Anda kenal buah ini? Cer cite skit... 

buah unik - buah susu kambing

buah unik - buah susu kambing

buah unik - buah susu kambing
Inilah buah terung susu kambing!

Admin...

34 comments - "Wordless W#10 - Buah Terung Susu Kambing? "

Huiyoo...x penah tgk pun. But weird. Hehehe.

salam BM.. buah apa tu ? pelik jer

Ini mesti orang bandar, cubalah google! hehe

Kita tunggu jawapan dari makcik2 dan akak2 di kampung...Mesti tau punya!

Assalamualaikum..BM, knah sendiri pun tak pernah tengok buah nie..=)

Ibu Amirul delete icon 11:29 PG

Masa kecik2 dulu penah tengok buah ni...
Tak ingat boleh makan ke tak

hainom OKje delete icon 11:41 PG

Buah pelik, kelihatannya kematu
Hingga jatuh merata di tanah
jangan ditanya buah apakah itu
Jangankan nama, tengok pun tak pernah...

hehe..... menjawab tak ww tu? kira balas komen le tu...nak gak tunjuk skill..haha

Bin Muhammad delete icon 12:21 PTG

Kak Nah pun xpernah lihat...Hmmmm. Memang payah rupanya.

Bin Muhammad delete icon 12:22 PTG

Buah ni setahu saya boleh di makan, tapi kurang enak.

Bin Muhammad delete icon 12:31 PTG

Lama sudah belum berjibab,
Hati runtun dah malang tersirat,
Nama buah belum terjawab,
Tapi pantun indah memang dasyat!

Skill dasyat tu... Terima kasih berkunjung ke sini :)

Shaiful Zaidi delete icon 12:55 PTG

salam...terung kut..tapi pelik sikit bentuknya..

Bin Muhammad delete icon 12:58 PTG

Waalaikumsalam,
Betul...ianya adalah sejenis terung, namanya?

Ummi Kami delete icon 3:45 PTG

Dalam gerimis berhujan-hujanan,
Salam manis berpantun-pantunan..:)

Pasu sumbing terbelah lima,
Silaulah cangkul mata bercahaya;
Terung susu kambing itulah nama,
Kalaulah betul tekaan saya....;D

pernah tenguk rasanyer.. tapi nama mmg x ingat dah hehehe, kena consult en hubby nanti2 hehehe

assalam, belum pernah tengok..

Biasa bercucuk tanam, pasti kenal jenis sayur2 dan buah2 ni...
OK KA...cari jawapannya!

Waalaikumsalam,
Tak pernah tengok...hmmm, saya ingatkan ramai yg tahu buah ni. OK, inilah dia sejenis terung yang bernama Terung Susu Kambing :)

Dalam gerimis pantun-pantunan,
Salam manis sahut-sahutan... :)

Remang pagi tampak mentari,
Bersampan kayuh cepat dikali,
Memang Ummi bijak bistari,
Jawapan sungguh tepat sekali

Ummi Kami delete icon 5:25 PTG

Salam berpantun gurau-gurauan.. :)

Belah sepat tangkapan suami,
Perap-perap bawa berjaja;
Kalau dah tepat jawapan Ummi,
Harap-harap bolehlah belanja...hehe

Salam gurauan salam seloka,
Senyuman manis pemanis muka...

Ratakan baja perdunya kelapa.
Kaya berjaja suami berjaye,
Katakan saja mahunya apa,
Saya belanja Ummi bayar ye...hihi! :D

Terima kasih menambah ceria di petang hari...

Ummi Kami delete icon 6:09 PTG

Salam sekaki payung...:D

Belah sepat tangkapan suami,
Diperap-perap pagi ke senja;
Kalaulah tepat jawapan Ummi,
Harap-harap sudilah belanja..:D

suami kat ni buah tuk kencing manis...ada pernah ditanam oleh arwah ibunya di kg...saya pernah tengok dulu...tapi lupa namanya

hmmm..cantik and unik..tapi buah apa ya..and sure ke boleh makan ni...

Bin Muhammad delete icon 10:02 PTG

Wsalam berulang kembali...

Ratakan baja perdunya kelapa,
Kaya berjaja suami berjaye,
Katakan saja mahunya apa,
Saya belanja Ummi bayar ye... :D

Bin Muhammad delete icon 10:04 PTG

Buah ini hanya dimakan untuk di buat ubat krn rasanya sedikit pahit dan kurang enak. Salah satunya memang utk kencing manis. Namanya buah terung susu kambing.

Bin Muhammad delete icon 10:05 PTG

Buah terung susu kambing, memang boleh di makan tapi kurang enak. Cantik utk hiasan hehe...

Pernah tgk dan pernah pegang..memang cantik buah ni..color dia menyerlah..

Ada pun yang pernah pegang buah ni. Pokok ni tumbuh di rumah kat Kampung. Xtanam tapi tumbuh sendiri. Bentuk yg unik dan warna yg menyerlah amat menarik perhatian. Petik buat hiasan jer. Tak tau nak makan mcmne.

Lupa nak bagi tau.. En hubby kata ini spesis terung, namanyer dier dah lupa tapi ubat untuk penyakit2 sebab taste dier a bit pahit.. dan BM pun dah bagitau kan nama dier kat blog ini terung susu kambing & my hubby cakap tq sebab ingatkan nama terung ni semula hehehe!

Buahnya cantik dan unik tp rasanya memang kurang enak, hanya utk ubat kalau perlu dimakan. Susah payah KA mencari... TQ.

subahanallah..licin berkilat warnanya..

Gulai lemak sedap kot...haha

Kulit dia memang licin dgn warna yg sggh menyerlah. Buah ciptaan Allah yg sggh unik.

Hmmm...rasanya pahit, sedap ke di masak?

Coretan anda amat-amat dihargai. Terima kasih bersama 'Relaks Minda - ilmu dikongsi bersama' - “Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza”

 
Copyright © 2015 Relaks Minda - Ilmu Dikongsi Bersama - All Rights Reserved - About Me - Policy - Disclaimer - Sitemap