بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Wordless Wednesday #80
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Nikmati pemandangan indah kehijauan alam semulajadi di Relaks Minda. Warna hijau itu sungguh tenang, nyaman dan menyegarkan menjadi lambang warna alam. Terapi terbaik untuk mata, hati dan minda.

Salah seorang Pakar Psikologi Ardatsham, mengatakan "Sesungguhnya pengaruh warna terhadap manusia sangat besar, dan saya pernah melakukan sejumlah penelitian dan menjelaskan bahawa warna berpengaruh terhadap kejiwaan dan semangat serta vitaliti kita, merasa panas, atau dingin, atau nyaman, atau bahagia, bahkan mampu berpengaruh terhadap keperibadian seseorang dan berpengaruh terhadap Sikap Individu di dalam kehidupan. Dan warna mampu menjadi sebab relung/lubuk jiwa yang dalam terpengaruh dengannya."

Para pakar tersebut juga mengatakan bahawa warna yang mampu membangkitkan kebahagiaan, perasaan gembira & bersemangat hidup (strong desire & live life with full of spirit) adalah warna HIJAU.

Menikmati Pemandangan Indah Kehijauan Alam semulajadi dapat merehatkan mata dan menenangkan minda. Mengagumi keindahan ciptaan yang Maha Esa dan mensyukuri nikmat yang di beri.
Keindahan kehijauan alam 1 

pemandangan indah  kehijauan alam semulajadi
Keindahan kehijauan alam 2

pemandangan indah  kehijauan alam semulajadi
Keindahan kehijauan alam 3

pemandangan indah  kehijauan alam semulajadi
Keindahan kehijauan alam 4

pemandangan indah  kehijauan alam semulajadi
Keindahan kehijauan alam 5

pemandangan indah  kehijauan alam semulajadi
Keindahan kehijauan alam 6

Keindahan Kehijauan Alam Semulajadi
Keindahan kehijauan alam 7

pemandangan indah  kehijauan alam semulajadi
Keindahan kehijauan alam 8

pemandangan indah  kehijauan alam semulajadi
Keindahan kehijauan alam 9

pemandangan indah  kehijauan alam semulajadi
Keindahan kehijauan alam 10

pemandangan indah  kehijauan alam semulajadi
Keindahan kehijauan alam 11

pemandangan indah  kehijauan alam semulajadi
Keindahan kehijauan alam 12

pemandangan indah  kehijauan alam semulajadi
Keindahan kehijauan alam 13

pemandangan indah  kehijauan alam semulajadi
Keindahan kehijauan alam 14

Hari Rabu : Entri bergambar tanpa bicara, hanya mata yang menikmati... 'pemandangan indah kehijauan alam'. Andai hati berkata-kata, ungkapkan ia diruang komen... Terima kasih bersama Relaks Minda.

Ditulis oleh :

39 comments - "Nikmati Pemandangan Indah Kehijauan Alam"

Bahrain delete icon 2:50 PG

Tenang bila melihat alam semula jadi yang berwarna hijau. Baik untuk penglihatan.

Cantiknya pemandangan ciptaan Allah..

Assalammualaikum... BM,

Indah sungguh santapan mata buat penenang jiwa..
jiwa gunda gelana menjadi ceria gembira sentiasa..
sentiasa support relakssminda...

mselim3

RDZ Z delete icon 8:29 PG

Salam Rabu BM..Cantiknya gambar yang last tu..memang hijau...

salam pagi rabu..singgah untuk melihat kehijaun di sini..

Kakzakie delete icon 9:12 PG

Hijau yg sangat mendamaikan...
Kalaulah kakak ada taman macam salah satu darinya alangkah bahagianya BM...
(mulalah kakak berangan dik hihi....)

paridah delete icon 9:45 PG

alam hijau yg menenangkan jiwa

yana yani delete icon 10:05 PG

saya suka hijau!
hijau tu cam aman aje pandang kan
hilang stress

Subhanallah..cantik!

BM, saya pun tak jemu-jemu rasanya dengan alam semulajadi..cantik sangat

mai has delete icon 11:00 PG

subhanaaAllah cantik!sebab tu saya suka pergi taman tasik taiping.sgt hijau mcm dlm gambar.

Saya suka HIJAU ............cantik betul semua gambar2 kat ats ...sedap mata memandang , mata jadi terang jer bila pandang..

Fiza Rahman delete icon 4:41 PTG

Sejuk mata memandang.

acik idah delete icon 4:44 PTG

subhanallah... cantiknya... hijau itu mendamaikan... :)

Khir Khalid delete icon 8:10 PTG

Dari mata turun ke hati, indah maya anugerah illahi... subhanallah...

Hafizul delete icon 3:02 PTG

Huhu..rasa macam nak masuk jer dalam gambar ni...

jaket kulit delete icon 4:52 PTG

salam hangat dari lami ijin informasinya gan, dari kami pengrajin jaket kulit

sejuk mata memandang....

senang bisa berkunjung ke blog anda gan
keren dan bermanfaat sekali info nya
terimakasih, sukses terus

keren sekali, serasa sejuk lihat pemandangan-pemandangan yang hijau

mantap gan info nya
menambah wawasan
terimakasih atas info nya

subhanalloh indah banget

zhikri delete icon 3:34 PTG

indah sekali pemandangannya,,
jadi pengen kesana

pepohonan yang sangat bagus

obat jamkho delete icon 11:00 PG

sedaaap di pandang

Struggle that you do today is the single way to build a better future

Indahnyaaaaa ... seger gitu di mata

Subhanallah ... indahnya indah fresh deh ni soca

Muantappp banget artikelnya maskasih dan saya tunggu artikel terbaru selanjutnya.

Do your best at every opportunity that we have

Work hard to be good, and work harder to be the best

website anda memang yang terbaik
sukses terus .. terimakasih sudah menyempatkan memberi kami informasi terbarunya

thanks infonya menarik dan bermanfaat
indah sekali artikelnya
share terus info menarik lainya

terimakasih atas informasinya
nambah wawasan banget di tunggu informasi selanjutnya

selamat beraktifitas ,, lancar ya

di tunggu informasi terbarunya lainya dari situs ini

Berita yang anda sajikan sangat bermanfaat..semoga berita lainya juga
anda bisa berbagi..sukses
salam kenal..selamat menjalankan aktiftas

selamat beraktifitas

Coretan anda amat-amat dihargai. Terima kasih bersama 'Relaks Minda - ilmu dikongsi bersama' - “Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza”

 
Copyright © 2015 Relaks Minda - Ilmu Dikongsi Bersama - All Rights Reserved - About Me - Policy - Disclaimer - Sitemap