Trend Masa Kini - Jom Selfie!
Aksi Selfie
Assalamualaikum. Salam dihujung minggu. Selfie, satu 'trend' semasa yang kini semakin menjadi kegilaan ramai. Di media sosial tempat perkongsian gambar juga semakin dipenuhi dengan aksi-aksi selfie.

Apa yang menarik dengan selfie ni? Hanya mereka yang berminat boleh memberi jawapannya. Apa yang diketahui, Selfie bukanlah satu perkara baru, cuma kini ianya menjadi semakin popular.

Blogger Suka Selfie?

Anda suka ber'selfie'? Tidak ada salah blogger suka selfie malah, aksi selfie ini juga boleh menjadi sesuatu yang positif dan menarik andai anda bijak dan kreatif mengeksploitasinya. Contoh terbaik adalah Blog Begins At Forty oleh blogger Uncle Gedek

Bagi yang belum mengenali, beliau merupakan satu-satunya blogger di Malaysia yang saya ketahui, menzahirkan blog yang melakukan aksi self potret @ selfie setiap hari sebagai entri. Ya! Setiap hari sejak 26 Mac 2009 sehinggalah kini! tanpa terlepas walaupun sehari!

Blog ini amat menarik. Dengan hanya sebuah gambar selfie diri sendiri dengan pelbagai gaya dan rupa sebagai entri, ianya mampu menceritakan pelbagai aksi dan ragam kehidupan seharian beliau di merata-rata tempat dan lokasi. Dari kehidupan peribadi sehinggalah ke isu-isu semasa.

Kagum dengan disiplin dan komitmen beliau yang membuatkan blog dan personaliti Uncle Gedek cukup unik, pesona tersendiri serta berkarektor untuk menarik perhatian sesiapa sahaja.


Kenali beliau dengan mengunjungi Blog Begins At Forty. Anda lihat sendiri bagaimana menariknya setiap gambar selfie beliau. 

Aksi Selfie di Zoo Relaks Minda

Sekarang ini, binatang di Zoo Relaks Minda pula ingin ber'selfie'. Aksi yang pasti mengundang ceria anda dihujung minggu. Semoga terhibur... :).

Trend Masa Kini - Jom Selfie!

Trend Masa Kini - Jom Selfie!Trend Masa Kini - Jom Selfie!

Trend Masa Kini - Jom Selfie!

Trend Masa Kini - Jom Selfie!

Trend Masa Kini - Jom Selfie!

Trend Masa Kini - Jom Selfie!

A selfie is a type of self-portrait photograph, typically taken with a hand-held digital camera or camera phone. Selfies are often associated with social networking, like Instagram.

They are often casual, are typically taken either with a camera held at arm's length or in a mirror, and typically include either only the photographer or the photographer and as many people as can be in focus, which is more commonly known as a 'an Usie (Us-E)'. - wikipedia

Trend Masa Kini - Jom Selfie!
Baby pun pandai selfie...hehe!

Terima kasih bersama Relaks Minda... :)
Author by Bin Muhammad

46 comments - "Trend Masa Kini - Jom Selfie!"

Dunia Zumal delete icon 11:34 PG

Bro tak selfie ke? Hehe :)

Unknown delete icon 11:45 PG

memang trend ni ;D hee

Bro BM tak akan selfie punya, wajahnya amat mahal untuk ditontonkan secara umum. Betul tak BM? Jangan marah ya, usik-usik hujung minggu je.

blog uncle gedek tu amat unik..wajahnya kadang2 kelakar,kadang2 serius..namun menepati dgn setiap entrinya...

Tanpa Nama delete icon 12:50 PTG

hehehe..dah terjah dan follow blog uncle gedek.memang terbaik dan unik penyampaian entrinya..kelakar pun ada..

Unknown delete icon 12:58 PTG

bila baby pun pandai selfie...

Bahrain delete icon 1:06 PTG

Comel-comel belaka haiwan berselfie. hahaha. Aku jarang berselfie takut orang kata belakang. hahaha

Hehehehe ..suka tgk biler baby pon dah pandai SELFIE ...
Lya pon tak suka sgt selfie2 ni ... suka2 ngan anak2 & hubby jer tak der la masukkan gambar2 kat laman sosial ...

Unknown delete icon 3:02 PTG

baru tahu pasal blog uncle gedek..huhu...

agaknya mcm bm selfie ? cer selfie hihihi

paridah delete icon 3:34 PTG

SELFIE YG NATURAL SELESA DI PANDANG...YANG MENGADA-NGADA TU MELUAT JUGA..

BinMuhammad delete icon 3:50 PTG

Haha! Ya... betul tu! :)

BinMuhammad delete icon 3:52 PTG

Apa kata kita mulakan selfie dari belakang... Nanti barulah orang kata depan2..hehe

BinMuhammad delete icon 3:55 PTG

Dah cuba selfie tapi xmenjadi...xnampak muka, asyik terfokus kat telinga jer... hohoho...

Zawiah delete icon 4:30 PTG

hahahaaa ... suka tgk kuda tu jelirkan lidahnya ...

mselim3 delete icon 4:45 PTG

Assalammualaikum...BM,

datang nak tgk BM selfie tadi... hehehe..

mselim3

Nina Mads delete icon 4:54 PTG

hahaha.. haiwan pun pandai selfie.. ia bukan la satu penyakit tp ia sesuatu yg boleh buat org berselfie ni ceria.

naomei delete icon 6:07 PTG

Isk isk uncle mana boleh selfie eh
Kalau uncle selfie kompen cik akak kalah.
Tak yah uncle nak sibuk2 selfie.
Bio je cik akak seorang je selfie hahaha

szi delete icon 7:23 PTG

tunggu juga kalau-kalau BM nak buat selfie ...
:D

Wafi Remli delete icon 8:27 PTG

Tak naklah terpengaruh Sgt ngan selfie ni...skrg dh terjebak skali

Unknown delete icon 8:28 PTG

ber selfie saja suka2..

Uncle Gedek tu selfie dia serius sgt tapi kalau jumpa dia gelak besar je hahah

BinMuhammad delete icon 8:52 PTG

Kagum kan dgn idea dan kreativiti beliau...

BinMuhammad delete icon 8:55 PTG

Waalaikumsalam mselim,
Nak tengok saya selfie...huhu, minta maaf lah, xdapek nak tunaikan. :)

BinMuhammad delete icon 8:56 PTG

Cik akak jangan risau... Cik akak tetap ditahta! 'Ratu Selfie'... :)

BinMuhammad delete icon 8:57 PTG

Jangan ditunggu... Bak pungguk rindukan bulan nanti... :D

BinMuhammad delete icon 9:00 PTG

Teringin juga nak jumpa dan berkenalan dgn Uncle Gedek ni...
Salah satu blogger unik, kreatif dan punya pesona tersendiri yg ada di Malaysia

Kekadang berselfie juga..suka2 je...

BinMuhammad delete icon 9:02 PTG

Memang kreatif idea dia!

BinMuhammad delete icon 9:12 PTG

Selfie utk koleksi peribadi dan keluarga...itulah yg sebaiknya.

BinMuhammad delete icon 9:13 PTG

Setuju sangat dengan pandangan Akak, :)

BinMuhammad delete icon 10:12 PTG

Terjebak jangan sampai ketagih dah le... :)

ewanthology delete icon 12:16 PG

tgh musim org berselfie skrg ni...

Khir Khalid delete icon 12:54 PG

Yeah!!! selfie.. selfie!!! hahaa... baby tu selfie?? :D

Unknown delete icon 9:34 PG

Ingatkan ada gambar BM selfie. :( haha.

Bunda_nora delete icon 10:59 PG

Bunda jarang berselfii/ memang tak suka, syok sendiri rasanya.....tapi selalu kena candid..kalu cantik takpe jugak..issh! tak suke betoi..

Nurul delete icon 12:04 PTG

Kelakar pun ada bila tgk haiwan2 tu berselfie... hhehe...
Nrl jarang berselfie sejak dulu2 lagi... banyak amik gambar anak2 je... en suami pun sama, kurang selfie2 ni...

hahaha..kalo dulu handphone murah jarang nak selfie.
sekarang ni dah ade yang canggih sikit mula la ketagih nak selfie.

Yana Yani delete icon 2:13 PTG

saya rasakan salah satu sebab adalah kamera atau gadget yang digunakan
makin canggih sekarang, so memang bukan sesuatu yang pelik berselfie
mungkin saya kata gitu sebab saya pun terjebak sama! hehe

comel haiwan berselfie tu =)

ANIM delete icon 4:13 PTG

kak anim pulak malu nak berselfie..
tapi paling suka aksi anjing laut tu..hadiah no,1 kena bg kat dia:-))

Tanpa Nama delete icon 4:15 PTG

trend skang ni, but KA idakalh minat nk berselfie sgt ni hehehe

Unknown delete icon 5:26 PTG

Nurul suka juga selfie tapi tatapan diri sendiri je.. baby tu comehhh sungguh :D

kadang2 malu nak selfie.. takut kena kutuk.. tp sbnrnya itulah trend kannn..
nampaknya Kak Jah x boleh jd diva Selfie gamaknya.. hahahaha

Fiza Rahman delete icon 11:46 PG

Sekali sekala boleh lah selfie, Tapi kalau setiap masa ada jer gambar selfie org pon meluat tengok.

Unknown delete icon 10:14 PTG

Wah dah pandai selfie sekarang ya..rasanya dulu masih tak tahu..he..he..

gomo merah delete icon 12:29 PTG

datang menderma

Hehe :)

Coretan anda amat-amat dihargai. Terima kasih bersama 'Relaks Minda - ilmu dikongsi bersama' - “Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza”

 
Copyright © 2015 Relaks Minda - Ilmu Dikongsi Bersama - All Rights Reserved - About Me - Policy - Disclaimer - Sitemap