بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Gempak tajuk ni! Fatin Liyana vs Bin Muhammad vs Ben Ashaari. Bertanding apa? Ahh... sekadar gempak jer!  Namun hakikatnya... Tak layak pun sebenar untuk berada di celah-celah dua blogger hebat ni! Siapa Bin Muhammad? Haha!

Fatin Liyana vs Bin Muhammad vs Ben Ashaari
Fatin Liyana vs Bin Muhammad vs Ben Ashaari

Sebenarnya... Semasa melihat bloglist, terlihat entri di Blog Dunia Cik Akak tentang Google Plus. Ye lah... sudah lebih sebulan tak melihat akaun sendiri, mujurlah entri Cik Akak mengingatkan untuk membelek dan membuang sawang yang ada... hehe...

Buat pertama kali dalam tahun 2015 ini datang bertandang ke rumah sendiri. Rupa-rupanya... ramai yang datang menjengah! Maka tak adalah sawang!

Jumlah followers Bin Muhammad ada peningkatan dan kini telah menghampiri ke jumlah 2,500 followers tetapi yang menakjubkan adalah jumlah yang datang singgah sudah melebihi 60 juta views!

Kali terakhir update tentang Google Plus Bin Muhammad ini adalah pada 24 September 2014 kerana pada masa itu ianya mencecah 50 juta views! dan dalam masa 3 bulan sahaja ianya telah bertambah 10 juta views! Ramai sungguh yang datang skodeng! haha!

Google Plus Bin Muhammad
Bin Muhammad Google Plus as of 5th January 2015

Namun belumlah mencapai kehebatan Blogger popular Fatin Liyana (FL) yang kini telah melebihi 200 juta views! Tetapi masih mengatasi Blogger Ben Ashaari (BA) yang kini telah menghampiri 50 juta views! Hebat sangat ke Bin Muhammad (BM) ni? Tak hebat mana pun... Tak dikenali pun... Tanyalah Ben Ashaari tu, siapa blogger Bin Muhammad, pasti dia tak akan kenal! haha!

Fatin Liyana vs Ben Ashaari
Fatin Liyana vs Ben Ashaari

Pentingkah akaun Google Plus ini untuk anda? Untuk mengetahuinya, perlu baca artikel menarik ini... "Pengaruh Google Plus" atau fahami informasi tentang media sosial ini di SINI

Melihat pada bahagian photo di akaun Google Plus Bin Muhammad ini, kini telah ada sebanyak 8,869 gambar tersimpan di sini yang mana hampir 99.9% adalah dari gambar yang diterbitkan di Blog Relaks Minda.

Video Khas Google+ Bin Muhammad

Menariknya, sempena penutup tahun 2014... rupa-rupanya Google Plus telah membuat satu video khas untuk akaun ini yang memaparkan beberapa gambar yang diterbitkan dalam tahun 2014. Cuba semak akaun google plus anda di ruangan photo, mesti ada video anda juga!

Lihatlah video berdurasi 50 saat yang dibuat khas oleh google plus untuk Google+ Bin Muhammad...

video

Terima kasih kepada semua followers dan semua yang sudi datang bertandang ke akaun Google Plus Bin Muhammad. Kehadiran anda amat-amat dihargai. Jika ada yang belum jadi followers tu... sudi-sudikanlah follow ye...

Sekarang... pergilah lihat akaun Google Plus anda. Manalah tahu... anda sebenarnya lagi hebat dari Fatin Liyana! Tapi... Kalau dah lama tak singgah tu, eloklah bawa penyapu... Bersihkanlah apa yang patut ye... :)


Terima kasih bersama Relaks Minda

 جَزَاكُمُ اللهُ خَيْرًا كَثِيْرًا وَجَزَاكُمُ اللهُ اَحْسَنَ الْجَزَاء
Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza’
“Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”

Ditulis oleh :

41 comments - "Fatin Liyana vs Bin Muhammad vs Ben Ashaari"

Sally Yatiey delete icon 11:18 PTG

Hebatnya! Banyak jugak view tu!

Nao Mei delete icon 11:22 PTG

Sebenarnya banyak rahsia traffik blog cik akak berpunca dari google+ nie...pembaca blog..majoriti datang dari sana uncle..tu pasal cik akak syg sangat depa nie..kiki..kalau ada yang komen..mesti cik akak balas komen balik...
Teruja tengok tajuk uncle..hahaha...nanti.lelaju je abg ben dan fatin liyana komen kan..haha..

owh..baru tahu pasal video khas tu..nak try tengok jugak la saya punya

Hero Borneo delete icon 12:04 PG

tahniah bro...antara blogger Fatin Liyana,Blogger Ben Ashaari dan blogger BM..sudah tentu blogger BM sudi singgah di blog saya.lain-lain tu entah bila agaknya!!

hebat sungguh...

Nabihah delete icon 12:16 PG

tahniah. angka tu pencapaian jugak. tunjukkan banyak milestones yg dah pernah saudara lalui.

(cemburu jugak tengok hihi :) )

x pernah check pulak pv dekat google plus.. beratus2 juta dah rasanya. eh. hahaha

Ianya bukanlah satu ukuran kehebatan...Anda juga hebat!

Tak adenye diorang nak singgah dan komen kat sini... I'm nobody...
Kehadiran cik akak juga amat2 dihargai :)

Cuba lah tengok... tak pasti pula semua akaun mesti ade...

Haha! yang pasti juga... HB juga yg sudi singgah ke sini, thanks bro!

Hebat? tak ada nilainya... MKL lagi hebat!

Tak ade buat ape2 pun... Tak tau mcmne boleh byk macam tu...
Tak perlu cemburu...ianya bukan satu pencapaian pun... Yakinlah, anda juga hebat!
Terima kasih sudi singgah...

Beratus2 juta... eh. Sehebat Fatin Liyana tu! :D

tahniah BM...ala tak usahlah dibandingkan dgn mereka yg popular serta ternama tu..:)

oke letteww....
view berjuta2....hebat dah tu...
sy ni nak sampai tahap tu tak tercapai akalku kot....

tahniah...
terus berbelog utk terus di-follow dan di-view....

Betul juga ye... kenapa nak bandingkan dgn mereka, kita adalah kita... yg sememangnya tidak akan setaraf dgn mereka yg popular...
Layan akak yg ramah dan mesra lagi bagus kan... :)

Alahai... tak de hebat mana pun. Berjuta2 tu kalau nilai ringgit, hah! itu hebat...hehe

Etuza Etuza delete icon 10:06 PG

As'salamualaikum BM..huuu jita ria view. Terlompat2 kalau gitulah adanya blog Etuza.Terbaik lah ..ni cara blogger BM bodek blogspot dan google kan..baru Etuza ada kawan nak klik2 grafik. Tapi grafik Blog BM wow!!! termantop ni..tahniah ya BM..

Etuza Etuza delete icon 10:07 PG

juta ria view..aik!! so sorry ada ja silap ejaan ni ..

Yana Yani delete icon 10:10 PG

memang bikin gempak tajuk tu BM...hehe
kalau dibandingkan dengan saya BM, jauh saya ketinggalan BM
tapi saudara HH pun menyarankan penggunaan Google + ni
sebenarnya ianya mudah, lebih kurang cam FB

bynk perkongsian yg bagus sebab tu boleh jadi hebat ;) semoga terus berjaya dimasa hadapan.

Banyaknya view..tahniah BM.Ada tips tak?Hehehe..

Kakzakie delete icon 12:02 PTG

Waahhh... dah setandinglah tu kalau dah berjuta-juta jumlahnya

Khir Khalid delete icon 1:06 PTG

Tahniah BM.. pasti bertambah2 lagi tahun 2015 ni... terbaik!!.. :)

kakiblog delete icon 1:15 PTG

jangan lupa KB juga suka bertandang ke blog BM yang terbaik alaf baru 2015..amin

Tahniah..Tahniah...BM

paridah delete icon 2:27 PTG

TAHNIAH..ANTARA BLOGGER YG TERNAL NI...NK CEK JUGALAH GOOGLE PHOTO NI...TQ.

Fiza Rahman delete icon 2:30 PTG

Wah...hebat tu. Berpuluh juta views. Dah mengatasi BA nih. Tahniah BM ☺

Mama Niza delete icon 3:32 PTG

hebat BM ni kan.. mama baru sempat menjengah blog rakan-rakan... selamat tahun baru BM, moga tahun ini memberikan sejuta sinar buat BM dan blog secara keseluruhannya..

adarain delete icon 3:47 PTG

60 juta banyak tu, aku pun tak sampai macam tu.

Dunia Zumal delete icon 4:38 PTG

Selamat tahun baru BM... BM memang hebat, moga terus sukses ^-^

Erkkk..jauh lg nk capai taraf diorg..mungkin 10 tahun lg kot..huhu

titan delete icon 7:38 PTG

pehh..banyaknya tu..

gua sikit je.

amin.sama-sama kita berdoa kejayaan tersebut

Tahniah BM...memang terbaik..

BM pun apa kurang hebatnya..:)

Hebatnya BM boleh tarik viewers yang berjuta2..congrats;-)

Alhamdulillah TAHNIAH BM..Memang ramai yang terjah sini sebab kat sini info dan jugak maklumat yang disampaikan sangat lengkap dan tepat..Maklumat yang disampaikan semuanya menepati ciri2 yang diharapkan dalam sesebuah entri..Memang sentiasa terbaik dan Lya bagi 5 bintang untuk BM..hehehe .............

Moga tahun ini akan lebih berjaya lagi dan lagi .. in Sha Allah.

xxx delete icon 10:29 PTG

bukan kehebatan semata.

Coretan anda amat-amat dihargai. Terima kasih bersama 'Relaks Minda - ilmu dikongsi bersama' - “Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza”

 
Copyright © 2015 Relaks Minda - Ilmu Dikongsi Bersama - All Rights Reserved - About Me - Policy - Disclaimer - Sitemap