Wordless Wednesday #30 - Indahnya Dunia Mu..

kegembiraan dan keceriaan di zaman kanak-kanak
penuh dengan senyuman

kegembiraan dan keceriaan di zaman kanak-kanak
penuh dengan kenakalan

kegembiraan dan keceriaan di zaman kanak-kanak
penuh dengan kegembiraan

kegembiraan dan keceriaan di zaman kanak-kanak
penuh dengan keceriaan

kegembiraan dan keceriaan di zaman kanak-kanak
penuh dengan kegirangan

kegembiraan dan keceriaan di zaman kanak-kanak
penuh dengan keseronokan

kegembiraan dan keceriaan di zaman kanak-kanak
penuh dengan kedamaian

Andailah mampu ku undurkan masa... ingin ku kecapinya kembali...


Admin...

33 comments - "Saat Yang Paling Indah di Zaman Kanak-Kanak - 1"

Teringat zaman kanak-kanak bila tgk gambar2 ni...suker sgt. :)

dunia kanak2 ler pnuh warna warni...x pyah nak pikir apa pun...rasa mudahnya hidup....hahaha...klau la ye boleh diundur2 masa tu...hehe..

Zawiah delete icon 10:25 PG

teringat zaman nakal yang anak buah sekarang pun tak de buat cuma photo basikal mandi tu anak buah kekadang ada buat . layan boring .
thanks beritahu saya pasal feed tu . saya pun x perasan . kekadang tu memang gatal tangan . now dah settle dah masalah feed tu . thanks sbb sudi nak letak blog saya dlm bloglist BM .

JunAina delete icon 10:40 PG

Masa tu tak perlu nak fikir apa2 enjoy ja.

Nazif Hakim delete icon 10:42 PG
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Nazif Hakim delete icon 10:45 PG

dunia kanak-kanak relaks dan tenang jep.=)

jemput melawat dan follow.TQ

http://nazifhakim.blogspot.com/

zaman kanak-kanak , memang best :D

ZazaMyMoon delete icon 11:03 PG

I wish I could turn back the clock.. hurmmm bestnya zaman kanak2 huhu

cuma, zaman kanak-kanak sekarang tak sama dengan zaman kita dulu...

Ibu Amirul delete icon 11:36 PG

seronoknya zaman kanak2.... kalaulah dapat merasainya kembali kan best...

nak jadi macam mereka balik..
jemput join segmen pertama dari saya
http://kisahsidairy.blogspot.com/2013/08/segmen-1st-segmen-singgah-blog-saya-2013.html

zaman kanak2 bunda dulu, selain bermain luar rumah.. main teng2, galah panjang, kondang kondi,panjat pokok, mandi sungai juga dah pandai buat kerja rumah tau..

umo 10 tahun dah pandai mengasuh adik2..goreng ikan, masak nasi, kukur kelapa, cuci baju...berbeza kanak2 zaman sekarang, mungkin 10 tahun leka dengan ipad, handfon, wechat, fb, video game dan seangkatan dengannya...

masa berlalu...zaman berubah, seiring dengan teknologi serba canggih..

yup setuju sgt, even kena marah, kena pukul, menangis & merajuk, tak masuk lagi kisah bergaduh2 manja dgn kawan2 semuanyer sekejap je, esok semua dah back to normal... seronoknyer zaman kanak2 buat KA yang dikatakan sgt nakal & degil waktu kecil2 dulu. Hampir lemas 2 kali lagi ! syukur umur masih pjg hehehe

done cuit2 nuffnag juga yer , TQ

Mieza Jhaa K delete icon 12:31 PTG

Penuh dengan aktiviti2 lasak..haha

Segmen gempak Mieza Jhaa k akan bermula pukul 1 nanti. Jangan lepas peluang.

Nao Mei delete icon 12:39 PTG

hihi...cik akak pon sama juga....
rindu sesangat dengan zaman waktu kecik2..hihi...
walaupun tak seindah orang lain..tapi cik akak tetap rindukan situasi tu..hihi

bila balik kg,seronok mengimbau kenangan masa kanak2..walaupun keadaan dan suasana dah berubah...
zaman mandi sungai,main layang2 tgh sawah,kutip biji getah...semua tu dah takde kat kg skrg..

Kakzakie delete icon 1:57 PTG

Itulah sebabnya kalau kakak suruh anak berhenti bermain nanti abang akan kata "biarlah sampai masa dia akan berhenti". Dunia anak-anak sangat indah dan tak akan berulang.

ps: sekarang kadang sesekali kakak merasai dunia anak-anak tapi masa tidurlah sebab bermimpi kisah dulu-dulu masa kanak-kanak..

crystal delete icon 2:04 PTG

tiba2 rase sebak...

Kathy Rbain delete icon 2:25 PTG

betul tu...zaman kanak2 zaman tanpa memeikirkan masalah...tau makan dan main jer...

Assalammualaikum...BM,

memang benar BM rindu pulak zaman kanak2 yang penuh kegembiraan dan keceriaan..

mselim3

S.K.A delete icon 6:28 PTG

cantiknya gambar =) he3 zaman kanak2 mmg best sgt2..dunia mcm kita yg punya je..rindu nk mndi sungai ramai2 dgn kwan..best igt blik yg dlu2..

Kechek Buzz delete icon 8:33 PTG

memg zaman kanak2 la plg best... x pyah pening pikir pasal duit, blajar, kerje...thu main je.. hehe

cik yaya delete icon 9:01 PTG

Perkara yang paling jauh dengan kita adalah masa lalu..
indahnya zaman kanak-kanak..

Raudzah Z delete icon 9:14 PTG

I love my childhood life, full of love and excitement..kalau boleh pusing, sure nak lagi..

Gambar last sekali tu seperti / hampir sama dgn gambar Liza di rumah mak sedara. Ya Allah, rindunya zmn itu....

Sudah pastilah kanak-kanak diringani dengan zaman permainan. Menuju remaja dan dewasa nikmat kembara kehidupan dirasai. Bagaimanapun, setiap era mempunyai suka dan dukanya sendiri.

Jie Susanos delete icon 9:41 PTG

gmbr dia terbaik la..

assalamualaikum wahhh riang ria betul gambar di atas, teringat zaman kanak-kanak paling seronok

setuju sangat dengan tajuk tu.. masa tu tak payah fikir nak cari duit.. riang ria bersama rakan2.. memang seronok sangat..

Zamani Abe delete icon 11:36 PTG

Assalamualaikum buat blogger semua. Terima kasih untuk sokongan yang telah anda berikan dengan meninggalkan komen di entri Zam sebelum ini. Seperti yang dijanjikan, salah seorang blogger bertuah akan mendapat hadiah misteri dari Zam ;D
Jemput ke ENTRI TERKINI! Senarai Lengkap 110 BLOGGER Yang Berpeluang Mendapat SATU HADIAH MISTERI Dari Zam! untuk menyemak penyertaan anda.
Pemilihan BLOGGER yang BERTUAH akan dibuat dengan menggunakan RANDOM.ORG, dan akan dimaklumkan dari semasa ke semasa. Untuk memudahkan anda mengetahui keputusan terkini, anda boleh memasukkan blog Zam ke dalam bloglist di blog anda :)
Akhir kata, thanks again, bloggers!

Denaihati delete icon 12:55 PG

masa kecik tak fikir lain dah, main, main dan main hari-hari...

hainom OKje delete icon 5:14 PTG

Dah lupalah......macamana zaman kanak kanak okje dedulu.... tp yg pasti, tak semewah kanak kanak sekarang!

Coretan anda amat-amat dihargai. Terima kasih bersama 'Relaks Minda - ilmu dikongsi bersama' - “Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza”

 
Copyright © 2015 Relaks Minda - Ilmu Dikongsi Bersama - All Rights Reserved - About Me - Policy - Disclaimer - Sitemap