Wordless Wednesday #62

Terkenang semasa dulu... 

kenangan masa dulu mengusik jiwa

Hatiku merasa rindu...


p/s: Salam Rabu...Hanya gambar menjadi entri, untuk anda semua bersama bermimpi... :)
Author by Bin Muhammad

30 comments - "Kenangan Mengusik Jiwa..."

Nostalgia sungguh... mengenang zaman2 dulu terutama diwaktu malam, membuat hati bukan sekadar rindu, malah bertambah sayu... Salam Rabu BM.. semoga ceria selalu.. :)

PakMail delete icon 6:55 PG

Selak gambar-gambar lama menggamit kenangan....

Wafi Remli delete icon 7:48 PG

Ni gambar bro BM time kecik ke? Agak-agaknya yang mana satu ek, hehe

akak dulu2 main guna selipar jepun hehe...

kalaulah ada gambar sy terjun parit dulu.. tak pun masa lompat getah setinggi kepala..hoho..bangga!

rindu zaman kanak2 dulu...org skg xmain sgt dah mainan nie...kenangan silam...menitis air mata...

yangbaik delete icon 8:44 PG

weh... main tuju tin ker... bestnya.

Kakzakie delete icon 9:07 PG

Kalau BM nak tahu kakak pun main baling tin ini tau dedulu hihi...
Betul-betul nostalgia.
Mana satu BM? Kurus aje masa itu kan.

ain diyana delete icon 9:08 PG

x pnah main... tp pnah main mainan kampung yg lain.. mmg rinduuu

baling tin...suka main dulu..ehhehe

Assalamualaikum BM..selamat pagi. rindunya nak jadi budak2. bersuka ria dengan sahabat semua... sheila singgah dan menabung nuff sini ~~~

Tak de dalam gambar tu...hehe

Abe Kie delete icon 11:11 PG

andai dapat abe kie undurkan masa pasti abe kie akan menghabiskan saat2 yg ada utk bermain permainan tradisional ini...

banyak permainan yang terlupakan di masa lalu

yana yani delete icon 11:19 PG

saya pun penah main permainan ni dulu
seronok sangat!
balik selipar pun best juga =)

BUNDA delete icon 12:44 PTG

Salam rabu....Nostalgia...:)

#Doa Buat MH370 :(

PakcikLie PCL delete icon 12:45 PTG

main tuju tin ;..erk tuju lagu boleh ?? +Bin Muhammad

Fiza Rahman delete icon 1:05 PTG

Rindu gak dgn permainan ni. Bebudak skang sibuk ngan gadjet jer.

memang kenagan bro.. dulu kalau x de tin susu..pkai tin minyak moto.. sekali kena tuju dgn..kasut selipar...berbekas bdan.. he..he...beza dgn bdak skrg.. duk umah je :P

kenagan mengusik jiwa.. budak zaman sekarang jarang mengikuti permainan outdoor macam ni.. semuanya sibuk bermain game di gadget masing-masing..

Bila tengok gambar ni rindu pulak zaman kanak-kanak..main baling selipar/kasut,rounders,galah panjang,ketingting,lompat getah..

hainom OKje delete icon 4:26 PTG

Tak pernah main baling tin ni, tapi main baling selipar je sebab dulu dulu nak jumpa tin susu amatlah jarang, gamaknya mahei kut susu pekat ni.....

acik idah delete icon 5:12 PTG

Hahaha... masa kecik2 dulu idah jaguh tau main baling tin nie... :D

Nurul delete icon 5:45 PTG

Ni mmg betul nostalgia... teringat zaman kecik2 dulu... anak2 skrg x pernah main ni... :)

hahah..lawakkeder jap...

Rosmiza Ali delete icon 10:02 PTG

Klasik tu..Hehe.. =)

RDZ Z delete icon 10:36 PTG

Ya ke tak ada BM..macam yang tengah tu aje...

anak² sekarang tak kenal lagi permainan macam ni..semua leka dengan indoor game jer..

Memang popular permainan tuju tin ni di kampung saya dulu.

Akif Imtiyaz delete icon 10:41 PTG

Teringat zaman kanak2 ..Hehhee main bola tin ...
Byk lg permainan dulu2 ...cth main laga buah getah...
Budak2 sekarang ader lg ker main laga buah getah..
Dulu bukan saja budak lelaki yg main bdk2 pompuan pon main jugak laga buah getah nie..

Coretan anda amat-amat dihargai. Terima kasih bersama 'Relaks Minda - ilmu dikongsi bersama' - “Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza”

 
Copyright © 2015 Relaks Minda - Ilmu Dikongsi Bersama - All Rights Reserved - About Me - Policy - Disclaimer - Sitemap