Google rich snippets meningkatkan SEO andaAssalamualaikum dan salam sejahtera. Apa itu Rich Snippets? Ramai yang tidak tahu mengenai rich snippets ini rupanya.

Entri Silent Saturday
sebelum ini iaitu 'On Page SEO - Rich Snippet' memberi banyak persoalan buat mereka yang pertama kali dengar perkataan ini. Anda dah semak status rich snippets anda di sini? : Structured Data Testing Tool.

Bagaimana status rich snippets anda? Janganlah risau sangat kalau ada banyak tulisan merah dan error ye... Untuk pengetahuan anda, saya pun bukanlah pakar dan tahu sangat nak terangkan tentang rich snippets ni. Ianya boleh dikatakan penting bagi mereka yang pentingkan On Page SEO anda. 

Anda pentingkan SEO? Maka pentinglah untuk anda ambil berat tentang rich snippet ini, jika tidak...abaikan sahaja. Jika ianya berkait dengan SEO bermakna ianya amat penting untuk meningkatkan SERP entri anda untuk berada di muka hadapan enjin carian Google.

Yang anda perlu fahami jika anda mahukan blog anda menjadi sebuah blog seo.
Sebuah Blog yang pentingkan SEO perlu memahami semua yang diatas. Boleh pitam wey!

Memahami Dan Memasang Rich Snippet

Nak terangkan pun saya kurang mahir, maka lebih baik anda baca penerangan dari Pakar SEO Malaysia ini. Penerangannya mudah dan senang difahami. 

Untuk memahami kepentingan rich snippet dan maksud status ujian rich snippet anda, sila ke link berikut : Uji On Page SEO Dengan Google Rich Snippet

Untuk cara memasang rich snippet diblog anda, sila ke link berikut : Tutorial Pasang Rich Snippet Untuk Blogger

Untuk belajar teknik dan ilmu dengan mudah, berkesan dan senang difahami, dapatkan Kitab Teknik SEO Merah Jambu

Rasanya dari dua artikel diatas cukup mudah untuk anda mengenali, memahami apa itu rich snippet dan cara memasangnya. Jika anda mahukan maklumat lebih lanjut, sila ke link berikut : About Rich Snippets And Structured Data

Selamat belajar dan semoga berjaya! Terima kasih bersama Relaks Minda.


Ditulis oleh :
________________________________________________________________________________

21 comments - "Apa Itu Rich Snippets?"

tengah belajar benda macam nie semua..

Entahlah, kadang-kadang fikirkan penting juga SEO ni.

nak kena belajar jugak nie...SEO nie kurang sikit fahamnya..

paridah delete icon 11:09 PG

MASIH BELAJAR TAPI X JUGA FAHAM2...HEH..HEH..

Jie Susanos delete icon 11:19 PG

fuh..byknya ilmu seo ni..pening2

Wafa Cw delete icon 11:34 PG

rasa-rasanya SEO ni memang penting... tapi agak susah nak faham...

Terima kasih BM..lum explore istilah2 begini..

tqvm BM..kathy adalah salah seorang yang tidak tahu itu..hehehehe..

header baru..bayi baru lahir dah dewasa....terbaik..

Yumida Huda delete icon 2:05 PTG

ada header baru. pewit.
thanks atas penerangannya. baru tahu sikit2. nak explore rich snippet

dah kurang dah fokus kat seo skg ni..haha
template baru dah ni.

Adoi peningnya.... lol

Bahrain delete icon 9:24 PTG

Nak main SEO kena tahu semua ni. Tak susah mana. INSYA ALLAH.

Oh..bagus juga ada ynag sudi terangkan...

erm, pening sikit, takpe belajar pelan-pelan..

Ohh berkaitan dengan SEO rupanya..tapi banyak kena tahu juga ni..

walla info menarik ni BM tq share bersama yer

Fiza Rahman delete icon 5:35 PTG

Banyak nak kena belajar selok belok blogging nih.

Boleh belajar ni.. kena belajar... cuma bab2 mcm ni otak saya mmg lmbat loding lah BM. Kena layan je berblogging tp sambil2 tu capture sikit2 apa yg otak ni boleh terima.. kalau tak dia hang nnti lagi susah hahaa.. Thanks sharing BM..
p/s: dah nampak muka bertambah mesralah BM.. :D

SEO ni nampak sangat ada kepentingannya....tapi untuk memahaminya agak pening...

yana yani delete icon 12:37 PTG

saya try tengok ada banyak error...hehe
nak kena belajar lagi ni

p/s-saya baru perasaan header tu muka BM =)

Coretan anda amat-amat dihargai. Terima kasih bersama 'Relaks Minda - ilmu dikongsi bersama' - “Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza”

 
Copyright © 2015 Relaks Minda - Ilmu Dikongsi Bersama - All Rights Reserved - About Me - Policy - Disclaimer - Sitemap