بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Wordless Wednesday #82
Blog anda adalah hak anda... gunalah ikut cara anda.

Blog Anda, Hak Anda, Cara Anda

Blog... adalah salah satu media sosial tetapi tidak semua media sosial itu sama dan setiap satu darinya ada perbezaan, keistimewaan, kekurangan dan kelebihannya. Blog anda, hak anda maka gunakanlah mengikut cara anda dengan sebaiknya tetapi ada masanya renungkanlah seketika... Kenapa tidak digunakan kelebihan yang ada dan adakah blog media sosial yang tepat untuk anda?


Terima kasih bersama Relaks Minda

 جَزَاكُمُ اللهُ خَيْرًا كَثِيْرًا وَجَزَاكُمُ اللهُ اَحْسَنَ الْجَزَاء
Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza’
“Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”

Ditulis oleh :
_______________________________________________________________________________

34 comments - "Blog Anda, Hak Anda, Cara Anda"

yana yani delete icon 12:32 PTG

hehe...setuju sangat tu
saya tak reti buat wordless, memang berjela juga jadinya =)

mama ka0ri delete icon 12:46 PTG

salam BM...lama tak menyinggah sini..selalu bw guna henset..hari ni bw guna laptop..kalau bw guna henset tak tahu kenapa takleh nak komen..kalau guna laptop confirm2 dah boleh komen..huhu..

Walaupun hak kiter tp kene guna sebaik nyer...jgn duk mengata me maki or mengutuk org dlm blog...kan?

Ye ke Mama Kaori... blog ini atau blog2 lain juga? Belum pernah pula dapat rungutan... Kalau sesiapa yg lain ada masalah, silalah beritahu ye...mungkin ada problem pada template, bolehlah diperbetulkan...

Ada blogger pos artikel sebijik mcm pos di timeline fb. Mgkn bg sebahagian org/blogger, fb lebih sesuai?

Jemput melawat ke blog sy yerr...
http://fuzainisimplelife.blogspot.com/2014/09/wordless-wednesday-need-help.html#more

ANIM delete icon 2:35 PTG

correct..correct..correct..
tapi kak anim ni takleh gak wat WW...mesti ada words gak:

Setuju...Gunakan sebaiknya utk manfaat dan kebaikan bersama

Seorang yang minat menulis spt Yana... tiada istilah 'wordless', hehe

Itulah yang saya maksudkan... Jgn ada yg terasa, blog anda, hak anda, cara anda... :)

Hafizul delete icon 3:25 PTG

Huhu..saya seronok bila ada wordless..tp buat time free aje..time sibuk memang tak buat...karang artikel lagi baik..hehe

lynndamya delete icon 3:47 PTG

Salam, haha aku mmg xboleh nak buat Wordless Wednesday tu, confirm jari nak menaip jugak utk terangkan something yg berkenaan..hahaha..sbb tu lah aku buat blog kot~ :D nak menceritakan pengalaman dan sampaikan benda2 yg menarik, menarik lah sangat~ haha :p

Maria Firdz delete icon 3:49 PTG
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Maria Firdz delete icon 3:50 PTG

Betul tu.. Tapi ianya tetap dinilai oleh Allah.. Jadi smpaikanlah yg bermnafaat...

originality dalam penulisan blog memang sukar untuk kita jumpa..kena rajin membaca dan beri buah fikiran sendiri, barulah rasa itu blog kita sendiri..;) kalau idak wordless memanjang..kalau CM,wordless mean no update lah..ehhe..

Yumida Huda delete icon 5:44 PTG

hihi...adakalanya yumida jadi cenggitu gak BM
bila mood mengolah entry ke laut
last2 tempek gambar yg ada ayat, tapi ayat yg bagi motivasi la
tapi tajuk atas tu suka sgt bacanya..
ada mesej tuuu

Kadang x sempat taip...itu yg jdi ww...:)

Khir Khalid delete icon 6:29 PTG

Betul tu BM.. dulu2 tak berapa tahu, seronok update ww ni. Tapi skrng rasa rugi pulak buat entri2 bisu ni. Terfikir juga klu ada masa, entri ww yg lama2 tu nak olah balik jadi artikel penuh hehee. Salam ceria hari Rabu BM.. :)

hak menulis hak blogger..huhu..tapi kena jaga batasannya juga

titan delete icon 8:52 PTG

entahlah..gua memang kurang gemar bab wordless wednesday ke apaa nih..

tak tahu kenapa. haha

walaupun hak kita,milik kita sepenuhnya...kita tetap terikat dgn berbagai etika..baik dari segi penulisan,adab dan undang2 negara...ingatlah ketika menulis..ALLAH dihadapan kita,malakat dikiri dan kanan mencatat apa yg ditulis...

kekadang terfikir juga tentang hak pembaca pula..mereka nak sesuatu yang bermanfaat..macam entri dalam blog BM

Blog kita adalah diri kita. So pandai-pandailah jaga diri ya....Salam pagi khamis BM..

mama berblog ada pasang surutnya, tapi ye lah kan, blog kita, kita yang mencorakkannya..

blog kita memang hak kita..terbaik..

Betul BM, blog kita hak kita..tapi kena nilai juga apa yang ditulis tu kan...

Betul juga kan..tak kan tiap2 hari entri WW.. lebih baik update di FB..

paridah delete icon 11:19 PG

xreti nak wordless ni...wordless n xder langsung masa bercuti update blog heh...heh...

Assalammualaikum... BM,

susah mselim3 nak buat entry 'tanpa kata2' nie... sebab dah biasa berkata2... heheh

mselim3

acik idah delete icon 9:41 PTG

Hahaha... setuju 1001%.... baik share gambar kat fb jerk kan... :D

Pha Is delete icon 2:14 PG

stuju.. lain laman sosial lain cara penggunaannya.. berblog cara berblog, fb cara fb, twitter, dan sebagainya.. cntoh kalau update fb cara update twitter, nnti penuh timeline dengan status fb dia je.. kalau entri blog macam update status fb, macam tak gunakan fungsi blog secara menyeluruh..

Kathy R'bain delete icon 10:42 PTG

hmm...kathy akan update blog jika ada idea. selalu nya entri memang segar bugar sebab tu kalau xda idea kathy tak akan update..

Bunda pun sama ...kalu guna henset susah nak komen.... ingat kan bunda yang silap atau tak pandai tang mana2...sebab tu bunda tak merungut...rupanya ada juga yang lain yang sama...

Bunda mmg bw guna henset jer...kalu buat entri baru guna pc...jarang bukak pc yang banyak poblem tu....apa lagi time internet slow...

Setuju =)

Coretan anda amat-amat dihargai. Terima kasih bersama 'Relaks Minda - ilmu dikongsi bersama' - “Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza”

 
Copyright © 2015 Relaks Minda - Ilmu Dikongsi Bersama - All Rights Reserved - About Me - Policy - Disclaimer - Sitemap