Santapan Mata, Minda dan Jiwa: Assalamualaikum... Hari Jumaat yang mulia muncul kembali. Penghulu segala hari. Bagi ramai orang, ianya hari yang di nanti, terlalu banyak ganjaran berganda yang boleh anda perolehi di hari yang mulia ini.


Bagi sesetengah orang pula, hari ini merupakan hari yang dinanti kerana hari terakhir bekerja sebelum dapat berehat seketika di hujung minggu. 

Di alam siber, di dunia blogging ini, tiada istilah rehat... Setiap hari, setiap masa, setiap detik pasti ada entri terbaru yang di terbitkan. Pelbagai cerita, kisah, panduan, suka, duka dan macam-macam lagi... 

Suatu yang sungguh istimewa dan menakjubkan... Setiap orang mempunyai kebebasan untuk menulis dan bersuara untuk tatapan semua orang di seluruh dunia.

Disaat ini, anda singgah seketika di blog ini... "Relaks Minda"... saya mahukan anda bersantai dengan keindahan warna-warni alam dan kehidupan ini. Tidak mahu membebankan anda dengan sesuatu yang berat, hanya relaks dan tenang sambil memberi santapan buat mata anda

warna warni buat santapan mata minda dan jiwa
warna warni buat santapan mata minda dan jiwa
warna warni buat santapan mata minda dan jiwa

Tidak perlu berfikir... layankan sahaja keindahan yang berwarna-warni ini. Nikmatilah ia...khas buat anda semua...

warna warni buat santapan mata minda dan jiwa
warna warni buat santapan mata minda dan jiwa
warna warni buat santapan mata minda dan jiwawarna warni buat santapan mata minda dan jiwa

Nikmat pandangan mata... Betapa indahnya. Namun pasti anda tidak akan merasa puas dan nikmat hanya dengan keindahan di pandangan mata... tapi jiwa masih terasa kosong...

warna warni buat santapan mata minda dan jiwa
warna warni buat santapan mata minda dan jiwa
warna warni buat santapan mata minda dan jiwa

Setiap kali mata anda melihat akan keindahan ini... pasti akan terdetik juga di hati mahu melafazkan kata-kata pujian dan kekaguman akan keindahan yang berwarna-warni ini...

warna warni buat santapan mata minda dan jiwawarna warni buat santapan mata minda dan jiwa
warna warni buat santapan mata minda dan jiwa
warna warni buat santapan mata minda dan jiwa

Ya..Nikmat pandangan mata tidak cukupi. Santapan juga harus di berikan kepada jiwa, barulah anda dapat nikmat ketenangan yang hakiki. Lafazkan puji-pujian buat Maha Pencipta. Keindahan ini adalah dariNya, lambang keagungan dan kekuasaanNya. 

zikir pilihan

Oleh itu, di saat anda menikmati keindahan yang sungguh indah berwarna-warni ini. Lafazkanlah zikir... Barulah lengkap nikmat dan kepuasan buat mata dan jiwa.

warna warni buat santapan mata minda dan jiwa
warna warni buat santapan mata minda dan jiwa
warna warni buat santapan mata minda dan jiwa

Semoga anda dapat bersantai dengan penuh nikmat dari kunjungan seketika anda disini. Memberi santapan buat mata, minda dan jiwa anda. Semoga anda juga beroleh ketenangan hati. Ingatlah... ketenangan yang hakiki hanya akan anda perolehi apabila anda dapat memberi santapan buat jiwa... 

Terima kasih kerana sudi bersama Relaks Minda... Jika inginkan ketenangan buat santapan mata, minda dan hati... jangan lupa, berkunjunglah kesini  =)

selawat nabi
Sebelum anda meninggalkan blog ini... Sempena hari jumaat yang mulia ini marilah kita bersama-sama berbanyakkan selawat ke atas Nabi...


Admin...

23 comments - "Relaks Seketika - Santapan Mata, Minda dan Jiwa"

Nao Mei delete icon 1:30 PG

SubhaAllah...cantiknya :)
Terima kasih ya Allah kerana masih pinjamkan mata untuk cik akak melihat keindahan dunia ciptaanMU..memberikah hati untuk menghayati erti kata warna warni kehidupan :)

PerenLee delete icon 2:26 PG

Cantiknya..memang merelakskan mata ini..

S.K.A delete icon 8:00 PG

Assalam =) salam jumaat bro BM..subhanallah..cntik betol gmbar 2..tnpa mata yg dikurniakan Allah..pasti xdpat tgok gmbar secantik 2..Alhamdulillah..

Berwarnawarni -_-

Terima kasih cik akak...sama2lah kita bersyukur :)

Thx ParenLee... selamat berhujung minggu :)

Waalaikumsalam SKA,
Alhamdulillah, Bersyukur kita dgn nikmat yg diberi :)

Thx Izzuddin...semoga anda beroleh sedikit manfaat :)

kita prefer all the green rather then too much coloring untuk relax kan minda..he..he jgn marah BM ya..

Kakzakie delete icon 12:59 PTG

Allahummasolli 'ala Muhammad...

Sungguh keindahan warna-warni ada dimana-mana. Hijau itu menawan, biru itu sejuk, putih itu bersih... eh.. macam-macam pulak kakak ni:)

AiSyA LiEzA delete icon 2:19 PTG

alhamdulillah, allahuakhbar :) cantiknya ciptaanNya... bersyukurlah kita kerana dpt melihat ciptaanNya

Assalammualikum..Terima kasih BM.

Atas perkongsian yang menarik nie....cantik sangat2.... warna2 nie...

Sedikit pun tidak terdetik marah :D. Warna-Warni ini untuk santapan mata...mengagumi keindahan ciptaan Ilahi. Bersyukur dgn nikmat yg diberi. :)
Thx Akak..

Ya..setiap warna itu memberi pelbagai perlambangan dan rasa.
Terima kasih kakzakie

Bersama kita mensyukuri atas nikmat yg diberi...alhamdulillah

Waalaikumsalam mselim3,
Sama2lah kita menikmati dan mensyukuri nikmat dari Ilahi

Aku Penghibur delete icon 10:43 PTG

subhanaAllah cantiknye

Bin Muhammad delete icon 11:50 PTG

Terima kasih Acik...sentiasa support Relaks Minda :)

Pnh dngn keindahan warna warni..Relax bla meliht gmbr tersebut..

Thx Syamsul...selamat berhujung minggu

wah cukup2 menarik ni!

Bin Muhammad delete icon 12:04 PTG

Terima kasih KA :)

MargeGoh delete icon 11:55 PTG

Semuanya cantik. Paling suka dengan rumah warna-warni ditumbuhi daun menjalar, percikan warna & payung-payung.

Coretan anda amat-amat dihargai. Terima kasih bersama 'Relaks Minda - ilmu dikongsi bersama' - “Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza”

 
Copyright © 2015 Relaks Minda - Ilmu Dikongsi Bersama - All Rights Reserved - About Me - Policy - Disclaimer - Sitemap