Assalamualaikum...

Terima kasih sekali lagi kepada anda yang menyertai Segmen Khas di Relaks Minda baru-baru ini. Segmen khas pencarian "Bloglist Sahabat" yang akan melayakkan URL blog anda terpapar di sidebar blog ini.


Entri Khas ini pula adalah entri bersiri bagi JIN menunaikan permintaan anda. Maklumlah...setelah di 'summary'...  Ada lebih 40 permintaan! JIN pun demam melihatnya... Tapi tak pe, dalam demam-demam pun JIN cuba juga menunaikannya, sedikit demi sedikit ye... Jin kata, "Wahai manusia! Bukankah sabar itu separuh dari iman...Sabar la!" Ha!...takut aku kalau JIN ni marah..

Jadi, tak perlu cerita banyak...kena bersabo. Berikut adalah senarai pertama 10 permintaan yang di tunaikan :

Permintaan anda dan jawapan JIN 


1. Minta follower Relaks Minda jadi follower anda - Liza Yati, Zana Fahmi, Kakzakie
JIN - "Usaha la sendiri! Folower pun mau cilok sama Relak Minda! Tak Boleh!"
BM - Mood Jin tengah tak baik tu...jangan marah ye. Anda tengoklah follower saya tu, 300 pun tak sampai lagi. Orang lain beribu-ribu. Saya sayang semua follower saya...Biar sikit tapi mereka sangat setia bersama. Lagi sikit lagi bagus! Peluang untuk saya menjengah blog mereka sangat tinggi. Saya hanya mampu menyeru agar follower kesayangan saya terjah-terjahlah ke blog mereka ini. Mereka semuanya sangat baik dan peramah. Punyai Blog yang menarik. Tak rugi jika anda menjadi follower mereka. Ingat...follower bukan segala-galanya dalam menentukan kejayaan dan populariti blog.

2. Mahu lihat wajah BM - Liza Yati, Ummi Kami, Asyifa, Kak Nah, Bunda, Mialiana
JIN - "Ini orang bukan hensem pun...baik jangan tengok, nanti boleh pitam! Mau tengok juga...Ok! Tapi jangan menyesal ya! BM! Kasi tunjuk sekarang!"
BM - Buat anda...Sila ke entri INI. Saya dah tunjukkan wajah sebenar....Tapi sebelum tu, siap2kanlah apa yan patut sebelum anda pitam ye...

3. Mahu tersenarai dalam bloglist - Aisya, Adhie, PCL, Yumida, Tetamu Istimewa, Mizz Aiza, Ummiarissa, Kakzakie, Cik Matahari, Baby Comel, Kisah Si Diary.
JIN - "Lain kali minta la susah-susah skit! OK...anda semua tersenarai dalam bloglist! Sudah puas hati!"
BM - Erk! Bior betul jin nie!

4. Mahu BM terus ber 'belog' dan berkongsi ilmu - Acik, Hijau Zamrud, Adhie, Raudzah, Cik Tom, Jie Susanos, Mama Norhasniza, Amanina, Mialiana, Kakzakie, Liza Yati, Maiza
JIN - "Ini orang tak mati punya...dia punya kerja blogging aje mulai sekarang!"
BM - Patut2 lah jin...Aku ni manusia, bukan jin...Sampai masanya manalah tahu, sakit ke, meninggal ke, ada masalah ke dan sebagainya. Selagi ada masa, daya, idea dan diizinkan...Insyaalllah akan tetap blogging. Doakan yang terbaik ye. (Jin pun demam...ape da!)

5. Mahukan jalinan ikatan dan ukhwah - Aisya, Cik Tom, Kak Nah, Jie Susanos, Mieza JK
JIN - "Mana boleh sama laki2...pompuan buleh!"
BM - Eh..takdelah, saya akan bersahabat dengan sesiapa sahaja, tak kira lelaki/permpuan, tua/muda. Semoga ikatan persabatan dan ukhwah sesama kita terjalin kekal selamanya...Insyaallah

6. Jemputan ke segmen - Hijau Zamrud
JIN - "Lain kali jemput siapkanlah Limo...baru boleh datang. Wow! Zamrud...bling!bling! BM pergi sekarang!"
BM - Terima kasih diatas jemputan anda. Maaf jika saya katakan yang saya tidak lagi menyertai sebarang segmen. Bukan tidak sudi tapi tidak mahu mengecewakan anda kerana tidak dapat memberi komitmen pada segmen...Masa blogging saya sangat terhad. Maaf ya...terima kasih, amat2 saya hargai.

7. Mahukan entri kerana sukakan gambar - Aisya, Asyifa
JIN - "Tadak hal...gambar Jin mau ka?"
BM - Insyaallah...
Gambar istimewa buat Aisya dan Asyifa 

8. Mahu sentiasa positif dalam hidup - Salina
JIN - "Positif dalam hidup...BM! Positif itu apa?"
BM - Saya doakan semoga anda sentiasa positif dan bersangka baik. Satu sifat terpuji... Jika mahukan ketenangan, selalu2lah singgah ke Relaks Minda ye.

9. Mahukan support dan komen - Mama Norhasniza
JIN - "OK Mama...saya mari rumah support ya! Tapi itu abang kasi simpan ya! Ok ka?"
BM - " Insyaallah, saya cuba yang terbaik dan termampu untuk selalu singgah di blog Mama. Semoga mama sentiasa sihat dan ceria. (jangan layan jin tu)

10. Mahukan Fifi kembali - Jie Susanos
JIN - "Aku sudah ada! Apa lagi mau sama itu Fifi? Busuk itu Fifi!"
BM - Sampai sekarang pun isteri saya masih tertanya-tanya dan terbayang-bayang Fifi tapi rasanya harapan untuk Fifi kembali amat tipis. Minah juga yang tetap bersama...

Semoga anda berpuashati dengan permintaan anda yang sudah di tunaikan oleh JIN. Kalau ada yang kurang dan terkasar bahasa tu...harap maaf ye, maklumlah Jin tak berapa sihat. Saya pun geram juga kat JIN ni...main suka-suka aje tunaikan permintaan No. 3 tu... Saya belum pun habis lagi menapis dan mentelaah untuk senarai Bloglist tu tiba-tiba....Sabo je la, tuah anda lah tu.

Kerana JIN dah tunaikan maka dengan rela hatinya saya menyenaraikan semua yang membuat permintaan No. 3 itu dalam Bloglist Sahabat (akan saya masukkan secepat mungkin ye)

Yang lain jangan risau...peluang masih ada, saya belum selesai memilih lagi...Doa-doalah, manalah tau dalam menunaikan permintaan anda dalam entri akan datang, tiba-tiba JIN tu tunaikan harapan anda pulak ye... :)

p/s: Nantikan Entri Khas seterusnya :) Sabar ye...nanti JIN marah... Apa komen anda?

Admin...

69 comments - "Permintaan Anda Sudah DiTunaikan - Episod 1"

tahniah lah pada mereka yer !

done sedekah nufffnag juga

Congrates bro BM atas kejayaan dan selesainya segmen ni. Wan trlepas utk join tapi it's ok. Lain kali wan akan cuba. Terbaik bro BM.

❤Kamsiah❤ delete icon 12:12 PTG

nakal la jawapan Jin tu hehe..

hehehe..bagus betul jin tu bg jawapan....kita dah ada dlm bloglist...

Tahniah....jangan lupa isi tabung nuff kawan-kawan..saya selalu suka isi tabung nuff seetiap kali singgah. bukan dapat banyak pun...namun sikit-sikit lama-lama jadi bukit.

Mieza Jhaa K delete icon 12:34 PTG

Hahah.. macam2 permintaan dan jawapan pun kira terbaik la..

terima kasih kepada jin dan BM juga kerana sudi masukkan aiza dalam bloglist.. hehe..
p.s: nakal betul jawapan jin tu.. :D

haha, komen yang sangat kelakar, tapi menarik...

Nao Mei delete icon 1:19 PTG

alolo..cik akak tak pula...
macam mana cik akak boleh terlupa nak join...
bz ingatkan kekasih hati je.,..mana tak nya...hinggakan aku dah tercicir dari bloglist...sedih...huhu....mahu di takung air mata nie sebagai bukti cik akak bersedih..hahaha...tahniah kepada yang terlibat..terkecuali cik akak :)

comel2..gamba tu..suka2...:)
bole x bawak balik..nak tepek kat 'rumah' kecik sy tu BM...:)
da tgk dah rupa BM...jadi la...sipi2 tu pun ok juga...:)

kucha lana delete icon 1:53 PTG

comel pulak tgok teddy bear tu

Kakzakie delete icon 2:02 PTG

Jin: Puas hati tak KakZakie?
Kakzakie: Alhamdulillah semua kakak punya wish dah awak tunaikan jin.Terima kasih dan salam kakak buat BM ye jin:)

hish.. Jin Notti tu... suka cantas boss dia sendiri.. Tapi boss jin tu suker kan....kan.. :D

Fizi Zaidi delete icon 2:58 PTG

hehe..lucu lah baca entri ini..:)

menarik perbualan JIN dgn BM...
maaf tak sempat nak join hari tu....busy dgn tugas..

hainom OKje delete icon 4:18 PTG

Ek eleh..... patut pun senyap je semalaman hehe rupanya tgh meeting ngan jin nak menyusun atur permintaan teman teman... hehe

suri delete icon 4:36 PTG

salam..saya yang tak tersenarai sedihlah sungguh...

rajin sungguh JIN yer... baguslah lepas ni tunaikan permintaan aye pulak yer hehehe

Liza Yati delete icon 4:55 PTG

Terima kasih kerana menganjurian aegmen menarik ni. Moga Liza tersenarai dalam bloglist jugak. ;) Dan semoga ukhuwah berkekalan

wahai Jin...ko bagi aku 3 permintaan tapi 2 jer yang ditunaikan...camner ni Jin...carried forwardlah cegini permintaan tu huhuhu

Yumida Huda delete icon 5:50 PTG

ahaha..ade jugak la..yey permintaan dah ditunaikan
baiknye jin ni

Terima kasih BM, memasukkan TI dalam bloglist BM.

Masih ada 2 lagi permintaan yang belum tertunai. Tak tahulah jin tu berkenan ke tidak.

wahhh tahniah kepada semua :)

yeah..jin terlalu baik hati ...automatik tersenarai..bagus betullah jin ni..hehehehe

ANIM delete icon 7:23 PTG

walaupun kak terlewat joined dan tak dapat nak minta Jin tunaikan hajat kak anim, setidak2nya kak dpt tunaikan "hajat" BM dalam komen BM terdahulu..:D))

Terima kasih KA...

Lain kali boleh joit ya...segmen ringkas aje. Thanks Wan :)

Tuah anda, tahniah ye

Terima kasih MKL...semoga anda murah rezeki

Tunggu pula tuah anda ye

Tahniah dan semoga terhibur...

Semoga mama terhibur, gurau2 boleh ye :)

Kesian cik akak...terlebih bermadah cinta, ingatkan si dia, sampaikan lupa pd orang tua di sini. :))

Dah! tak mo sedih2...lain kali insyaallah, boleh cuba lagi

Kalau suka, amik la gambar tu...memang utk anda :)
Tunggu kalau anda bertuah ye...

Jin dah sampaikan salam..hehe
Terima kasih dan tahniah ya!

semoga terhibur... tunggu pula kalau ada tuah kakizan ye

Nantikan...mungkin ada tuah utk anda...

Takpe cikgu...lain kali boleh joint ya

Meeting mana boleh kacau...nanti Jin marah, hehe
Tunggu Jin tunai permintaan OKje...Hmmm boleh ke?

Waalaikum alam, jangan sedih2 ye...boleh cuba lain kali, insyaallah

Pasti...tapi tunggu ye...sabo skit, Jin tak berapa sihat tu. hehe

Nantikan...mungkin ada rezeki, mungkin tidak...doa byk2 ye

Kena tunggu lah..mungkin next entri dan mungkin juga anda bertuah.
Sabar menanti... :)

Tahniah...nampaknya anda sentiasa bertuah!

Tahniah cikgu, nantikannya...mungkin next entri tertunai, sabar ye

Acik pun mungkin ada tuahnya...kita tunggu dan lihat ya!

Wah! Ummi bertuah ye...tahniah!

baby comel delete icon 8:50 PTG

Betul kita terpilih?? Alahai, baiknya tuan BM ni. Thanks thanks..
insyaallah pasni nk kembali aktif menulis. Tuhan sedang menguji hati saya skg ni.

Walau pun akak terlepas tapi blog Akak outomatik tersenarai...cuma xdptlah buat permintaan.

Apakah itu? Semalam dah dapat surat utk ambil bungkusan kat pejabat pos...Dari akak kah? Esok kena ambik ni...

Tahniah...Jin baik hati dan anda bertuah. Menulis dgn ikhlas... jangan dipaksa2 ya

mmg jd jin aladin sungguh

jin yang nakal..thanks BM =)

Kathy Rbain delete icon 10:10 PTG

hai jin noti..kathy pun nak masuk bloglist juga...

siti hadijah delete icon 10:14 PTG
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
siti hadijah delete icon 10:18 PTG

segmen yg menarik..tapi terlepas ler pulak...

anamizu delete icon 11:35 PTG

adehh terlepas plak. kalo tidak boleh request kat jin nih jugak ehehee

hahahaha....jin dan BM sgt bekerjasama, tp kengkadang mood jin tak baik, aptb. sometime jin pown kasi makbul permintaan tak tengok kanan kiri, aptb

terbaiklaaaa......rajin melayan peminat. ni kalau jadi retis, peminat syg giler sbb tak sombong punyaaaa

pha is delete icon 6:28 PG

kesian jin.. pening nk hadap permintaan2 tu..

singgah dan follow sini...

Ummi Kami delete icon 8:38 PG

Assalamu'alaikum Bin Mohammad... ^^

Tangkai beringin tumbuh di taman,
Delima putih tanam selisih;
Duhai Jin yang sungguh budiman,
Terimakasih segenggam selasih.

huuhuh,...ada jin..harap jin baik laaa kalau jahat xmo kawan..hihihi

Jie Susanos delete icon 10:10 PG

huhu..kasar gak jin tu ea..

Zawiah delete icon 10:57 PG

owh , saya dah terlepas segmen rupanya ...

Khir Khalid delete icon 12:36 PTG

Tahniah kpd semua.. Loyar burok juga jin tu ye hehee :D

S.K.A delete icon 1:16 PTG

baik betol jin =) he3..alhamdulillah, tahniah la kepada yg terpilih..

hainom OKje delete icon 5:52 PTG

Tak boleh pun tak pelah Jin...... kan dah cakap....tak guna mintak lebih lebih ....huhu

Raudzah Z delete icon 10:48 PTG

Sejak berkawan dengan jin ni, kitab dah seram sikit nak datang sini..he..he

MaMa Rey delete icon 12:40 PG

hehehe..best kawan dgn jin ni..

Coretan anda amat-amat dihargai. Terima kasih bersama 'Relaks Minda - ilmu dikongsi bersama' - “Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza”

 
Copyright © 2015 Relaks Minda - Ilmu Dikongsi Bersama - All Rights Reserved - About Me - Policy - Disclaimer - Sitemap