Assalamualaikum... Hari ini sebenarnya tidak ada mood dan idea nak karang artikel walaupun banyak bahan. Saja jer la belek-belek kat blogger dashboard dan dari beberapa website statistik. Teringin pula nak kongsi statistik blog Relaks Minda buat tatapan anda semua.

info traffic

Jangan pula anda ketawa ye!...Statistik tidaklah tinggi, namun syukur alhamdulillah kerana setiap bulan ada juga lah peningkatan. Follower blog ni masih sedikit tapi G+ Circle ramai pula. Anda lihatlah statistik berikut....Apa pendapat anda?

info traffic
Data dari Blogger Dashboard > Stats > Overview - Jumlah view pengunjung dalam tempoh seminggu.

info traffic
Data dari nuffnang untuk satu minggu - UV tak stabil, sentiasa turun dan naik. Harap-harap dapatlah kekal 1K sehari.

info traffic
Data dari Blogger Dashboard > Stats > Traffic sources - Hampir 80% pengunjung datang dari Google search engine. Ping aggregator juga antara penyumbang pengunjung yang baik.

info keyword
Data dari Blogger Dashboard > Stats > Traffic sources - Keyword artikel berkaitan keindahan dan kreativiti menjadi pilihan untuk carian utama

info alexa
Data dari Alexa.com > siteinfo
Alexa Traffic Rank tak pernah tetap, asyik turun naik bergantung pada kekerapan artikel di terbitkan dan jumlah pengunjung.

info page rank
Data dari prchecker.info > check_page_rank. - Page Rank belum lagi berubah, masih kekal di PR 1

info copy
Data dari id.tynt.com > reports > copying_sharing - Ini pula data kandungan blog ini yang di copy dalam tempoh sebulan. Banyak juga... Semoga ianya di gunakan untuk tujuan baik.

Terima kasih kepada semua pengunjung Relaks Minda. Kehadiran anda amat-amat saya hargai. Semoga anda semua dapat bersantai dan beroleh ketenangan dan manfaat. 

Mohon ampun dan maaf jika ada salah dan silap serta mengguris hati sama ada dari kandungan artikel mahupun dari balasan komen.

Admin...

50 comments - "Blog Relaks Minda Site info"

Nao Mei delete icon 11:47 PG

Tahniah....
banyak juga tu...cik akak nak dapatkan banyak BM tu memang lom tentu lagi..hihi

Mia Liana delete icon 12:01 PTG

wahhh.. tahniah.... teruskan berblog ya..

ANIM delete icon 12:22 PTG

banyak yg saya perlu belejar ni..
tahniah BM..blog yg baik akan sentiasa dilawati...

Kakzakie delete icon 12:41 PTG

N3 yg membuat minda relaks memanglah org suka.
Tahniah dari kakak.

congrats...

*saya dah tukar gambar tu... *_^

Wauu statistik yg bagus jika diukur dari segi umur.. TAHNIAH.. tumpang berbangga..∩__∩

wah tahniah BM memang terbaik..

Salam Tn... Tahniah atas kejayaan ini.

Hanif Idrus delete icon 4:48 PTG

Alexa dahsyat jugak.....

kagum...banyaknya uv sehari.... camana tuu..bak mai tip sikit

Terima kasih, cik akak juga adalah antara penyumbangnya.
Follower akak ramai, kalau semua betul2 follow...tinggi trafik cik akak sebenarnya.

Masih jauh utk sampai ketahap Mia...Umpama bayi yang baru merangkak
Terima kasih Mia.

Saya masih baru...saya yg byk kena belajar dari Kak Anim. Saya suka teknik karangan akak yang santai, menghiburkan tapi banyak pengajaran dan panduan

Saya hanya berkongsi sesuatu yg santai jer. Terima kasih kakzakie yg selalu datang dan komen. Semoga terus bersama Relaks MInda :)

Terima kasih Farah...anda bertuah dan peluang utk berjaya cerah setelah menjadi protege Mia. Semoga blog anda akan sukses!

Manalah sgt jika dibanding dgn Jhaa...Artikel SEO anda selalu berjaya! Saya terikat dgn niche...payah sikit.

p/s: Umur saya dah banyak...xpadan dgn blog yg baru merangkak, hehe

hainom OKje delete icon 5:11 PTG

BM kalau dlm sehari pun sampai ribu riban, dahsyat tuuu.... Tahniah!

Belum sampai terbaiklah KA hehe
Terima kasih KA krn menjadi salah sorang pengunjung setia. Rajin pula klik nuff. Tanpa sokongan anda...dah lama terkubur blog ni.

Waalaikumsalam...
SAya pun tak pasti, adakah saya sudah berjaya? Rasanya baru je mula melangkah. Apa pun...terima kasih cikgu. Anda juga penyumbang trafik blog ini.

Tidak sehebat Tuan, Alexa dlm 115K (Global) dan 901 (MY)
Trafik tuan juga berganda...Semoga Tuan akan bertambah sukses.
Terima kasih menyumbang kpd statistik ini.

UV saya banyak datang dari pencari di Enjin carian seperti Google/Yahoo/Bing. Utk menempatkan diri dalam enjin carian perlulah belajar utk mendapatkan Alexa Ranking/Page Rank yg baik serta mendalami ilmu SEO. Selain dari itu daftarlah dalam webmaster supaya artikel anda di index oleh enjin carian. Selebihnya...anda boleh ping dgn Ping Aggregator.
Tips2 ini dan banyak lagi boleh anda perolehi dari blog Panduan Blogger di http://www.hasrulhassan.com/ Selamat mencuba.

Terima kasih krn menjadi penyumbang trafik blog ini.

Saya baru ribu...ada blog mencecah puluhan ribu, itu lagi dasyat.
Masih jauh utk berjaya, namun bersyukur dgn apa yg telah diperoleh.
Terima kasih OKje...support dari anda amat2 saya hargai

S.K.A delete icon 5:53 PTG

Assalam :) tahniah la broBM..rajin cek..yg xthan ribu2 tu..terbaik la..blog ambe ntah cmne..xrjin nk cek..SEO tu ape ye?? he3 sori xthu..

Waalaikumsalam Fais,
Bolehlah belek2 statistik blog SKA tu...bukan apa, sekadar utk melihat prestasi blog. Bila statistik meningkat, pasti bersemangat utk berbelog. Cubalah utk meningkatkan jumlah UV...sambil tu byk ilmu blogging yg boleh di timba.

Saya bukan pakar dalam blogging ni..Nak tahu lebih tentang SEO sila ke http://www.hasrulhassan.com/search?q=seo Bukan itu saja...pelbagai ilmu/tips blogging boleh anda dapat.

pergh!!! power lah dpt uv dkt 1k..tahniah2!!

Byk tul visitor. Sebab tenang bila dtg sini.....

AiSyA LiEzA delete icon 11:08 PTG

:) y pling suka keyword 'keindahan alam' :D rmai y suka lihat ciptaan hebat driNya :)

Raudzah Z delete icon 11:35 PTG

Tahniah BM..banyak tu..and the best thing is blog BM ni mempunyai position yang baik dalam carian engine..itu yang penting coz kalau nak harapkan follower yang visit memang tak ramaikan..nway keep the good work k..

MargeGoh delete icon 11:35 PTG

Tahniah BM, mudah-mudahan senantiasa dimurahi rezeki.
Teruskan usaha anda :)

Ye ke power? Anda lagi hebat dan senior...Saya baru je nak merangkak.
Terima kasih SA...support dari anda amat2 saya hargai :)

Terima kasih cikgu, semoga ianya berkekalan. Sokongan dan kunjungan anda amat saya perlukan dan hargai :)

Terima kasih aisya...kunjungan dan komen anda amat saya perlukan dan amat2 saya hargai. Teruskan bersama Relaks Minda ye :)

Betul tu kak...Setuju sangat. Lagi pun follower saya tak ramai, mujurlah blog ini baik cariannya di enjin carian, macam2 saya cuba untuk expose Blog ni cuma xminat dgn cara joint segmen je, selalunya dari situ sukar mendapat follower berkualiti.
Syukur alhamdulillah...Semoga ianya kekal berpanjangan.

Terima kasih kerana selalu berkunjung kesini dan support...amat2 saya hargai :)

Terima kasih MG...Anda antara pengunjung setia Relaks Minda, Segala support yg anda berikan amat2 saya perlukan dan amat2 saya hargai :))

Statistik tinggi pun tidak bermakna jika tiada komen dan support dari anda semua.

MaMa Rey delete icon 1:56 PG

tahniah BM..banyak tu..sehari dpt ribu2..teruskan usaha BM..:)

Blog ada niche lebih kpda mesra SEO.. HEHE maksud Jhaa, umur blog BM masih baru..tp dh berjaya melonjak naik mengalahkn blog lama.. TAHNIAH..∩__∩

tahniah BM..=)

Terima kasih Mamarey...lama menyepikan diri ye. Kalau lah yg ribu tu duit yg masuk lagi best...hehe
Terima kasih sekali lagi krn menjadi pengunjung Relaks Minda, Kehadiran Mama sentiasa di nanti dan amat2 saya hargai :)

Terima kasih...tapi tahniah utk apa ye, saya rasa belum layak utk terimanya lagi... saya belum lagi jadi sesiapa di dunia blog ni. Jauh lagi perjalannannya utk berjaya.

Kehadiran dan kunjungan kak nah sudah cukup membahagiakan saya dan amat2 saya hargai.

Saya faham masksud Jhaa...saje je, seronok gurau dgn Puan Sri ni..:) Saya melonjak sebab awak yg tolak...terima kasih ye. Support dari Mieza amat saya perlukan dan amat2 saya hargai.

tarikan blog ni kuat....lagipun pemilik blog ni mesra pengunjung...saya tak sampai lagi ke tahap tu,takpelah...

my notes delete icon 11:28 PG

rajin tul cek kat blog kat situ yer . Klu lah saya ada byk masa ... selalunya blogger lelaki mmg byk masa ...

KY delete icon 2:32 PTG

Alhamdulillah...tahniah itu dah cukup baikkan?

PerenLee delete icon 10:03 PTG

Terbaik la..visitors blog saya belum sebanyak awak..

Jangan kecewa Ummi, blogging dengan ikhlas...berkongsi sesuatu yg bermanfaat, ibadah sampingan utk kebaikan bersama.
Insyaallah...Ummi pun ramah dan entri pun bekualiti, pasti akan berjaya.
Terima kasih mejadi sebahagian statistik ini...amat2 saya hargai :)

Mudah saja nak cek...lebih mudah dari membuat sebuah artikel. Ye ke blogger lelaki byk masa...saya lihat yg rajin bw adalah blogger wanita :)
Terima kasih Vee, sokongan dan kunjungan anda amat bermakna dan amat2 saya hargai.

Syukur alhamdulillah...saya ingatkan prestasi saya yg teruk, rupanya OK gak...Terima kasih KY, kunjungan dan sokongan anda amat2 saya hargai :)

baby comel delete icon 12:22 PG

hebat! Superb la blog ni. teruskan ye BM, terasa sgt yg blog ni pasti dan akan melangkah jauh. Tahniah :)

Belum lagi terbaik...saya blogger hijau yg masih merangkak di dunia blog ni. Byk lagi yg perlu di pelajari.
Thx ParenLee...sokongan dan kunjungan anda amat2 saya hargai :)

Terlalu meninggi pujian ni...takut!! hehe
Berada didunia blogging ni pun belum setahun, orang kata...baru belajar merangkak, masih kurang ilmu dan byk yg perlu di pelajari.
Insyaallah...jika ada masa dan daya, akan saya teruskan.
Sokongan dan kunjungan dari anda amat2 saya perlukan dan amat2 saya hargai...Terima kasih :)

Coretan anda amat-amat dihargai. Terima kasih bersama 'Relaks Minda - ilmu dikongsi bersama' - “Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza”

 
Copyright © 2015 Relaks Minda - Ilmu Dikongsi Bersama - All Rights Reserved - About Me - Policy - Disclaimer - Sitemap