بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Contest Malaysia Best Blog 2015 Tidak Adil

Assalamualaikum dan salam sejahtera.  Contest SEO Paling Lumayan Di Malaysia - Malaysia Best Blog 2015 anjuran OhDuit.Com ini tidak adil? Nampaknya ada peserta yang mempunyai 'kelebihan' dan ianya 'tidak adil' buat peserta-peserta lain! 

Kedudukan Terkini Malaysia Best Blog 2015
SEO Contest - Malaysia Best Blog 2015 [as of 8th March 2015]

Lihatlah pada kedudukan terkini Google SERP, Contest SEO - Malaysia Best Blog 2015 ini. Terdapat persamaan pada dua buah blog dikedudukan tempat teratas ketika ini... Perhatikan betul-betul! Kedua-duanya mempunyai perkataan 'blog' pada nama blog (URL root domain name) mereka... Ini tidak adil!!! Hehe...

Adakah itu akan memberi kelebihan buat mereka untuk mengunguli tempat teratas di SERP? Jika benar... pasti 'blogspot' juga ada kelebihan yang sama... betul tak? hehe... BL dan BI jangan marah BM... hanya sekadar gurauan dan usikan di hujung minggu :) Anda terbaik!

Jawapan kepada kebetulan ini hanya akan kita ketahui pada 31 Mac 2015. Selamat bersaing buat semua peserta! All the best! :)


p/s: jgn ada yg salah faham dgn entri ini ye...

Terima kasih bersama Relaks Minda

 جَزَاكُمُ اللهُ خَيْرًا كَثِيْرًا وَجَزَاكُمُ اللهُ اَحْسَنَ الْجَزَاء
Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza’
“Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”

Ditulis oleh :

29 comments - "Contest Malaysia Best Blog 2015 Tidak Adil?"

Hehhe itu bukan kelebihan...tapi itu adil

sama2 berusaha..semova BM menang hehehe..Good luck sahabat

paridah delete icon 9:56 PG

assalam kak doakan kejayaan BM insyaAllah...adil adil atau tidak hanya Allah yg tahu ikhlas niatnya oklh tu..

Moga berjaya dalam contest ini BM.

Assalammualaikum... BM,

semoga BM berjaya dalam contest seo nie... Good luck ... sahabat.

mselim3

pls : semakin mantap mainan seo...

tokjogho delete icon 12:10 PTG

Kalau gitu, jom bloggers yang nama domain x ada perkataan blog, cuba outrank depa tu!!! Cuba jangan x cuba, ada lebih kurang 2 minggu lebih lagi..

sukar utk mencari keadilan didunia ini hehe

saya rasa bukan faktor URL tersebut.....ada beberapa faktor lain......blog anda pun ada URL root subdomain.....relaksminda.blogspot.com.....ada masa.....cuba lagi relaksminda.

Hoho! Ya bener :)

Adil sebenarnya...sekadar usikan buat mereka :)

Ya! terus tingkatkan usaha! Usaha pasti jaya!

Terima kasih... sewajarnya anda baca dulu entri ini sepenuhnya... :)

tak pakar bab nie...just baca sebagai pengetahuan je ;)

Seoga BM menang lagi contest kali ni...:)

Nao Mei delete icon 5:07 PTG

Isk..kalau blog cik akak naik..mesti uncle lagi kecoh..hahaha..
Wah hebat lah 2 blog tu...

kucha lana delete icon 8:52 PTG

hahaha...entahlah bro mungkin ada kelebihan sikit...bro kan dah menang contest SEO shaklee aritu..kali ni biarlah gua merasa pula...tpi mcm dah kena tendang je

Untung la pemenang, hadiah lumayan. Mudah-mudahan blog BM jadi pemenang..Amiin :)

Saya mendoakan kejayaan buat BM dan blog Relakssminda.. All the best!!

ohcikgu delete icon 6:42 PG

lebih banyak advantages kat blog blogspot sebenarnya.

haha..

Zumal doakan BM berjaya, BM juga hebat ^-^

Bukan setakat kecoh... terus istihar perang! hahaha!

Ambe doakan mu menang bro! Tahun ini rezeki berpihak pada BL... Dah banyak koleksi kemenangan walaupun baru diawal tahun 2015. :)

Tidak sesekali menafikannya... :)

Kathy R'bain delete icon 10:33 PTG

all the best buat BM dan peserta lainnya..

nanti kita tengoklah lagi sehari sebelum gst dilaksanakan siapa yang juara contest seo. :)

Mereka memang betul-betul bertuah hehe :).. Tapi tuah ayam nampak di kaki tuah orang tiada siapa yang tahu (macam nhe kah tu??) hehe..

mungkin kedudukan sekarang dah berubah lagi ada nama calrase patrick

Yana Yani delete icon 4:41 PTG

bikin suspend aje entri ni
all the best ye BM =)

Atasha delete icon 1:52 PTG

Bagus contest ni, haha lawat blog saya jugak ye ubat kencing manis

Coretan anda amat-amat dihargai. Terima kasih bersama 'Relaks Minda - ilmu dikongsi bersama' - “Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza”

 
Copyright © 2015 Relaks Minda - Ilmu Dikongsi Bersama - All Rights Reserved - About Me - Policy - Disclaimer - Sitemap