بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Wordless Wednesday #85
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Anda ingin tahu tahap kelajuan talian internet TM Streamyx anda... Berikut adalah cara mudah untuk menguji atau mengukur tahap kelajuan download and upload talian internet TM Streamyx anda. 

Tahap Kelajuan Talian Internet - TM Streamyx
TM Streamyx

1. Layari website TM Speedometer di SINI
2. Klik "Start Speed Test" button

Tahap Kelajuan Talian Internet - TM Streamyx

This throughput test will transfer data between your computer and the selected server(s). Please do not use your connection while the test is in progress. The test may take a few moments. Your screen will refresh when the test is completed. Data will be sent to your computer through your internet connection to test the speed. Our speedometer also uploads the proxy data to our server as part of the speed measurement. This allows us to measure the upload and download speeds and provide absolute measurements of your Internet speed. If you have any trouble using our service, kindly contact our Customer Interaction Centre at 100 or e-mail to help@tm.com.my.

p/s: The speedometer is valid for Streamyx and Business Broadband users only

  • Untuk perkhidmatan selain dari TM Streamyx, anda boleh ke Website berikut : TestMy.net
  • Untuk Pengguna P1 boleh test di : speed.p1.com.my


Terima kasih bersama Relaks Minda

 جَزَاكُمُ اللهُ خَيْرًا كَثِيْرًا وَجَزَاكُمُ اللهُ اَحْسَنَ الْجَزَاء
Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza’
“Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”

Ditulis oleh :

11 comments - "Tahap Kelajuan Talian Internet - TM Streamyx"

paridah delete icon 10:40 PG

assalam...kalau nk tahu kena cek ya...biasanya kalau area bandar ni sederhana saja xlaju sangat tapi xmenyusahkan nk berinternet...

boleh la blik ni nak try :)

Pernah telekom kantoi GAP talian streamyx seorang sahabat, memang penipu sebenarnya telekom ni..

yana yani delete icon 5:42 PTG

tak guna tm
tapi start sakit hati dah ngan maxis home wireless

ANIM delete icon 8:35 PTG

kat SP ni kak anim guna Unifi. kat Ipoh, streamyx. tq...nanti leh cuba

Bunda dah tak pakai tm...

Vee Sandi delete icon 6:30 PTG

try p1 punya ... selama ni x cuba pun .

hainom OKje delete icon 10:57 PG

Salam Jumaat BM.....
ohhhh gitu eh nak testnya...... Tapi sejak kebelakangan ni perasan gak agak lambatlah hypp ni...bukan hippo yeh hehe

Khir Khalid delete icon 3:35 PTG

Bagus info ni. sekurang2nya kita tahu tahap kelajuan yg kita ada. T kasih atas perkongsian BM.

Hmm nak naikkan speed la mcm ni ... skang guna streamyx 4g.

Kathy R'bain delete icon 10:27 PTG

guna P1.. :)

Coretan anda amat-amat dihargai. Terima kasih bersama 'Relaks Minda - ilmu dikongsi bersama' - “Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza”

 
Copyright © 2015 Relaks Minda - Ilmu Dikongsi Bersama - All Rights Reserved - About Me - Policy - Disclaimer - Sitemap