copyright © 2015 Relaks Minda - Ilmu Dikongsi Bersama - All Rights Reserved - About Me - Policy - Disclaimer - Sitemap