Pedoman, Terhangat & Sensasi Di Hari Jumaat
Hari Jumaat 
Assalamualaikum...dan salam sejahtera. Salam Jumaat buat semua umat Islam. Syukur kerana dapat lagi bernafas dan bersama anda. Biasanya dihari Jumaat ini, ramai blogger mengambil peluang menerbitkan entri berkaitan agama sebagai perkongsian ibadah buat pedoman, ingatan dan panduan bersama. Alhamdulillah... Bersama kita memperbaiki diri untuk mempertingkatkan amal dan ilmu semoga kita akan sentiasa berubah kearah yang lebih baik. Semoga hari ini akan lebih baik dari semalam.

Pedoman Di Hari Jumaat

Beberapa orang blogger telah mengambil kesempatan ini dengan menerbitkan perkongsian menarik untuk renungan dan pengetahuan bersama. Semoga ianya dapat memberi manfaat dan berguna untuk kita semua. Perkongsian yang memberi saham akhirat. Nikmatilah diantara yang sempat saya senaraikan :

Terhangat! Mimbar Pencetus Ummah

Tidak kurang juga menerbitkan entri terhangat dari program realiti yang cukup menarik dan tersendiri iaitu Mimbar Pencetus Ummah - Duniaku Dakwahku di Astro Oasis. Malam tadi merupakan malam kemuncak dimana 4 orang peserta bertanding merebut juara pertama rancangan realiti sebagai pendakwah dan peceramah serba boleh ini. Menarik sekali dan tuah nampaknya berpihak kepada PU Ustaz Hafiz. Dr. Redhuan Tee juga hebat!

Gambar dari Blog Baby Comel

Dapatkan berita dan keputusan penuh program ini dengan kisah yang lebih padat dan menarik yang dikupas oleh blogger-blogger ini :

Sensasi Di Hari Jumaat

Hari Jumaat ini juga tidak terlepas dari berita sensasi. Inilah rencah kehidupan apatah lagi ianya berkait dengan insan-insan popular dan terkenal. Begitu juga perkongsian berkait dengan hiburan. Peluang menyebarkan berita sensasi sebagai daya penarik untuk meningkatkan trafik Blog ini tidak boleh dilepaskan. Ini lah antara sensasi dan mengejutkan hari ini...

Gambar dari Blog Cerita Kosongku

Ini adalah hanya sebahagian sahaja yang menarik diterbitkan di hari Jumaat ini. Blog mereka ini semua berada di My Bloglist...(page tab dibawah header). Pelbagai perkongsian lagi yang boleh anda nikmati dari dunia blogger ini...

Hari Jumaat yang mulia ini marilah bersama-sama merebut peluang untuk mempertingkatkan amal kerana ganjaran berganda diberikan sempena penghulu segala hari ini. Berbanyakkan berzikir dan selawat. Lakukan perkara-perkara sunnah...Insyaallah, semoga kita beroleh keberkatan dan dilimpahi rahmat dari Allah SWT. Buat muslimin...inilah hari istimewa, jangan lupa sembahyang Jumaat!

Salam Jumaat dari Relaks Minda...dan selamat bercuti.
Author by Bin Muhammad

27 comments - "Pedoman, Terhangat & Sensasi Di Hari Jumaat"

terima kasih BM kerana menyenaraikan blog mama di situ, perkongsian kecil begitu besar maknanya, sama-sama lah kita menuju ke akhirat dengan penuh bekalan... :) amin...

yana yani delete icon 10:31 PG

hehe...terima kasih untuk info tu =)
salam jumaat BM

banyak perkara berlaku di hari jumaat ni. Nice sharing

Shark Kay delete icon 11:03 PG

bnyak blog yg boleh terjah dari sini,
semuanyer menarik..
thanx BM sudi share link dalam satu entri.

Terima kasih, bagus untuk hari jumaat nie..

lega hati bukak blog BM ni, harini mood kurang baik..tapi harus bersabar dan tabah

Kakzakie delete icon 11:13 PG

Perkongsian yg banyak utk hari ini BM. Ada yg kakak dah baca dan banyak lagi belum kakak jejaki. Apa pun semua jadikan renungan kita bersama. (kakak punya pun ada juga ye - terima kasih).

Moga Jumaat ini memberi keberkatan buat kita semua.

salam jumaat BM.. pelbagai entri bermanfaat yang disajikan..

perkongsian entri yang menarik di hari Jumaat.

hebatnyer..bila agaknya entri kathy boleh tersenarai seperti itu di blog BM..hehehehe..tapi mereka2 yang tersenarai sudah pasti terbaik..

Assalam
Terima kasih ya Tuan BM. Sudi menyenaraikan entri - entri tersebut.

Ini entri berkaitan yang sempat disenaraikan sebelum pukul 10 pagi tadi. Mungkin Kathy terlambat sikit...Insyaallah, sampai ketikanya pasti blog Kathy ada dalam segmen Komen Entri ditopik yg lain pula... Jgn merajuk ye :)

hainom OKje delete icon 4:26 PTG

Blog kita....'Pencetus Zirafah' tak masuk dalam list ke hehe....

Setiap hari ada penghulunya iaitu hari Jumaat dan setiap bulan begitu juga ada penghulunya iaitu bulan Ramadhan. Dari itu bukan bermakn har2 dan bulan2 selainnya tidak bagus...; kita ambil keberkatan dari hari dan bulan yg terpilih untuk manfaat berganda bersama-sama.

Terima kasih BM.

Wah... banyaknya nak kena klik satu-satu. Terima kasih atas perkongsian. Yang baik-baik boleh dibaca dan dihadam.

Nao Mei delete icon 5:20 PTG

hihi...cik akak tak tau nak tulis pa nie uncle..hahaha..

ANIM delete icon 6:54 PTG

Kak anim ada buka setengah link yg BM beri. Jumaat penghulu hari. Semoga jumaat kita beroleh keberkatan . Amin..

TERIMA KASIH ~ terharunya baru nak BW blog BM baca2 nama kita tersenarai,semoga kita sama2 beroleh keberkatan...Amin

Khir Khalid delete icon 9:11 PTG

Subhanallah.. hari jumaat hari yg mulia.. semoga bersama semua beroleh keberkatan Allah swt.. Salam jumaat BM.. :)

Wah, sangat rajin BM buat link begitu. Tahniah! Cara begini senang juga untuk kami terjah.

siti hadijah delete icon 10:28 PTG

sngguh berinformasi blok BM nih..

Raudzah Z delete icon 10:31 PG

Salam sabtu BM...thanks ya promotes my Blog!!!

gua pun dah lama tak update entri keagamaan ni

BUNDA delete icon 8:55 PTG

Assalam...
Bukan apa nak ambil berkat hari jumaat..
Hari2 lain pun tak salah sebenarnya..

hehehe..entri kathy susah menjadi pilihan sebab pengisiannya merapu jer..tringin nak terbitkan entri yang bermanfaat tapi takut tersalah pengisian...so,terbitkan entri2 ringan jer..

Pha Is delete icon 12:30 PTG

eh, entri saya pun ada disitu.. hehe.. thanks..

entri yang best...tahniah semua

Coretan anda amat-amat dihargai. Terima kasih bersama 'Relaks Minda - ilmu dikongsi bersama' - “Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza”

 
Copyright © 2015 Relaks Minda - Ilmu Dikongsi Bersama - All Rights Reserved - About Me - Policy - Disclaimer - Sitemap