بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Awal pagi ini terbaca satu entri terbaru yang cukup menarik dari Hasrul Hassan. Apa yang menarik? Apa lagi kalau dari pakar blogspot Malaysia dan pakar SEO ini... sudah pastilah sebuah entri SEO untuk satu penyertaan contest SEO yang menawarkan hadiah pemenang paling lumayan yang pernah ditawarkan di Malaysia!

Contest SEO terhangat ini dianjurkan oleh ohduit.com dengan menawarkan hadiah pemenang utama berupa wang tunai bernilai sebanyak RM1,500!

Menang Contest SEO Paling Lumayan Di Malaysia 2015

Contest SEO ini bermula dari 15 Januari 2015 hingga 31 Mac 2015. Tarikh tutup menghantar penyertaan pula adalah pada 18 Februari 2015. Peserta perlu bersaing untuk berada ditempat teratas enjin carian google.com.my melalui kata kunci (keyword) "Malaysia Best Blog 2015".

Lumayan dan hebat sekali contest SEO kali ini. Ianya pasti menarik minat ramai penyertaan blogger-blogger Malaysia untuk bersaing. Teringin sekali melihat pakar-pakar SEO terbaik Malaysia turut serta dalam contest SEO kali ini kerana melaluinya kita akan dapat melihat dan belajar teknik serta ilmu SEO yang terbaik, terkini dan terhebat yang diaplikasikan untuk memenangi contest ini.


Kenapa Sertai Contest SEO

Menyertai contest SEO bukanlah sekadar untuk memenangi hadiah yang ditawarkan tetapi yang lebih penting adalah untuk belajar bagaimana mengaplikasikan sebuah artikel yang mampu menarik dan memikat perhatian robot enjin carian untuk menyukainya.

Semua entri  menggunakan tajuk yang sama iaitu "Malaysia Best Blog 2015" dan pastinya isi kandungan artikelnya juga akan hampir serupa tetapi seorang blogger dan penulis yang hebat pasti mampu mengolah sebuah artikel yang unik serta menarik dengan gaya yang tersendiri untuk menyerlah.

Sebuah artikel bukan sahaja perlukan ciri-ciri teknikal tetapi juga perlukan gaya, olahan serta persembahan yang tersendiri untuk menarik perhatian robot enjin carian dan juga pembaca kerana itulah ukuran sebenar seorang blogger yang hebat dan terbaik!

Terkini : Lihat Senarai Top Malaysia Best Blog 2015

Mata pena itu lebih tajam dari mata pedang... Andalah pemegang pena itu!

Belum Cuba Belum Tahu

Inilah cabaran sebenar untuk peserta dan melaluinya kita akan belajar dan berusaha untuk menghasilkan sebuah artikel yang terbaik serta melakukan strategi untuk memikat enjin carian dan pembaca.

Jom sertai contest ini... di http://ohduit.com/contest-seo-malaysia-best-blog-2015. Yakinlah akan bakat dan kemampuan anda. Tiada sesiapa mampu menduga dan benar-benar mempunyai kehebatan terunggul untuk memikat robot enjin google tetapi apa yang pasti... "Content is King".  Sebuah artikel yang berkualiti... pasti mampu memikat robot enjin google dan pembaca! Kalau tak mencuba manakan kita tahu...

Contest SEO : Malaysia Best Blog 2015 - ohduit.com


p/s: InsyaAllah... mungkin akan sertai contest ini nanti, tengoklah di hujung minggu, maklumlah... perlu cari masa untuk mengarang. Jangan lupa... Sekarang ini juga sedang berlangsung contest seo : "Jom Aktifkan Mykad". Masih ada masa untuk anda sertainya.


Terima kasih bersama Relaks Minda

 جَزَاكُمُ اللهُ خَيْرًا كَثِيْرًا وَجَزَاكُمُ اللهُ اَحْسَنَ الْجَزَاء
Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza’
“Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”

Ditulis oleh :

31 comments - "Menang Contest SEO Paling Best Di Malaysia 2015"

Assalamualaikum BM, wahh lumayan ni. hehehe tapi nak kejar tu tak terkejar rasa hehehhee

Salam ...BM.ok la Seo power blh la join hehe..kita tak reti bab2 seo huhuhu ...Good luck utk BM..

HASRUL HASSAN delete icon 12:35 PTG

Selamat menunaikan penyertaan .. hehehe... :) pasti blog ini akan naik kat SERP page pertama

Susahnya nak pilih tu. Apa pun, semoga berjaya diucapkan buat semua yang mengambil bahagian..:)

Pandangan saya adalah wajar BM menang contest sebegini... kerana blog BM memang power tidak setanding rasanya dengan blog saya ...blog BM tetap menjadi inspirasi buat saya walaupun ada ketikanya tak sempat singgah baca atau tinggalkan komen di sini.

Assalammualaikum...BM,

semoga berjaya dalam contest yang bakal disertai nanti k.

mselim3

pastinya blog BM ada kekuatan SEO... moga berjaya BM

Waalaikumsalam,
Belum cuba dah mengaku kalah eh... Saya pun bukannya bagus sangat, kadang tu cuma nasib jer...Allah nak beri.

Tiada apa yang nak di kejar... Tulis dan publish, itu sahaja... :)

InsyaAllah...jika diizin Allah. Macam mana nak berada di SERP page pertama kalau HH dah booking... :)

Ya... Semoga berjaya buat semua peserta contest SEO ini.
SP tak join ke?

Waalaikumsalam mselim3,
Sahabat juga apa kurangnya...hebat SEO, jom lah sertai contest ini!

Ayat wajar menang tu amat menakutkan!
InsyaAllah...hanya terima apa sahaja rezeki dan ketentuan dr Allah.
Terima kasih...anda memang baik.

Fiza Rahman delete icon 4:26 PTG

Good luck BM.

Agak lumayan juga hadiah tempat pertama dia yer. Apapun, wish you good luck BM :-)

diana delete icon 5:10 PTG

BM menariknya. Ingin cuba untuk cari pengalaman :)

Dunia Zumal delete icon 5:31 PTG

Teringin gak nak join tapi zumal boleh ke bersaing sama ek ^,^

paridah delete icon 6:17 PTG

wah besar hadiah tu rugi xsertainya moga BM berjaya kak doakan....

Nao Mei delete icon 9:48 PTG

Cik akak nak join...kikiku

semoga berjaya

Etuza Etuza delete icon 11:48 PTG

syarat nya tu nak list kan blog 10 terkenal pada pandangan blogger kan BM...dah cukup ke syarat tu atau ini style BM..tahniah ya terbaik..terbuka kan..

Etuza Etuza delete icon 11:50 PTG

semoga berjaya ya BM...

Khir Khalid delete icon 12:16 PG

BM pernah menang dan ada pengalaman dlm kontest seo mcm ni. Semoga terus berjaya... aamiin.
All the best!!.. :)

BM dan RM ada peluang menang jika join contest ini. BM pakar seo.

akak ucapkan selamat berjaya pada BM..

sensasi2020 delete icon 11:39 PG

Sangat sukar untuk bersaing dengan blog yang otai lagi mesra SEO dan disayangi Google. Apa pun kita perlu mencuba dengan menghantar penyertaan. Semoga ramai yang join dengan menggunakan kata kunci "Malaysia Best Blog 2015". Ada hadiah lumayan iaitu RM1500 menanti anda semua. Semoga berjaya.......

AZENI AHMAD delete icon 4:10 PTG

Wah lumayan nya.
Tapi lebih lumayan ilmunya nanti kan.
Kena sertai jugak nie.
Mencuba nasib.

Sangat lumayan tu.. WoW memang hebat bro BM, strategi awal sudah dimulakan.. Pasti kalau bro BM buat entri penyertaan kedudukan pertama pasti milik brother Bm.. :) Semoga berjaya bro

Join saja brother Zumal tak mustahil dapat menyaingi mereka yang hebat.. :)

kucha lana delete icon 4:51 PTG

tak sabar nak tunggu entri daripada bro pula nanti

Boleh belajar blogging dan SEO dengan awak bro?

Coretan anda amat-amat dihargai. Terima kasih bersama 'Relaks Minda - ilmu dikongsi bersama' - “Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza”

 
Copyright © 2015 Relaks Minda - Ilmu Dikongsi Bersama - All Rights Reserved - About Me - Policy - Disclaimer - Sitemap