Wordless Wednessday #58

Alexa Traffic Rank Relaks Minda


Alexa Traffic Rank

Alexa Traffic Rank

Alexa Traffic Rank


Alexa Traffic Rank


Alexa Traffic Rank

Alexa Traffic Rank

Alexa Traffic Rank

Alexa Traffic Rank

Alexa Traffic Rank

Alexa Traffic Rank

Alexa Traffic Rank

Alexa Traffic Rank




The Global Leader in Analytics


Alexa is the leading provider of free, global web metrics. Search Alexa to discover the most successful sites on the web by keywordcategory, or country. Use our analytics for competitive analysis, benchmarking, market research, or business development. Use Alexa's Pro tools to optimize your company's presence on the web.

Alexa Internet, Inc. is a California-based subsidiary company of Amazon.com which provides commercial web traffic data. Founded as an independent company in 1996, Alexa was acquired by Amazon in 1999. Its toolbar collects data on browsing behavior and transmits it to the Alexa website, where it is stored and analyzed, forming the basis for the company's web traffic reporting. As of 2013, Alexa provides traffic data, global rankings and other information on 30 million websites, and its website is visited by over 8.5 million people monthly.


Author by Bin Muhammad

27 comments - "Alexa Traffic Rank Itu Penting Tapi Bukan Satu Ukuran Mutlak"

Shark Kay delete icon 11:47 PG

tahniah BM,
semakin hebat di rangking malaysia,
gaya penulisan BM memang lain dari yg lain.

ZazaMyMoon delete icon 11:52 PG

bila ramai yang check ranking ni, Kak Jah pun saja2 lah tengok ranking blog Kak Jah..
skali bila tengokkkk.. sedehhhhh hahahahhaa.. blog kecik mcm Kak Jah mmg tak berapa nak dipandang maniss :p

Fiza Rahman delete icon 11:56 PG

Wah...tahniah.

BM, congrats di atas pencapaian, Farah turut berbangga dengan BM...betul nombor bukan ukuran mutlak yang penting kualiti kita sebagai seorang blogger...

Bin Muhammad delete icon 12:04 PTG

Ranking ini bukanlah ukuran yang dapat mentafsir segala2nya dalam dunia berblogging. Blog aCik Jah tetap punya keistimewaan dan dikelas yg tersendiri!

Zawiah delete icon 12:27 PTG

tahniah ! mmg layak dapat . entry pun sentiasa padat dgn ilmiah . saya mmg krg ambil tahu ttg nih ...

MaMa Rey delete icon 12:55 PTG

Tahniah BM..tumpang berbangga dgn BM..

Assalammualaikum...BM,

Benar BM no.. adalah perkara yang subjektif.. harapan mselim3 agar BM terus berkarya ikut gaya BM.. moga BM menjadi blogger yg disukai k..

mselim3

Lama betol saya tak check blog sy tu..entah ke berapa juta.. hmmm..pasrah

gembira dengan kejayaan BM.. tumpang sekaki..hehe

Kakzakie delete icon 1:14 PTG

From Alexa then noticed how great your blog BM - congratulation!
After this lets kakak see how Alexa put kakak's blog ranking hihi... (close my face now).

Ayu azmir delete icon 1:24 PTG

tahniah...

yana yani delete icon 2:28 PTG

saya tak pernah tengok, lagipun ia hanya sekadar angka =)

QZ92 delete icon 3:16 PTG

feeewitt!!

tahniah!

tahniah BM..x pernah check blog sy biarlah rahsia di tangga batu atau kayu ...hehee

tahniah, slm singgah ptg smbl dtg membaca !

Saya memang jauh ketinggalan. Tahniah, BM. Walaupun ramai yang mengatakan nombor bukan ukuran, namun masih ada yang mengejarnya tanpa sedar.

ANIM delete icon 10:43 PTG

oo...makin sikit no tu makin baik ya..heee...(apalah kak anim ni..tu pun tak tau)
BTW..tahniah

alhamdulillah.. tahniah di atas pencapaian yang baik ini BM.. aiza punya ranking malaysia semakin merosot..

Tahniah BM.. berkat usaha & kreativiti anda.. semoga terus berjaya... aamiin.. :)

Kathy R'bain delete icon 12:11 PTG

Tahniah BM.blog ini pasti dapat capai lebih baik lagi.kathy mmg tak mampu bersaing lagi.

Pha Is delete icon 12:54 PTG

tahniah BM.. saya punya masik 4 angka dalam ranking malaysia..

Bahrain delete icon 12:59 PTG

menarik rangking alexa tu. Bukan senang nak dapat rangking macam tu.

baby comel delete icon 9:58 PG

Fuiyooo, hebat makin hebat ranking tu nampaknya. Tqhniah uan BM

tapi tetap hebat kalau rankingnya makin bagus

RDZ Z delete icon 1:05 PTG

Tahniah BM..Biarpun tak penting tapi satu kepuasankan BM..It similarly goes to pageview. Bila sampai 1 juta tu kan happy. Tujuan berblogging sampaikan..Bukan hanya sekadar suka-suka tapi berkongsi ilmu yang ramai orang boleh manfaatkan dan share dengan others. kan itu juga adalah ibadah..Ranking yang baik juga menunjukkan blog kita di posisi yang agk baik untuk berkongsi ilmu. Semoga ianya juga boleh menjadi bekalan kelak..

alahai.. mama tak nak tengok dah alexa ni, banyak no mama.. berjuta lemon tree

Coretan anda amat-amat dihargai. Terima kasih bersama 'Relaks Minda - ilmu dikongsi bersama' - “Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza”

 
Copyright © 2015 Relaks Minda - Ilmu Dikongsi Bersama - All Rights Reserved - About Me - Policy - Disclaimer - Sitemap