بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Guna WhatsApp di Komputer (PC)/ Labtop: Anda pengguna media sosial WhatsApp? Ada berita baik untuk anda di mana kini Aplikasi WhatsApp boleh digunakan melalui komputer desktop/ labtop anda! Aplikasi ini dikenali sebagai WhatsApp Web tetapi hanya boleh digunakan melalui Browser Google Chrome.

Aplikasi WhatsApp Web

Nah! Kini anda boleh berkomunikasi sesama rakan anda dengan lebih selesa di skin yang lebih besar! Ianya memaparkan paparan yang serupa seperti di smartphone anda dan boleh melihat semua gambar dan video dengan lebih jelas. Nak simpan pun mudah tanpa perlu memenuhkan memory card/ smartphone anda.

Aplikasi WhatsApp Web ini memerlukan sambungan tetap pada telefon pintar anda untuk berfungsi. Jika telefon anda terputus talian, WhatsApp Web akan tetap memaparkan segala yang telah di download sebelum itu. Senang kata, segala fungsinya sama seperti aplikasi di telefon pintar.

Paparan Aplikasi WhatsApp Web


Cara Guna Aplikasi WhatsApp Web

Bagaimana cara untuk ada menggunakan Aplikasi WhatsApp Web ini? Mudah sahaja, hanya ikut panduan berikut:

Buka Google Chrome anda dan pergi ke website :  https://web.whatsapp.com. Anda akan lihat QR code. Scan code tersebut dan anda dah boleh gunakan Aplikasi WhatsApp Web ini. Mudah bukan...

Log in - Aplikasi WhatsApp Web

Untuk lebih jelas, sila ke halaman berikut : Use WhatsApp Web

WhatsApp Web Guidelines 
Connect your web browser to your WhatsApp client, simply open https://web.whatsapp.com in your Google Chrome browser. You will see a QR code --- scan the code inside of WhatsApp, and you're ready to go.

You have now paired WhatsApp on your phone with the WhatsApp web client. Your phone needs to stay connected to the internet for our web client to work, and please make sure to install the latest version of WhatsApp on your phone. 
In terms of availability, it currently works on Android, Windows Phone, Blackberry, BlackBerry 10 and Nokia S60. Sorry... no web solution at this time for iOS users because of limitations of the platform

Selamat mencuba dan ceritakan pengalaman anda menggunakan Aplikasi WhatsApp Web ini...

Sumber :WhatsApp, Android


Terima kasih bersama Relaks Minda

 جَزَاكُمُ اللهُ خَيْرًا كَثِيْرًا وَجَزَاكُمُ اللهُ اَحْسَنَ الْجَزَاء
Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza’
“Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”

Ditulis oleh :

27 comments - "Guna WhatsApp Hanya Melalui Komputer Anda!"

teknologi semakin pantas... nampaknya tidak bergerak dari PC lah mcm nie..

paridah delete icon 12:36 PTG

KAK ADA JUGA WHATSUP DI LAPTOP TAPI XDIPEDULIKAN PUN...MENYESAL PULA XGUNA...NANTI NK CEK BALIK...TQ BM.

wah..best la macam ni,selalu guna telegram je kat desktop..ada wassap lagi best,,

Kakzakie delete icon 1:03 PTG

Kakak belum pernah mancuba lagi WA di PC.
Tapi betul juga kalau dpt msg yg panajng berjela membacanya melalui skrin PC mesti lebih selesa.

hebat kan? makin canggih gitu.tak ada juga risiko bateri low kat hp lagi..hehehe..

Khir Khalid delete icon 2:08 PTG

Menarik.. baru saya tahu ni. Thanks sharing info BM.. :)

reezluv delete icon 3:43 PTG

makin buat orang leka je..kang nak ngadap Whatsapp je la kejenya

Dunia Zumal delete icon 3:56 PTG

Zumal nak install gak la ^-^

Nao Mei delete icon 8:00 PTG

Adeh..lama tak guna wasap nie..hihi .
Cik akak cuma aktif kat wechat je...kiki..

Wahh ketinggalan betol sy ni..baru tahu ni.. Ada jgk fungsinya ni untuk business

Ain Ridzuan delete icon 11:36 PTG

Dah install... baru je jap tadi.. memang pantas..

lebih senang la lepas nie..tak payah nak pegang telefon je

senang dah..

tak nak la download...

hahaha sebelum ni orang cakap senang pakai hp jer boleh bawak ke sana kemari... skrg berbalik pulak dah pakai komputer lebih senang dari hp sebab pakai 10 jari... lagi laju... teknologi berbalik balik tu biasa...

semalam jugak dapat mende ni dalam hp tapi dah habis belek belek takleh nak buat jugak... agaknya kalau mac dia takleh kot... untuk window je gaknya

baru tahu..

nak guna whatsapp web kena update dulu whatsapp dlm fon. kalau tak, whatsapp web tu tak ada kat menu

canggih sekarang nie.. guna hp jelah...susah nak guna kat web

Lagi laju la taip lepas ni. Pakai handset, nak taip lambat dengan typo errornya lagi. Hehe

Nurul Huda delete icon 1:40 PTG

Whatsapp dengan mobil masih menjadi pilihan sebab mudah dibawa kemana-mana, namun ini peluang bagi yang selalu mengadap PC.

saya x de WA . tak selesa rasanya klu setiap masa diganggu ...

Betul betul terbaik WA skg :)

AZENI AHMAD delete icon 4:01 PTG

Tapi untuk pengguna android sahaja kan?
Ipong tak boleh kan.

Menarik ni. Tak payah lagi nak risau cas smartphone low bat.. Nak copy ye BM..:)

Ambe baru tahu akan maklumat ini.
Bagusnya kemudahan yang ada sekarang. Cuma kena bijak gunakannya saja.

Fiza Rahman delete icon 4:01 PTG

Owh...baru tau ☺

tq...

Coretan anda amat-amat dihargai. Terima kasih bersama 'Relaks Minda - ilmu dikongsi bersama' - “Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza”

 
Copyright © 2015 Relaks Minda - Ilmu Dikongsi Bersama - All Rights Reserved - About Me - Policy - Disclaimer - Sitemap