Silent Saturday #5

On Page Structured Data (rich snippets) - by Google Webmaster Tool

'Google Structured Data Testing Tool' oleh www.google.com/webmasters/tools/richsnippets digunakan untuk melihat rich snippet entri relakssminda.blogspot.com/2014/05/wajah-baru-blog-relaks-minda/html.  Jika tiada error keluar ianya bermakna page anda kini sudah on page seo untuk rich snippets.
Tiada Error bermakna rich snippets on page adalah OK
Untuk check page anda sila ke link berikut : Structured Data Testing Tool


p/s: Salam dihujung minggu... :)

Ditulis oleh :
________________________________________________________________________________

25 comments - "On Page Seo - Rich Snippet"

Nao Mei delete icon 10:57 PG

Cik akak pun nak semak gak lah
Tak tahu apa benda ini uncle hihi

Wafi Remli delete icon 10:58 PG

Tak faham sangat, tapi tak jumpa error

ZazaMyMoon delete icon 10:58 PG

ini bermakna RileksMinda terbaek :)

ZazaMyMoon delete icon 11:00 PG

cik jah punya banyak merah2 ERROR.. =(

Wafa Cw delete icon 11:18 PG

so far tak pandai sangat bab ni tapi alhamdulillah error tak ada lagi... mungkin sebab baru lagi kut

Great sharing BM! Salam ujung minggu :-)

Nanti zumal pun nak check juga la :)

Nak tanya, kenapa bila CN search certain keyword, bila keluar adalah link untuk google+ CN, bukannya link direct blog CN? runsing gak ni..

ok nak pergi semak... thanks BM for sharing...

Kathy R'bain delete icon 12:39 PTG

banyaknyer kathy punya error..nak buat apa lepas tu BM?

Zawiah delete icon 1:47 PTG

apa kepentingan aka fungsinya . nak sek gak ...

Yumida Huda delete icon 5:40 PTG

rich snippet ni kegunaan dia apa BM?

Netterku delete icon 6:55 PTG

rich snippet.
Sepertinya memang sangat mempengaruhi peringkat di google. Alasan yang bisa saya berikan adalah karena Google+ adalah milik google sendiri.

kita pun tak tau kegunaannya untuk apa..hehe

Fizi Zaidi delete icon 9:44 PTG

hoyo,..baru hari nie dapt online..dah lain blog bro...putih melepak...x der dh hijau kan..huhu tahniah bro BM...melangkah kearah kejayaan...:)

Assalammualaikum... BM,

seo on page nie.. setting kalau betul.. google sayang kat blog nie.... blog mselim3 dah setting gak 'rich snippet'.. boleh keluar muka BM ..kan.

mselim3



Banyaknya ilmu tentang blogging yang perlu dipelajari ni.

Apa penting rich snippest ni?

ok... ini ke dier.. nanti2 leh cuba semak juga TQ

Fiza Rahman delete icon 5:34 PTG

Good info. Nak semak jap ☺

Pha Is delete icon 9:13 PTG

blurr kejap tengok banyak detail2 tu.. hehe

Menarik ni.. tp utk apa ye..?

Nurul delete icon 12:13 PTG

X paham benda ni... banyak error je...

Bunda lagi lah tak faham....

wah! BM dah mula keluar...BM dah ada rumah baru...
ok2...nice.. :)

yana yani delete icon 12:34 PTG

apa kebenda Rich Snippet tu?
first time dengarnya

Coretan anda amat-amat dihargai. Terima kasih bersama 'Relaks Minda - ilmu dikongsi bersama' - “Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza”

 
Copyright © 2015 Relaks Minda - Ilmu Dikongsi Bersama - All Rights Reserved - About Me - Policy - Disclaimer - Sitemap