Wordless Wednesday #22 - Di tangkap kerana tidak puasa!

Malunya... Di tangkap gambar kerana tidak puasa
Di tangkap gambarnya... 

p/s : Buanglah sampah di kedalam tong sampah. Ini perbuatan yang zalim...
Admin...

33 comments - "Di Tangkap Gambar Kerana Tidak Puasa!"

vandalisme dimana2...

hargailah harta awam walaupun dah ada gadget2 mahal...hek3.. -_-

INgatkan sapa la tak puasa..ni kes pembuangan sampah sarap ni.. Selamat bersahur dan selamat berpuasa BM

amir rofie delete icon 5:57 PG

Selamat bersahur BM.

Zawiah delete icon 6:42 PG

bismillah . Kita hanya manusia biasa yg bisa saja melemparkan apa yg kita fikirkan . Itu lumrah . Syukran . saya tersedar bahawa ada sesuatu yg perlu diubah kerana saya juga perlu bertanggungjawab pada tulisan saya . Saling bermafaan dan memaafkan itu perlu jika kita mengaku beriman . Selamat meyambut ramadhan al - mubarak . semoga kita dapat menydahkan ramadhan kali ini dengan penuh penghayatan .

Ummi Kami delete icon 6:47 PG

Salam Subuh cahaya fajar... :)

Bertanam pandan di jalan merah,
Lebat kuini sibuah markisa,
Buah delima tiada berbela;
Salam Ramadhan bulan maghfirah,
Selamat menjalani 'ibadah puasa,
Ibadah maksima ganda pahala.... :)

Mizz Aiza delete icon 7:20 PG

banyaknya bekas minuman..

ini mesti kes konon2 nak guna public phone..tapi mulut dok sedut air..isk..isk

ZazaMyMoon delete icon 8:12 PG

hehehhe gimik ;)

Ummi Kami delete icon 8:17 PG

Ummi datang lagi... :)

Bingka kelapa hendak dihidang,
Makanlah serawa kuahnya pekat;
Sangka siapa tidak memandang,
Allah jua Yang Maha Melihat.

public phone pun boleh jadi tempat melepak...

kalau barang berharga tertinggal di situ seperti dompet dan handphone,pandai pula sapu bersih...sampah kan tidak berguna..

KY Atie delete icon 8:50 PG

tamaknya minum heee, dia orang ingat rumah dia org kut, tak ada tatasusila langsung..

huh , ingatkan awal pagi hari pertama lg dah kena tangkap ponteng puasa..

S.K.A delete icon 10:26 PG

he3..igatkn sapelh kena tgkap td..agak2nya dh xde tong smpah kot kt dunia ni..

ceh, haha.. tajuk buat suspens.. btul tu, buang sampah msti ke dlm tng sampah. klau tk hbis bersepah nnti.

Hahahahah...lawak. siyes, memula igtkan manusia yg kena tangkap.

suri delete icon 11:53 PG

salam malunya kerana tiada etika langsung..

hainom OKje delete icon 12:03 PTG

Hehe sian.... public phone jadi mangsa!
Nasib baru minum pepsi 3 hari sudah!

Raudzah Z delete icon 12:26 PTG

gempak aje ya BM..tulah tengok tajuk, terkejut jugak coz awalnya kena tangkap. puasa tak start lagi..nway..good jokes k..selamat berpuasa..

Ceh!!! bt suspens je..
Public Phone dh jd tong sampah. Masih tiada kesedaran sivik..

ANIM delete icon 2:11 PTG

Kak ingat ada orang dah masuk " van mayat".,,puasa hari pertama ni..
Heee...saspen je tajuk entry

haha..suka dengan tajuk entri ni n pic...mmg kreatif!

hehehe ... tajuk tu x menahan sebenarnyer !

salam Ramadhan Tn. Moga ceria di bulan Ramadhan ini.

hehe ingatkan org xpuasa tu nyorok kt dlm public fon minum air.

salam ramadhan binmuhamad. smg kt mdpt sgl kebaikan dr Ramadhan Kareem kali ni. aamiin :)

Nao Mei delete icon 3:12 PTG

wah mungkin ingat public phone bakul sampah kot...hihi

shark delete icon 3:23 PTG

kfc punya public phone ker..
haha..
kaler merah lak tue..

Ini warga asing punya kerja kot. sambil bergayut sambil minum air.. tp kalau sape2 yg buang dlm tu memang la takde kesedaran sivik. hehe

Itulah masalah orang sekarang. Rajin minum atau makan, malas hendak buang. Tapi, kalau malas, kenapa tak telan je, plastik tukan.

Abi Com delete icon 11:42 PTG

selamat berpuasa je semua. . ,
Salam ramadhan

haha lepas dah bergayut buat2 lupa pulak nak buang sampah....

MaMa Rey delete icon 12:47 PG

ni kes malas cari tong sampah agaknya tu..

Coretan anda amat-amat dihargai. Terima kasih bersama 'Relaks Minda - ilmu dikongsi bersama' - “Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza”

 
Copyright © 2015 Relaks Minda - Ilmu Dikongsi Bersama - All Rights Reserved - About Me - Policy - Disclaimer - Sitemap