Wordless Wdnesday #61

Cassette And Pen - Perfect Match



A new generation will never know the connection between an audio cassette and a pen


p/s: Entri bergambar tanpa catitan berjela di Hari Rabu untuk anda meluahkan bicara... :)
Author by Bin Muhammad

29 comments - "Sweet Old Days Memory"

Assalamualaikum BM, wah sheila tahu ni. kalau kaset tu hang dalam radio, putarkan dan masukkan balik tape dia yang terkeluar guna pen atau pensil. hehehe ~~~

Liza Yati delete icon 4:07 PTG

Slalu buat masa kecik2 dulu. Kadang2 bukan nak putarkn balik ke track mula tapi sengaja nak main.

ingat nostalgia kena marah kaw2 dgn ummi bila saya rosakkan tali kaset lagu kesayangan Ummi!

yana yani delete icon 4:45 PTG

memang sweet memory sangat
jenuh nak pintal balik tali kaset tu pakai pen...hehe

Fiza Rahman delete icon 4:54 PTG

Saya tahu sebab selalu buat ☺☺

Sweet sangat memory tu! pernah selotepkan tape lepas gunting sebab nak betulkan balik tape yang berserabut... haha

betul..betul..teringat kisah lama...nostalgia betul kan..

lucu pulak bila teringat zaman tape dan pen tu...

anajingga delete icon 6:10 PTG

ana baru lepas update tentang nostalgia kaset ni..memang ada hubungannya kaset dgn pen ni..huhu

Pha Is delete icon 6:28 PTG

hahaha.. x dapat nk dipisahkan.. budak2 sekarang bukannya tahu.. hehehe

kenangan lama mengusik jiwa...

Siapa yang ada pengalaman memang menjadi satu kenangan lah..

byk yg lucu ngan tape nie...x pasal2 gadoh ngan kucing pasal tape nie ler...

Wafi Remli delete icon 7:06 PTG

Saya masih tahu! Tapi saya biasa guna jari je...hehe

ZazaMyMoon delete icon 8:56 PTG

Zaman cik jah masih gunakan keset dan pen.
Pen tu senang nak tulis lirik lagu dari radio hahahaha..
Keset plak selalu record lagu2 fav yg keluar kat rancangan pilihan bersama..
Plus kaset jg masa tu sanggup beli sebb minat kat kumpulan feminin hehe

wah.. BM masih menyimpan lagi kaset dan pen ini ya? teringat kembali di zaman itu..

hainom OKje delete icon 9:44 PTG

Hehe....barang lama walaupun antik tp tetap nostalgik ek

Kaset P.Ramli..berlambak dalam kereta bapaku..haha..

PakcikLie PCL delete icon 10:37 PTG

memang selalu sangat buat keja dgn benda2 nih...

Zamani Abe delete icon 11:32 PTG

kena buka dulu penutup, bru dpt buat ;) menggamit memori sungguh

Terbaik BM!!! cara tu paling berguna klu nak jimat bateri walkman hehee.. I like.. :D

MaMa Rey delete icon 12:09 PTG

Masa kecik2 dl sll dgr kaset..bila hang dlm guna pen putar kaset tu..

Guna jari pun boleh kalau tak ada pen..selalu buat..zaman kanak-kanak yang penuh dengan nostalgia...

heheheh...memang selalu buat juga dulu²..asyik rewind jer sampai tali kaset berserabut..hehehe..

dulu2 mmg banyak koleksi, lar ni tak tau duk mana tah letak !

ANIM delete icon 6:20 PTG

haha...teringat kenangan pusing pita kaset yang ditarik panjang oleh 2 abdul...
memang budak la tak kenal le benda ni

Kalau dapat dekat budak-budak memang jahaman. Habis ditarik-tariknya talinya tu.

RDZ Z delete icon 10:32 PTG

rewind guna jari..so yang atas tu tak perfectlah BM..he..he

baby comel delete icon 11:29 PTG

rewind pkai pen. Sungguh perfect

Coretan anda amat-amat dihargai. Terima kasih bersama 'Relaks Minda - ilmu dikongsi bersama' - “Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza”

 
Copyright © 2015 Relaks Minda - Ilmu Dikongsi Bersama - All Rights Reserved - About Me - Policy - Disclaimer - Sitemap